Arama Sonuçları

1. C

İntegral Çözümü

1. de wt=x olarak düşün. Sıfırdan piye Vm*integral (sinx*dx) olur oda Vm(-cos(pi)+cos0) olur = 0. ama yıllar geçti integral çözmeyeli hatalı olabilir :confused:
  2. C

Çok ilginç motorlar (Lütfen okumadan ve düşünmeden yazmayalım)

şu destansı yazınıza diyecek tek bir şey var. ne içtiysen bize de söyle :) yazı yazmanın orta yere konuşmanın bir üslubu vardır. Farkındaysan yazdığının bilgi içeriğiyle ilgili de bir yorum yapan yok. Sadece kendi kendine gereksiz çıkışlar yapa yapa bir yazı yazmışsın buna gerek yok. Bilgi...
  3. C

Çok ilginç motorlar (Lütfen okumadan ve düşünmeden yazmayalım)

"%100'den daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bu konuda sağlam argümanlarım var ancak sizin bu konudaki cehaletinizden korktuğum için daha fazla bu konuya değinmeyeceğim." gibi hakaret içerikli cümleler kullanmazsak daha iyi olur
  4. C

Jpeg Uzantılı Planı 3 boyutlu yapabilir miyim ?

solidworks ya da autocad üzerinde baştan çizerek yapabilirsin
  5. C

Gaz Türbinli Motor Malzemesi

elimde bir şey yok ama bu malzemeler genelde kompozit olur. yani haynes ya da hastelloy gibi çeliklerin üzerine seramik kaplama gibi
  6. C

hangi enerji kaynagı uygun?

doğalgaz ya da elektrik kullanabilirsin. Daha çevreci olsun dersen gündüz güneş paneli (elektrik üretmek için) yetersiz kaldığında da şebeke elektriği kullanabilirsin. Ama suyu güneş enerjisiyle direk ısıtayım dersen su sıcaklığını ayarlamada sorun yaşayabilirsin. Rezistanslı güneş panelleri...
  7. C

Laptop Önerisi

bütçeni aşmıyorsa monster abra a5 veya a7 bakabilirsin
  8. C

Herşeyi Yutan Kara Deliklerin içinde Ne Var ?

bu video biraz saçma olmuş bana göre. Dini korkutmacalar gibi bir şey olmuş. İçeriğindeki bazı sözde iddialar ise saçmalıktan ibaret
  9. C

Kara delikler nasıl oluşur?

evet o videoyu yapanların bir çok konuda değişik bilimsel ve basitçe herkesin anlayabileceği videoları var güzel bir kanal :)
  10. C

Kara delikler nasıl oluşur?

ben de üstteki videodan koyayım diye düşündüm ilk postu okuyunca :) Bilinenin aksine kara deliğin delik olmama ve aslında siyah olmama ihtimali bile tartışılan bir konu. Sonuçta ışığın bile kaçamadığı bir çekim kuvveti uyguluyor (bu da aslında ışığın maddesel olduğunu ortay koyar bence). Haliyle...
  11. C

kulüp kurmak

Klübün amacı, çalışma konuları, planlanan etkinlikler
  12. C

Makineciye bilgisayar tavsiyesi.

monster alabilirsin. performans konusunda canavardır. Özellikleri 3000 liralık laptopta da var dersin ama öyle değil. Veri yolu hızı vb özellikleri daha yüksek donanım kullanıyorlar ki piyasa ürünlerde bu özellikler yazılmıyor bile. Bu da performansı daha yüksek bir bilgisayar aldığın anlamına...
  13. C

Bor Madeni Nasıl Zenginleştirilir?

merhaba. Burada bir itirazım var. Selülozik izolasyon dediğimiz malzeme kağıt artıklarından yapılır burada yapıştırıcı ve bazı başka etkilerinden dolayı borik asit kullanılmaktadır (etimadende üretiliyor). Etimaden firması ayrıca sizin zenginleştirme dediğiniz konsantre ürün üretimini...
  14. C

ODTÜ Endüstri vs İTÜ Endüstri Mühendisliği

ODTÜ kampüs olarak harika bu biliniyor ben daha çok şehir olarak kıyasladım diyeyim :)
  15. C

ODTÜ Endüstri vs İTÜ Endüstri Mühendisliği

öğrenciliği yaşama açısından itü daha iyi tabi :) ama endüstriyel açıdan çok bir fark yoktur bence şehir olarak.
  16. C

Çift hızlı ve tek hızlı asenkron motor farkı nedir?

çift hızlı motorları ağır yükler veya hassas işler için kullanırsın. Mesela türbini yerleştiren vinç çift hızlı motora sahiptir. milimetrik ayar yapman gerekir çünkü. Ama vinç daha türbini kaldırıp getirirken milim milim gidecekse türbini yerine koyman saatler sürer. Bu tabi bir örnek. Bir çok...
  17. C

ODTÜ- Kimya Mühendisliği Hakkında Yorumlar

İlk işimi birçok kişi gibi ben de aylarca aradıktan sonra en sonunda torpil ile buldum. bir yıldır çalışıyorum. Yüksek lisans yapıyorum 3 yıldır. evet firma adı vermem doğru olmaz özellikle en başta yazdığımdan sonra :D kağıt endüstrisi diyebilirim. Daha önce de kağıtta ve kağıt fabrikasına...
  18. C

ben kimya mühendisiyim çalışıyorum :)
  19. C

Abet dünya üzerinde en geçerli ve en üst seviye akreditasyonlardan biridir. Kendin iş kurman için para, ticari zeka ve tecrübe lazım diplomaya gerek yok :)
  20. C

önce okulunun akreditasyonu olup olmadığına, o akreditasyonun geçerli olduğu ülkelere ve akreditasyonun bitiş süresine bak. Daha sonra o ülkeler dışarıdan eleman alıyor mu onu araştır. Mesela avustralya alıyor kimya mühendisi. Ama akreditasyonun varsa. Tabi orada sen mülteci gibi yaşayacaksın...
Yukarı Alt