Arama Sonuçları

1. Kepchup

Teknoloji fakültesi hakkında bilgi lütfen

Benzer konular kısmında "mtoklar hakkında bilgi" başlığında @Oğuzhan Mallı bilgilendirme linklerini paylaşmıştır orayı inceleyebilirsiniz.z
  2. Kepchup

Kocaeli elektrik mühendisliği mi? yoksa uludag elektrik elektronık müh. 2. öğretim mi?

Profil bilgilerinden seçtiğin üni yazıyor.:)
  3. Kepchup

Op-Amplar için kaynak önerisi var mı?

Ktü ders notları ve lisedeki ENKA ders notu ekte. Diğer dosyaların içeriğini forumlarda ve vikipedide bulabileceğin için eklemedim.
  4. Kepchup

Telefondaki İnterneti Arduino ile Kullanmak

Merhaba arkadaşlar arduino gsm modül kullanmadan sim kartından ya da gsm modülü kullanmadan bir akıllı telefonun internetiyle arduinoyu internete bağlamanın (wifi modülü ile olmayan) yollarını arıyorum bilen veya fikri olan varsa yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
  5. Kepchup

Enerji

Bahsi geçen elektrik üretme yöntemleri mümkün ancak pratik değil. Heslerde akışkan azten akmakta ama burada harici olarak yükseklikten bırakmak için bir iş yapılması gerekiyor. İş yapılmadan kendisini idare eden bir sistem için dünyanın yerçekiminden kaynaklanan sabit (x,y) eksenimiz ile mümkün...
  6. Kepchup

Nükleer santrallerin yapılmasını destekliyormusunuz?

Nükleer santrallerin zararlı olabilecek olanları fisyon reaksiyon ile olanlarıdır. Füzyonda atık madde olmayacağı için radyasyon tehlikeside olmayacaktır. Öncelikle bu farkı bilip direk nükleer santral diyerek zararlı olduğu kanısına kapılıp savunma yapılmaması gerekir. Ülkemizde nükleer...
  7. Kepchup

Tesla bobini yapıcam yardım lazım

https://www.muhendisbeyinler.net/mini-tesla-bobini-yapimi/ Linkini incelemelisin. Ekte yapmak istediğin slayer exciter devresinin şeması var. Yapman gereken bağlantıları doğru yapmak. Devreyi 18 Volt ile çalıştıracaksan Primer sargıyı 5-10 tur seconderi 400 tur yap (3 olan 5-10, 275 olan 400...
  8. Kepchup

Raspberry Pi 2 Ödüllü Çekiliş

18 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. Arduino Uno R3 sahibiyim. Yazılım,Elektrik, Elektronik, Endüstriyel Otomasyon, PLC. Youtube kanalına zaten aboneyim.
  9. Kepchup

Bilgisayar Mühendisliği vs Yazılım mühendisliği

Yazılım mühendisleri sadece yazılımla ilgilenir (java, C, C++, C# ...). Bilgisayar mühendisleri ise C# bilirler, web tasarımı bilirler ayrıca bilgisayarın güç aksanı, anakartı, işlemcisi,ram iyle ilgilenirler. Yani Türkiyede de olsa heryerde yazılımcı ile bilişimci farklıdır. Sadece yazılımla...
  10. Kepchup

Ölçme aletleri

Diğerlerini daha önce hiç duymadım ama Wattmetre genellikle otomasyon sistemlerinde kullanıldığı için fabrikalarda ve sanayide bulman mümkün olabilir. Eğer satın alacaksan Aliekspress de bulabilirsin.
  11. Kepchup

Ölçme aletleri

Ölçme aletleri çok geniş bir konu. Öncelikle dijital mi analog mu ona karar verip hangi sektörün ölçme aletini anlatmak istediğine karar vermelisin. Bence wattmetreyi anlat piyasada bulunması çok zor ve çok eski bir ölçü aletidir.
  12. Kepchup

Solidworks Çizim Yardım Bölümü

Makine mühendisleri için ikisi de önemli programlardır. İkisi de basittir siz hangisini almıyorsanız harici olarak öğrenin mutlaka yararı olacaktır. Kısacası ikisini de öğrenin.
  13. Kepchup

Usb led lamba

Ledleri Paralel bağlaman gerekir şayet biri arızalanırsa arızalı olan ledi değiştirmen açısından ve bir iki ledin bozukluğu ile kullanılamaz olması durumundan kurtarman gerek. Her led için ayrı direnç kullanırsan daha iyi olacaktır. 470-680 Ohm işini görecektir.
  14. Kepchup

Tesla Bobini Yapımı Resimli Anlatım

Orada bobini tesla bobinine bağlamıyorsun orada tesla bobininin bir başka versiyonunu yapıyorsun. Eht trafosuyla da yapılabileceğini açıklamış yani bunlar birbirlerinden bağımsız flyback devreleri.
  15. Kepchup

Tesla Bobini Yapımı Resimli Anlatım

İndiksiyon bobini derken bir manyetik alanda gerilim indükleyen bobinden bahset miyor musunuz? İndiksiyon bobini diye özel bir bobin türü yok yapmak istediğinizi tam olarak açıklayın umarım yardımcı olabirim.
  16. Kepchup

Lehimler çıkmıyor.

Kardeşim 30 watt havya ile de bu lehimler erir. Havyanın yeterince ısınmasını bekle eğer olmuyorsa havyanın rezistansı bozulmuştur. Birçok yol var ama sen yinede havyadan şaşma gerekirse yenisini al.
  17. Kepchup

Straing Gage ile yapılabilir projeler

Strain gage ile anahtarlama devreleri yapılabilir belki araçların kütlelerini ölçerek trafiğe bir kontrol sistemi de yapabilirsin ama amacın elektrik üretmek olduğu için bu sadece bir önerme... Anahtarlama olarakta gerilim regülatör olarak kullanabilirsin yani fazla ağır taşıtlarda aşırı voltaj...
  18. Kepchup

Straing Gage ile yapılabilir projeler

Strain gage ile gerilim üretmen mümkün değil çünkü strain gage basınç ile direnç değeri değişen elemandır. Bunun için Piezoelektrikten yararlanılabilir. Uygulanabilir bir proje yapılmaya teşvik bile bile edilir mi orası meçhul..
  19. Kepchup

Dalgalardan elektrik nasıl üretilir

Kıyıya alternatör koymaktan tut piezoelektriğe kadar yöntem var projende denizin durumunu açıklamadığından neyin en ideal olduğunu söyleyemem.
  20. Kepchup

Fizik dergisi aranıyor..

Teşekkür ederim @Oğuzhan Mallı umarım bulunur :)
Yukarı Alt