Arama Sonuçları

1. T

Makina Mezunu Yurtdışı

Şahsi yorumum şudur ki , OKUYAN ADAM KAFASI ÇALIŞAN adamdır. Yıldız , Karadeniz , Hacettepe 9 Eylül bence isimler önemli olmamalı , tabiki yaratılışı gereği üstün zaekalı insanlar olacaktır ne mutlu bizlere onların görüş ve fikirleri ile sırf mühendis doktor veya ülkenin açığı hangi bölüm ise...
  2. T

Şu özel plastik madde işimize yarar , profesör ve onunla bağlantılı olan kişi ile kontak kurup...

Şu özel plastik madde işimize yarar , profesör ve onunla bağlantılı olan kişi ile kontak kurup bir zaman diliminde birlikte prof ile görüşmeliyiz. Sanırım işimizi bu madde görecek...
  3. T

Makina Mezunu Yurtdışı

İsmi reklam olmasın 16 ay önce fabrikanın kapanmasıyla işsiiz kaldığım şirket olan alkollü içecek sektöründe faaliyet gösteren ( ülkenin basketbol oyuncusu yetiştriiiciliği fabrikası olarak bilinir ) firma ve bağlı olduğu holding BOĞAZİÇİ , ODTÜ , İ.T.Ü , MARMARA VE ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MEZUNU...
  4. T

İnşaat mı, makine mi, Mekatronik mi?

Gelecek Endüstri 4.0 da olduğuna göre saydıklarının içinde en akılı ve mantıklısı Yazılım Mühendisliği , k..çı kırık polonya ; alman ortaklı Euro Truck Simulatör'ü çıkardı para basıyor , Farming Simulatör her ne kadar alman kökenli de olsa polonya ve diğer ülkelerden yazılımcı ile çalışıyor ...
  5. T

Makina Mezunu Yurtdışı

Erasmus eğitimi ile yurtdışına açılabilirsin , iyi bir yabancı dil ( ingilizce almanca fransızca ) ne kadar çok bilirsen alternatifin o kadar çok olur , yeğenim i.t.ü de nasa ya bir proje yapıyor mayısta yarışmaya girecekler başarırsa abd de kalıp orada çalışacak. Düşün ki 96 üniversite bu...
  6. T

Ankara da Yalın Üretim Eğitimi Hakkında Adim Destek Bekliyoruz.

Hocam düşüncenizi takti ediyorum ben istanbul'dayım keşke böyle bir fırsatım olsa sizin gibi değerli insanlarla en azından tanışmak beyin fırtınası bile yapmak ufkumuzu genişletecektir. Süper olur hatta uzmanlık alanınız otomotiv ( her erkeğin spor olarak otomotive merakı vardır :) ) bende...
  7. T

5WHY 5NEDEN Tekniği

Ben bu değerli bilgiler için size teşekkür ederim bizleri böyle bilgilerle ufkumuzu genişletmenizi sizler nacizane talep ederim.
  8. T

Mühendis olmak sadece kız isterken mi yeterli ?

Tespitler doğru Hasan bey , nitelikli personel keşfini halletmeden ve ihtiyaç fazlası olacak bölümler kapatılmadan durum dediğiniz gibi pekte iç açıcı değil...Nedense gözlemlediğim gerek çalışma hayatı gerekse özel yaşamımızda GÜNÜ KURTARSIN YARINA ALLAH KERİM mantığı ve yaklaşımı hakim , evet...
  9. T

Bu konular çok güzel ve araştırılması elzem konular. SEG sistemi duymuşsundur bununla ilgili...

Bu konular çok güzel ve araştırılması elzem konular. SEG sistemi duymuşsundur bununla ilgili videolar dökümanlar mevcut. Elimden geldiğince fikrimin ve imkanım el verdiğince yardımcı olmaya çalışırım. benimle irtibatı koparma başkaları için belki değilsin ama Benim için önemlisin...Bunu bil yeter..
  10. T

Milli Üretim MİLLİ mi ? Devşirme Milli mi ?

Son günlerin en popüler kelime ve cümleleri : MİLLİ SERMAYE , MİLLİ ÜRETİM , YERLİ ÜRETİM , YERLİ MİLLİ SERMAYE... Peki gerçekten yerli mi YOKSA DEVŞİRME mi ? Öncelikle şunu sormak isterim ; TÜRK MALI yabancı bir ve utanç duyulacak bir şey miydi de devşirildi YERLİ ÜRETİM adına dönüştü ...
  11. T

Cumhuriyet Döneminde Kurulan ve Kapatılan Milli Değerdeki Firmalar, Önemli Gelişmeler

İçerik güzel kelimesi az kalır Mükemmel Ötesi , ama gel gör bugünkü insanların zihinlerinden bunların hiç birine yer bulup koyamazsınız , NEDEN ? Çünkü cebine para girmeyecek yani YANDAŞCILIK ve KAZANÇ yok.. Yandaşlar , siyasetin S'sinden anlamayan şakşakçılar size ebedi düşman olarak karşınıza...
  12. T

5WHY 5NEDEN Tekniği

Süper bilgiler yüreğinize ve aklınıza sağlık. Her ne kadar ülkemizde dediğiniz gibi uygulamada zorluk olsada istedikten sonra uygulama alanı oluşturulabilir. Beni bu durumda motive eden tek cümle şu dur( askerde öğrendim doğru sözmüş ) ZOR OYUNU BOZAR...
  13. T

Lider Kime Denir

Ağzınıza sağlık faydalı paylaşımlar..
  14. T

Kırık Camlar Teorisi

Güzel bir bilgi..
  15. T

Proteus ve Ares

Bu konulara çok uzak kaldım bir akrabam bunun profesörü ona ulaşıp cevap alana dek söyle bir sesli düşüncemi paylaşyım isterim. Bu resmi okunaklı halde A4 e dök , sonra OCR özelliği ile tarayıp program içine import et ( o eleman bunu kullanmayı çok iyi biliyor cevap gelince yazarım ) aklıma...
  16. T

Neden biz f16 motoru yapamıyoruz

Neden yapamıyoruz bir çok şeyi biliyor musun ? aslında fiziken ve ülkede yaşayan milletimizin %90'ı başka ülkelerin mandası altında olduğu için.. Kanunsal hukuksal boyutları sunacak arkadaşlara şöyle hızlı bir cevap vereyim . BU ÜLKEDE KANUN VAR MI ? Var ise bu kanun kime işler ve nasıl işler ...
  17. T

Bilgisayar mühendisliği için laptop önerisi

Asus iyiidir , hp servis açısından iyiidir , diğer markalar ise abiyane tabirle TOMBALA dır. Aldığın ürün kutusundan arızalı da çıkabilir , bir kaç saat sonra da... Asus sorun çıkarma konusunda minimum orandadır %15 diyebiliiirim , Hp %23 tür ama servis açısından iyidir , özellikle laptop...
  18. T

Mühendisler için film önerileri

Elysium ( Cennet ) , Melekler Ve Şeytanlar , Cehennem … Gözle görünen dünya ve yaşananlar ile onların perde arkasında yer alan tüm suç örgütleri ( dışarıdan baktığınızda gayet de güzel yardımsever hatta onların bu düşüncelerine ve olgularına saygı duymayan herkesin İSYANKAR BOZGUNCU ilan...
  19. T

Çark Nasıl Tersine Dönecek?

Herkese selamlar , Her ne kadar foruma az sayıda katılımcı girse de konular abuk subuk işe yaramayan forumlarda ki kadar aktif değerlendirilmese de ben yine de umutluyum ve bu soruyu tartışmaya açmak istedim. Evet soru tek cümle fakat cevap milyonlarca cümleden ibaret... Hemen hemen forumda...
  20. T

Bir bobinin belirli voltaj ve amperde çevresine yaydığı manyetik alanın kaldırma kuvvetini hesaplama

Sistemin adı SEG … Daha sonra detaylı yazmaya çalışırım.
Yukarı Alt