Arama Sonuçları

1. S

Kesinlikle yazilim müh. okumalisin. Su an en cok isyeri bu alanda. En iyi parayi bu bransda...

Kesinlikle yazilim müh. okumalisin. Su an en cok isyeri bu alanda. En iyi parayi bu bransda kazanirsin. Önümüzdeki 40 yil yazilimin olacak: Otomasyon, Endüstri 4.0/5.0, Yapay Zeka, ... Hangi teknik dali okursan oku, programlama dili olmadan olmuyor artik. Sana kesinlikle yazilim müh. öneririm.
  2. S

C programlama sorusu

Merhaba mervesyn. Programi yazdim. Sorun varsa sorabilirsin.
  3. S

Sizce Makina Muhendisliğimi yoksa ucak teknıkerlıgımı

Bence de mak. müh. daha iyi bir karar olur. Akademisyen olursan yurtdisina cikma olasiligin dogar, mesela Master/Doktora yapabilirsin. Yurtdisinda böyle akademisyenlere cok sanslar veriliyor. Mesela Almanya dünyanin her yerinden akademisyen almanin planlarini yapiyor senelerdir. Ne yaparsan...
  4. S

Bilgisayar Mühendisliği Okumalı mıyım?

Kesinlikle yazilim müh. okumalisin. Su an en cok isyeri bu alanda. En iyi parayi bu bransda kazanirsin. Önümüzdeki 40 yil yazilimin olacak: Otomasyon, Endüstri 4.0/5.0, Yapay Zeka, ... Hangi teknik dali okursan oku, programlama dili olmadan olmuyor artik. Sana kesinlikle yazilim müh. öneririm.
  5. S

Matlab mı , C++ mı?

C++ cok daha yaygin. C++ ögrenirsen C#'i cok kisa zamanda ögrenirsin. Kesinlikle C++. Matlab cok az yerde kullanilir C++ ile karsilastirdiginda.
  6. S

elektrik elektronik müh. yurtdışı hakkında

Merhana Emircan. 3xdil ögrenmen bana bayagi abartili geldi. Fazla ise yaramaz bizim bransta. Konsentre ol ve en fazla 2xdil ögren. Dillerden biri, ve önceligin, ingilizce olmali. Ilk olarak ingilizeni cok iyi bir yere getir. Bu olmadan avrupada, dünyada ne okuyabilir nede calisabilirsin. Cok...
  7. S

Bence ikiside iyi fakat tercihim yazilim olurdu benim, yani bilgisayar. Bu alanda daha cok...

Bence ikiside iyi fakat tercihim yazilim olurdu benim, yani bilgisayar. Bu alanda daha cok isyeri mevcut Alamanyada.
  8. S

Yabancı Dil

Dil olarak ingilizce yeterli. Python ve C# programlama dillerini ögrenmeni tavsiye ederim. Programlama dilleri bilirsen is bulma olasiligin dahada artar. Ek bir dil ögrenmene gerek yoktur. Dünya dili ingilizce. Bizim sirkette herkes ingilizce konusuyor, Cogu sirketin "Sirket-Dil'i" ingilizce.
  9. S

Yurtdışında çalışma

Yurdisina cikmak herzaman iyidir is tecrübesi acisindan. Her degisikligin tabiki bir riski vardir. Kazanacak ve kaybedecek seyler mutlaka olacaktir. Kazanacagin seylerin daha cok olacagi kanisindayim. Almanya'ya gelebilmen icin ingilizcen cok iyi derecede olmali. Ve gelince Almanca kursuna...
  10. S

MATLAB kitap önerisi

Ögrenci versiyonunu buralardan bedava yükleyebilirsin: MATLAB and Simulink for Student Use - Math software for engineering and science students MATLAB Student (kostenlose Version) für PC herunterladen
  11. S

Yurtdışında çalışma

Merhaba GözdeY. Hangi dalda okudugunu, okumak istedigini, yazmamissin, o nedenle genel olarak sana fikir vermek isterim. Avrupaya gelebilmenin en rahat yolu Master basvurusu ile olur, herhangi bir Üniversiteye. Sonrasinda okurken staj, master tezi... derken biryerlerde is bulursun diye...
  12. S

Fizik mi bilgisayar mühendisliği mi?

Tabiki burda suda önemli: Yaptigin iste "sevmek" ve "alinann zevk/haz" orantili olmali. Yani, mesela, nefret ederek yaptigin bir isten cok iyi para kazanabilirsin. Fakat bu seni orta-uzun vadeli hasta eder, mutsuz olursun. Terside söyle olabilir, yaptigin isten cok zevk alirsin fakat gecinecek...
  13. S

Şuan 10.sınıfım 2 sene boyunca hiçbir dersimize giren matematik hocasını sevemediğimden matematikten soğudum sizce makine mühendisliği seçmeli miyim

Merhaba Atakan. Yazdigin cümleyi tam anliyamadim "...2 sene boyunca hiçbir dersimize giren ...". Eger matematik dersinde zorlaniyorsan makina ve elektronik okuma derim sana. Severek yaptigin dersleri baz alarak sevebilecegin bir dali secmeni tavsiye ederim. Tabiki burda suda önemli: Yaptigin...
  14. S

C (ile AVR) programlama'da daha düzenli kod yazabilmek?

Yeni sayilan programa dilleri icin, mesela C# ya da Java, "Clean Code" kitaplari mevcut. Bu kitaplarda programlamanin nasil yapilmasi gerektigi uzun uzun anlatiliyor. Fakat benim bildigim kadariyla C programa dili icin böyle bir kitap yok. "Clean Code" kitaplarini cok kisa olarak söyle...
  15. S

Elektronik ve haberleşme mühendisliği

Odaklanman gereken cok önemli iki konu vardir. 1) Ingilizceni cok iyi bir yere getirmek 2) Programlama dilleri ögrenmek, mesela C#, C++, Java Bu iki noktaya önem verirsen dünyanin heryerinde is bulursun. Basarilar.
  16. S

Kücük parca deposunda ki datalari aktarma.

Merhaba Baneful58. Sorunu anlayamadim, ama sana yardim etmek isterim. Bana özelden ulasabilirsin: seckinsenol126@gmx.de Almanya'da hangi sehirde kaliyorsun ?
  17. S

Düşük bir maaşla çalışabileceğim bir yer nasıl bulabilirim

Yurtdisina CV gönderebilirsin. Almanya'da elekt. mühendisleri araniyor. Tabiki bunun icin ingilizcen cok iyi olmali. Ingilizce & Yazilim varsa cok kolay is bulabilirsin. Kendini bu iki konuda gelistir derim.
  18. S

ARANAN ELEMAN OLMAK

Merhaba makinaci987. Tabiki zamaninda ve iyi bir not ile bitirmek cok önemlidir. Seni yoksa nasil degerlendirsinler ? Almanya'da bu konulara cok önem yerirler. Sonrasinda önemli olan is tecrübesidir. Makina'nin yani sira elektrik/elektronik ve birde programlama dili ögrenirsen (mesela C, C++...
  19. S

Makine Mühendisliği mi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mi?

Hangisini okursan oku, mutlaka programlama ögren. Programlama dili olmadan olmuyor artik. Tavsiyem C# ve C++. Is alanin cok genisliycektir dedigimi önemsersen. Bunun haricinde tabiki ingilizceni cok iyi seviyeye getirmeye calis. Bu arada, yurdsinda calismak gibi bir istegin var ise, burda...
  20. S

Yazılım mühendisliği Yardım...

Merhaba limitsizadam. Bütün sorularina tek tek degil ama genel olarak birkac bilgi vermek isterim sana: 1) Hangi mühendislik dalini okursan oku (elektronik, mekatronik, makina,...), programlama dili bilmeden isyeri bulmak imkansiz artik, yani mutlaka programa dilleri ögren. Teknik alanda...
Yukarı Alt