Arama Sonuçları

1. S

temel elektronik ile ilgili öğretici kitap öneri

Internette bir arastirma yaparsan (best basic electronics book) bircok kitap bulursun, mesela: 4 Great Books to study and learn Basic electronics
  2. S

Mekatronik mi Makine mi seçmeliyim ?

Bana sorarsan mekatronik oku. Mekatronik'in icinde makina & elektronik & programlama var. Hangi dali secersen sec, programlama dili ögrenmeni tavsiye ederim. Calisma alanin cok genisler dedigime önem verirsen.
  3. S

Merhaba Tugra. Ben sana yazilim/bilgisayar mühendisligini öneririm. Calisma alanin cok genis...

Merhaba Tugra. Ben sana yazilim/bilgisayar mühendisligini öneririm. Calisma alanin cok genis olur. Ya da alternatif olarak Elektronik fakat yazilim agirlikli olmali. Yani programlama bilmeden olmuyor artik. Programlama dili olarak: C#, C, C++ ve Java öneririm. Önemine göre siraladim dilleri...
  4. S

Bilgisayar Mühendisliğine geçiş

Hayir 25 kesinlikle iyi bir yas, sorun olmaz. Yolun acik olsun.
  5. S

İş Görüşmesi Soruları ve Cevapları

Merhaba Denizcan. Kaç yaşındasın bilmiyorum, ama sana şunu söyleyebilirim. Profosyonel şirketler bir elemanı alcaklarsa ortalama 2xsefer iş görüşmesine çağırırlar ve her biri 2 saat sürer. Bu 4 saat içinde neler konuşuluyor bir bilsen...Iş görüşmesine insanları hazırlayan ne kadar şirket var bir...
  6. S

Makine/Uçak Mühendisliğine Başlamadan Önce

Merhaba Hamdi Esen. Yine birinci soruna cevap veremiycem :). Ikinci soruna gelince: Artik teknik dal okuyan herkesin programlama dili bilmesi gerekli. Teknik bir dal okudugun icin sana Python dilini önerdim. Biz isyerinde Matlab kullaniyoruz fakat cok yaygin degil. Bircok seyi yapmak...
  7. S

Makine/Uçak Mühendisliğine Başlamadan Önce

Birinci soruna cevap veremiycem, TR üniversiteleri hakkinda fazla bilgim yok. Ikinci soruna gelince: Ingilizce & Programlama (zaten yazdifgin seylerin hepsine 1xsene icinde konzentre olamazsin). Teknik dallarda yutrdisinda aranan en önemli özellikler bunlar. Ingilizce: Ingilizcen hangi...
  8. S

Devre bilgisi. Lütfen!!!

Röle 220V AC (yani alternativ akim) ile calisir. Cizdigim devrenin parcalarini alip birbirine baglarsan calistigini göreceksin.
  9. S

Mukavemet kitap tavsiyesi

Google da bir arastirma yaptim. Karsima su kitaplar cikti: Best books for Strength of Materials 1.Elements of Strength of Materials (Timoshenko) 2.Strength of Materials (S. Ramamrutham) 3.A Textbook Of Strength Of Materials (R K Bansal) 4.Strength of Materials (Dr B.C.Punmia) Bu da isine...
  10. S

Mukavemet kitap tavsiyesi

Soruyu anliyamadim ? "Mukavemet" demek nedir, ne demek istedin ? Daha detayli yazrsan yardimci olabiliriz.
  11. S

üniversite tercihi hakkında yardımcı olur musunuz

Merhaba erayyy. Biraz daha detayli yazayim dedim. Tabiki herseyden önde yapacagin isin hosuna gitmesi lazim (ya da zamanla yaptigin isi sevmen lazim). Hangi isin hosuna gidip gitmeyecegini kestirmek bazen zor olabiliyor. Mesela ben radyo-tv-teknisyenligi mesleginden sonra üniversitede...
  12. S

Devre bilgisi. Lütfen!!!

Ben bir sorun görmüyorum, cizdigim gibi calismasi lazim. Sonucta cizmis oldugum elektronik devre. Denemek icin bence parcalari al ve cizimdeki gibi bagla derim.
  13. S

Devre bilgisi. Lütfen!!!

@MeLiH: Anliyamadim ne demek istedigini ?
  14. S

Devre bilgisi. Lütfen!!!

Merhaba Melih. Dört kutuplu röleye ihriyacin yok, iki kutupluda yeterli olur. Resmi yeniden cizdim. Selamlar.
  15. S

üniversite tercihi hakkında yardımcı olur musunuz

Dijitallesme cagina girdik artik. Yazilim heryerde gerekli. Kesinlikle yazilim.
  16. S

Otomasyon Programları

Bence PLC ile basla cünkü internette cok kaynak-örnek bulursun. Anladigim kadariyla SCADA daha yeni, yani fazla kaynak-örnek bulamazsin internette diye düsünüyorum.
  17. S

Otomasyon Programları

Merhaba Tolga Can. Bu yazdigin konu ile ilgili internette bircok bilgiye ulasabilirsin. Umarim ingilizcen yeterlidir, eger degilse MUTLAKA gelistirmen gerekir. PLC Programlamaya Giriş, Temel Bilgiler PLC dersleri Artin günümüzde elektr. mühendislerinin en azindan bir programlama dili...
  18. S

AutoCAD nereden indirebilirim?

AutoCad'in ögrenci versiyonunu (bedava) burdan indirebilirsin: Free Software for Students & Educators | AutoCAD | Autodesk
  19. S

DGS İLE GEÇECEĞİM MAKİNE Mİ? ENDÜSTRİ Mİ? ENERJİ SİSTEMLERİ MÜH. Mi?

Gönlünden ne geciyorsa onu oku derim. Cok calisirsan yapilmiycak is yoktur. Iyi bir ders calisma gurubunuz olursa birbirinizi sürüklersiniz, daha hizli yol alirsiniz. Basarilar.
  20. S

Devre bilgisi. Lütfen!!!

Evet biri A'ya digeri B'ye baglanmali :), cizim hatasi olmus. Ben Almanya'da yasadigim icin Türkce terimleri tam olarak bilemiyorum :), o nedenle bunu anlamadim " çift tetik mekanizmalı". Yani sonucta: 230V sebeke ceyrani varken röle sebekeye bagli, yoksa UPS'e baglaniyor. Tabiki röle iki...
Yukarı Alt