Arama Sonuçları

1. Serkan Yazak

İnşaat Mühendisliği

Türkiye'de yeni mezun mühendislerin genel anlamda malesef hak ettiklerini bulamamasi gibi bir gercek var. Bunu yalnizca insaat müh. ile sinirlandirmak yanlis olur. Neredeyse bütün mühendislik bölümlerinde böyle oldugunu düsünüyorum, tabi istisnalar kaideyi bozmaz. Bu sebeple bence bölüm olarak...
  2. Serkan Yazak

Özel üniversitede endüstri mühendisliği mi yoksa teknik üniversitede kimya mühendisliği mi

Bence hem avantaj hem de dezavantaj var bu konuda. Kimya mühendisinin yönetici konumunda olmasinin, endüstri mühendisine göre daha zor olacagini veya daha fazla zaman alacagini düsünüyorum. Neticede endüstri mühendisligi icin bir nevi yönetmek ve planlamak da denilebilir. Avantaj ise YTÜ mezunu...
  3. Serkan Yazak

Marketten ürün Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Cevabini merakla bekledigim soru: "Marketten ürün alırken nelere dikkat etmeliyiz?"
  4. Serkan Yazak

gıdalar hakkında merak ettikleriniz

ilginiz icin tesekkürler...
  5. Serkan Yazak

Mini Hidroelektrik Santrali

Diyelim ki bir doğa yürüyüşüne çıktınız ve telefonunuzun şarjı bitti. Eminim bu durumda herkes az veya çok sinir oluyordur bu duruma. Etrafınızda da priz yerine ağaç,toprak,taş vs. var. Ancak biraz da akarsu varsa tadından yenmez. Çünkü elektrik üretilebilmesi için bu mini hidroelektrik...
  6. Serkan Yazak

Teknikten iktisata, İktisattan mühendisliğe ? Yapabilir miyim ?

Ben her zaman insanoğlunun üzerine düşüp de yapamayacağı bir şeyin olmadığına inanırım. Kesinlikle bu yolda ilerleyin derim.
  7. Serkan Yazak

makine mühendisliğinden inşaat mühendisliğine geçiş

Ben Almanya'da okuyorum. Not sistemi burada farklı biraz Türkiye'ye göre. Bazı dersler zor gerçekten. Zaten makine mühendisliğine kolay diyen kişiye gülüp geçmek yeterli olur :D
  8. Serkan Yazak

Bir Evin Duvarlarını 48 Saatte Örebilen Robot

Başlığı okuyan her kişi için bu haberin ilgi çekici olduğuna eminim. Gerçekten de öyle... Avustralyalı Hadrian tarafından geçtiğimiz aylarda icat edilen bu robot, duvar ustalarının 6 günde yaptığı bir işi tek başına 2 günde yapabilme özelliğine sahip. Yani bir evin(Avustralya'da standartlarına...
  9. Serkan Yazak

makine mühendisliğinden inşaat mühendisliğine geçiş

Ingilizcenin yalnizca makine mühendisliginde degil, insaat mühendisliginde de büyük bir öneme sahip oldugunu düsünüyorum. Yani zannetmiyorum ingilizcesi veya arapcasi olmayan insaat mühendislerinin cok iyi sartlarda cok iyi yerlerde calistigini. Dil bilmek artik avantajdan ziyade zorunlu bir...
  10. Serkan Yazak

Duyuru MB Forum Android Uygulaması

tesekkürler güzel olmus
  11. Serkan Yazak

otomotiv mühendisliği için tercih edilmesi gereken üniversiteler

Hacettepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliginin sponsorunun Mercedes oldugunu ve Aksaray`da ki fabrikasinda basarili ogrencilere staj imkani tanimasinin yaninda Almanya`da ki su an adini hatirlayamadigim bir okula egitim amaciyla 1-2 sömestir gonderdiklerini duymustum. Bu baglamda Hacettepe...
  12. Serkan Yazak

Fizik?

Pes oynarken ronaldo ile dribbling yaptiginda gosterdigi hassasiyeti ders calisirken gosteren her kisi bence temel olarak fizigi anlayabilir. Yani çalışırken yogunlasabilmekle alakali bir seye vurgu yapmak istiyorum. Temeli attiktan sonra gerisi dersi sevmeye baglidir. Seversen zorlanmazsin diye...
  13. Serkan Yazak

Nükleer santraller gerekli mi?

Bence her seyden önce insanlar bilinclenmeli. Bircogu belki de nükleer santral neden olmali sorusunun cevabini bile bilmiyor. Nükleer santrale hayir demesini cok iyi biliyorlar ama evinde ki televizyonu bilgisayari sabaha kadar acik birakmamasi gerektigini bilmiyor. Kisacasi enerji tasarrufu...
  14. Serkan Yazak

24 Martta Düşen Uçağın Düşme Sebebi Ortaya Çıktı

Germanwings ucaginin kazasiyla alakali alman medyası ve savcılıga göre ucagin kesinlikle teknik arizasi yokmus ve hatta kaptan pilot Düsseldorf-Barcelona yolculugundan sonra, teknik bir problem olmadığına dair rapor vermiş. Ancak sorunun yardimci pilotun psikolojik rahatsızlık geçirmesinden...
  15. Serkan Yazak

Mahkeme Paradoksu

Pratogoras hakli ve bu zekayla tek kurusunu birakmaz Euathles`de :D
  16. Serkan Yazak

Bugün Güneş Tutulmasını İzlemeyi Kaçırmayın

Tutulma başlangıcının ilk başlayacağı il İzmir. Saat 10.48'de İzmir'de başlayacak tutulma sırasıyla Bodrum, Marmaris , İstanbul, Eskişehir, Antalya, Ankara, Kayseri, Diyarbakır, Erzurum şeklinde doğuya ilerledikçe dakika dakika artacak. Tutulmanın en heyecan verici anı tutulma ortası ise...
  17. Serkan Yazak

Kendi Kendini Kullanan Arabalar

Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı 5 – 15 Mart tarihleri arasında meraklılarına en son teknolojileri sunuyor. 130 yeni modelin tanıtıldığı ve 700 binden fazla ziyaretçinin akın ettiği fuarın en ilgi çeken aracı Budii oldu. İsveç otomobil firması Rinspeed tarafından üretilen Budii, sürücü ve...
  18. Serkan Yazak

Yataktan çıkmayana haftalık 1.200 Dolar

Hastane köselerinde sadece parasi heba olsa yine iyi. Uzun süreli yatislarda toplardamar tikanikligi oldugunu ve bunun da ani ölümle sonuclanabilecegini duymustum. Zaten isin ucunda ölüm riski olmasa denek bulmak icin bu kadar ugrasmazlardi bence.
Yukarı Alt