Arama Sonuçları

1. C

ODTÜ- Kimya Mühendisliği Hakkında Yorumlar

iş imkanı diğer mühendisliklerde olduğu gibi az. Kimya mühendisliğinde genelde otomasyon kullanılır bu sebeple çalışan sayısı zaten az olur. Tek avantajın odtü diploması olur
  2. C

Herkes beni mühendislikten soğutmaya çalışıyor :(

tıp ve mühendislik benzer dallar değil pek. Yapamayacağın mesleğe hiç bulaşma. Tıp yapamam diyorsan girme. Her gün pişman olacağına keşke diyeceğine bildiğin yoldan git. Kimya mühendisi olma ama. Kız mesleği diye tanıtılırsa inanma gayet pis bir meslek. Gelecek yazılım bilgisayar tarzı işlerde...
  3. C

scada

google'de scada kullanımı diye aratırsan yüzlerce var. videolar da var türkçe
  4. C

Makine Mühendisliği mi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mi?

al birini vur ötekine :P bunlar apayrı meslekler senin bir hayalin bişeyin yok mu evladım?
  5. C

Manyetik Alan Reaktörü Projesi

Açıklaman yetersiz anlatımın ise hatalı gibi görünüyor. manyetik alan ile çalışan elektrikli bir cihaz mı yapmak istiyorsun? bu cihazı ne amaçla kullanacaksın? Elektrik reaktörü diye bir şey duymadım hiç. Reaktör içinde kimyasal değişim olan yapılara denir. Bahsettiğin şey şönt reaktörü olabilir mi
  6. C

Araba motorları

konuyla ilgili çok bilgim yok ama 1 hp = 0,7457 kW tır haliyle 100 beygir ölçtüğünüz noktada güç 4.5 kW olamaz zaten
  7. C

Biyomühendislik Hakkında Yorumlar

sizden iyi araştırdım derken? ben kimya mühendisiyim benim araştırmama gerek yok özel sektörde çalışıyorum zaten. mühendisliklerin çoğunda durum aynıdır. mezun olduğum gibi iş buldum olayları sık olmayan olaylardır. Genelde ya ilk iş beğenilmez ya da bir süre iş bulunamaz. Kimya mühendisliğinde...
  8. C

ben ytü kimya müh mezunuyum. abim de veteriner. Benden iyi kazanıyor :) hayvanlar da veterinerden çekiniyor merak etme :) orada zapt etmeyi öğreniyorsun. Ben abimi saldıran kangalları yakalarken izlediğimi biliyorum. Yalnız pis bir iştir. Kolunu omzuna kadar dananın makattan içeri sokacaksın her...
  9. C

elektrik ve biyom. yüksek lisansın ne ilgisi var bilmiyorum ama evet biyomühendislikte diğerlerine göre daha uzun süre işsiz gezme durumun var. Tabi hangi konuda kendini yetiştirdiğine bağlı. ytüde başka mühendislikler de var. inşaat iyidir mesela. kimya müh güzel ama sektör kötü durumda...
  10. C

Türkiye de uzay mühendisliği okusam sürünür müyüm

elbette öyle ama biraz gerçekçi olalım. başarıya ve gerçekten mühendis olmaya giden yol uzun bir yol ve iş tecrübesi gerektiriyor. Haliyle mezun olduğunuz diploma ile bir işe girebilmeniz ve mesleğiniz yapabilmeniz gerek önce. Yani ilk işe girdiğiniz noktadan itibaren kendi mesleğinizi yapıyor...
  11. C

Mühendislik için üniversite önemli mi

illa makinacı mı olmak istiyorsun. Teknik üni düz üniden daha iyidir tabi ama adı teknik olan her üniversite gerçekten teknik değildir.
  12. C

Türkiye de uzay mühendisliği okusam sürünür müyüm

bazı şeyler şans meselesidir. Bir anda muhteşem bir iş de bulabilirsin. Alakasız bir iş yapman da gerekebilir. Mühendislikte fazla ekmek yok ama genel olarak.
  13. C

Linkteki miknatis pil bakirin olayi nedir ?

Burada araştırmanız gereken konu indüksiyondur. mıknatısın manyetik alanı kablolar üzerinde bir akım oluşturur. Bu da bir karşı manyetik alan oluşturur. Aynı kutuplu olan bu alanlardan dolayı itme kuvveti oluşur. telefonların kablosuz şarjı ile benzer bir mantıktır bu. Tam tersi şekilde...
Yukarı Alt