Arama Sonuçları

1. Kepchup

Güçlü Elektromıknatıs yapabilmek için ne gerekli?

Güçlü mıknatıs yapmak demek güçlü bir manyetik alan oluşturmak demektir. Bunun için Eşik değer, kullanılan nüvenin maksimum taşıyabileceği akı ile alakalıdır. Nüve kullanmıyorum deseniz bile nüveniz havadır aslında. :) İstenilen manyetik alan için gerekli akıyı taşıyabilecek nüveden sonra ya...
  2. Kepchup

Fırcasiz motor

Ne kadar yük taşınacağını bilmiyorsunuz ancak her biri 750 gr taşıyabilecek motor önerisi istiyorsunuz. Öncelikle şunu belirtelim Ağırlık merkezini doğru belirler ve yükü oraya asarsanız 3 kg kaldırabilirsiniz. Bu değer motorun gerçek gücünün yarısında kaldırılabilir değerdir. 6 kg...
  3. Kepchup

Tesla bobini

Eksik verilerle cevap beklemeniz şaşrtıyor. Tesla bobini yapacağım diyorsunuz. Arc uzunluğunun ne kadar olması gerektiğini söylemiyorsunuz. Doğal olarak devrenin şeması ve bobinin boyutu belirsiz oluyor. Malzemelerini hazırladık diyorsunuz hangi devreye neye göre olduğunu belirtmiyorsunuz. Ne...
  4. Kepchup

iş fıkrı

Topraksız tarım sektörüne bakmanızı öneririm. Sis ve ozon ile entegre edilen sera olarak tanımlanabilir.
  5. Kepchup

MTOK Nedir, MTOK Bölümleri

Yatay geçiş yapmak istiyorsun. Yatay geçiş üç şekilde mümkündür: Kurum içi,Kurumlararası,merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş. Kurum içi değil ktü den başka bir yere gitmek istiyorsun. Kurumlararsı yapman için programına eş olması ve bir gano nun olması lazım. Şu durumda senin ganon yok...
  6. Kepchup

Yurtdışında Mühendislik

@İsilay eker gerekli olan belgeler neler?
  7. Kepchup

Silgiyi yüksekten atma

İyi niyetli yaklaşırsak eğer Hoca basit düşünün ve bir olayın etkisinin tek olmadığını anlayın demek istemiş olabilir. Yani sadece eğik atış ile açıklayıp klasik düşünmeyin masadan silginin alınış hareketinden ve vücudunda oluşan anatomik hareketlerden, silgiye etkiyen hava dirençleri vb ve...
  8. Kepchup

Yurtdışında Mühendislik

@İsilay eker Yurt dışında yaptığınız staj için izlediğiniz yol nedir ya da firma ya da kurum ile nasıl iletişime geçtiniz? Yeşillendirirseniz sevinirim.
  9. Kepchup

Proje hazırlama

Güneş panelleri hücrelerini bir tutmak yerine hücreleri ayırıp katlanan bir düzenek ile yüzeyini azaltmak. Tabi doğal olarak hacmi değişmeyeceği için kalınlaşacaktır. Kağıt katlamak gibi düşünebilirsin. @ÇaylakMühendis
  10. Kepchup

Proje hazırlama

Güneşi takip eden paneller yapıldı ve birçok yerde kullanılıyor. @ÇaylakMühendis Katlanabilir güneş paneli imalathanesi kurarak güneş panellerinin sabit bir yerde kalmasını önler ve lojistik sektörüne yardımcı olur. Böylelikle diğer panel üreticilerden farklı olarak taşınabilirliği...
  11. Kepchup

Proje hazırlama

Kosgebde bahsedilen projeler mühendislikteki projeler gibi değil ticari uygulamalar içindir. Güneş paneli projesi yapıp sunarsanız sizinle dalga geçerler. Yapmanız gereken ya güneş paneli üreten bir atölye açmak ya da hazır panelleri sistemleştirip ticaretini yapmak. Sanırım senin istediğin hem...
  12. Kepchup

2 vektör sorusu

Bu soruların aynısını fizik dersinde çözdük değerleri ve cümleleri birebir. @coderr10 marmarada mı okuyorsun? Eğer öyleyse ders arası anlatırım sana.
  13. Kepchup

Tesla Bobini

Düşük voltajla çalışan derken sanırım besleme voltajını kasdettiniz. Daha önce buna benzer bir konunun başlığını MB Forumda açtım buyrun linki: Ark oluşumu Bir ZVS devresi örneği var. Giriş gerilimi 12 Volt çekilen akım yaklaşık 4 Amper. Çıkış 30K Volt 50 mA civarında. 5 cm spark gap...
  14. Kepchup

Tesla bobini yapıcam yardım lazım

Transistörün bağlantılarını kontrol edin aşırı ısınma genelde ondan oluyor. Eğer bağlantılar doğru ise ve girişe pil yerine güç kaynağı koymuşsanız ve saatlerce çalıştırmışsanız ancak aşırı ısınır. Bu durumuda soğutucu gerekirse fan ekleyerek çözebilirsin. Devre 9 volt ile de çalışır ancak...
  15. Kepchup

PLC ve otomasyona başlarken

Ben S7 200 üzerinde çalıştım. Plcler pahalı olduğu için ev ortamında simulator programlarıyla basit düzeyleri kullandım. Başlangıç için işinizi görebilir ve siemensin kendi sitesinde mevcut olan Simatic step 7-Micro/WIN programı ile programlayabilirsiniz. Ladder dili oldukça basittir kolay...
  16. Kepchup

Elektrik elektronik mühendisliginde türev integralin onemi

Elektrik elektronik mühendisi olup manyetik alan hesabı yapamamak ve gauss yasasını uygulayamamak kişi açısından bir ayıptır. Onun haricinde belki çalıştığınız sektörde teori hesaplaması yapmayacak olabilirsiniz ancak bu mesleği iş için yapmamak gereklidir. Her an yeni ürünler üretecek buluşlar...
  17. Kepchup

İmalat mühendisliğine ek olarak ne okunmalı açık öğretimden

Açıktan eş zamanlı olarak ikinci üniversite kapsamında okunabiliyor. Onunda başvuruları Anadolu Üniversitesi için 8 Eylülde bitti ancak bugün mazeretli başvuru yapılabiliyor biraz acele etmelisin. Sınavlar sınav zamanına çakışabilir bu mümkün ama bu riski almak gerekmektedir. Ayrıca okula bu...
  18. Kepchup

Pipetle delinen süt ve meyve suyu kutuları

Change.org da bir kampanya başlatılabilir. Mühendis beyinlerden kampanyaya katılım desteği de alabilirsiniz ben şahsen katılırım ancak bu soruna çözüm önerisi sunmanız gerekmektedir aksi takdirde kampanya işlevsiz olur.
  19. Kepchup

Kocaeli elektrik mühendisliği mi? yoksa uludag elektrik elektronık müh. 2. öğretim mi?

Birincil anlatım olunca öyle sandım :)
  20. Kepchup

Makine Mühendisliği mi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mi?

İlk önce hangi meslekte olacağınızı seçmelisin. Anlattığınız durumdan anlaşılan o ki mühendislikler arasında büyük kararsızlıktasın. Eğer Eem yi seçersen biyomedikal sektöründede olabilirsin. Bu açıdan mantıklı olabilir ancak makina okumak istiyorsan eem yetersiz kalabilir. Bunun için öncelikle...
Yukarı Alt