Arama Sonuçları

1. Kepchup

Tubitak 4007 çağrısı

@Oğuzhan Mallı teşekkür ederim bende @Furkan Gümüş ün yardımcı olacağı konusunda umutluyum :)
  2. Kepchup

Teknikten iktisata, İktisattan mühendisliğe ? Yapabilir miyim ?

Rica ederim.. Yararlı olduysa ne ala..:)
  3. Kepchup

Tubitak 4007 çağrısı

tubitak.gov.tr/tr/destekler/bilim-ve-toplum/ulusal-destek-programlari/icerik-4007-bilim-senligi-destekleme-programi Linkinde 4 ocakta biten bir bilim fuarı katılımı oluyor. Katılmak istiyorum ama en az lisans derecesinde olmak şartı var. Yani üniversite öğrencileri katılabiliyor mu? Yoksa en az...
  4. Kepchup

makine mühendisliğinden inşaat mühendisliğine geçiş

Her ne olursa olsun istediğiniz ve sevdiğiniz mesleği edinin. Bu size yüzde yüz mutluluk getirmese de mutsuzluk ve ukte getirmeyeceği kesindir. Sistemin ne olduğu önemli değil asıl önemli olan sizin ne yapmak istediğiniz ve ne yaptığınızdır. En baştan ösymye de çalışsan kardeşim önemli...
  5. Kepchup

En kolay okuma yöntemi muafiyet alarak geçmek ama maliyeden otomotiv mühendisliği dersleri için muaf alınılabilir mi orası meçhul. Onun dışında sevdiğiniz bir alan ve ciddi bir bilgi birikiminizin olduğu bir durumda o zaten külfetli, zor bir okul değil eğlenceli bir öğrenim olacaktır. Hem iki...
  6. Kepchup

Selamlar, Otomotiv mühendisliğinin tavan puanları M.T.O.K için maksimum 250. Onun haricindce barajı aşınca bile gidilebilecek üniversiteler mevcut. Puan sırasına göre gidebileceklerin: Otomotiv Mühendisliği (M.T.O.K.) Gazi üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF-4 25 Kontejan 245,98541 Taban...
  7. Kepchup

Fizik dergisi aranıyor..

Journal Pysics A-C-D... Nuclear Data and atomic data sheets gibi akademik dergileri arıyorum. Kütüphanelerde bulunmuyor, dergiciler keza... İnternette ise herzaman indirme linkleri bulunmuyor. Bu konuda bilgisi olan yeşillendirirse mutlu olurum. Özellikle Helyumun karakteristliği üzerinde olan...
  8. Kepchup

Android oyun yazılımı

Aleykümselam kardeş. Application yapmak için java'yı öğrenmelisiniz. Youtubeda öğretim kanalları var yardımcı olabilir. En kolay java programı da eclipse olacaktır sizin için. "Hello world" den başlayarak emek ve istekle application'a kadar hedefinize ulaşabilirsiniz.
  9. Kepchup

Helyumun Döteryuma parçalanması için gerekli UV

Atomlar ultraviyole ile parçalanabilirler. Helyumun parçalanması öncelikle mümkün müdür? Çünkü bir soygaz ve haliyle tüm enerji düzeyleri dolu. Eğer mümkünse ( bahsedilen Helyum-4 )bunun için gerekli olan ultraviyole ne olmalıdır?
  10. Kepchup

Ark oluşumu

Devre üzerinde programda (akım-gerilim gibi) ölçüm yapılamıyor. Ancak devreyi breadbord'da oluşturduktan sonra ölçüm yapılabir. Çalışan devredir. Basit bir flyback sürücü devresi...
  11. Kepchup

Mühendislik yalnızca idealistlere muhabbetini sunar.

Mühendislik yalnızca idealistlere muhabbetini sunar.
  12. Kepchup

MIT ya da Harvard'da elektrik elektronik yükseklisansı nasıl yapılır

TOEFL ve daha girilmesi gereken sınavlar olsun; diğer ünilere kıyasla avantajlarını ve dezavantajlarını bilenler abartmadan yeşillendirsin. Edit: Marmara'yı öve öve bitiremediler. Şişirme olduğunu çoğu kimse itiraf ediyor.
  13. Kepchup

dönen bir cismin devir hızını encoder kullanmadan nasıl ölçebilirim?

Dönen cismin uygun noktasından endüktif sensör ile bir sinyal alınır. Bu sinyal referans alınarak milin dönme frekansı hesaplanır. Hesaplama kolay olsun diye mil bir tur attığında sensör bize 1 pals çıkış versin. Bir tur için geçen süre (diğer bir deyişle 2 pals arasında geçen süre) ne ise onu...
  14. Kepchup

Tartım işlemi eşit kollu terazide yapılıyorsa cevap 2.

Tartım işlemi eşit kollu terazide yapılıyorsa cevap 2.
  15. Kepchup

Ark oluşumu

Ark burada daha net: :)
  16. Kepchup

Ark oluşumu

Bu konuda bir şirkette çalıştım. İşin içinde birebir bulundum. Tehlikeleri konusundan uyarınız için teşekkür ederim. Ayrıca video yüklendikten sonra fark ettim bende o enerji birimi hatasını.:) Ancak düzeltmemiştim hatırlattığınız teşekkür ederim. Amacım samimi olup araştırmalarımı Mühendis...
  17. Kepchup

Arduino Ödüllü Çekiliş

18, İstanbul. Arduino Uno R3 sahibiyim. 3d printer, java, C#, elektrik ve otomasyon. (Abone oldum)
  18. Kepchup

Ark oluşumu

Merhaba arkadaşlar birazda yüksek gerilimden bahsedelim. Yüksek gerilim oluşturmak için kullanılan transformatörler ideal transformatör tipi gibi düşünülürse bir problem teşkil etmez ancak teori ile pratik çatıştığı için pratiğin teorisi olarak flyback ile bu işlem yapılır. Tesla’nın bobini de...
  19. Kepchup

Arkadaşlar bir kaç sorum varda bilgi edinmek istiyorum

Programlama ile Java, C, C++,C# Öğrenip application yapacaksın. Elektronikte de programlama var ama sadece pic, arduino, rasberry pi vs. Devre kurmayı seviyorsan elektronik oku eğer sadece kod yazmak istiyorsan programlama ya da yatay geçiş ile yazılım ya da bilgisayar mühendisliği oku. Kendinde...
  20. Kepchup

uludağ makine mühendisliği ingilizce hazırlık okuyorum suan

Yatay geçiş yaparak bu mümkün ancak yüksek puan şartı var. Şu anki pozisyonunda en erken 2 sene sonra istediğin ünide olabilirsin. Hazırlıkta yatay geçiş yok.
Yukarı Alt