Arama Sonuçları

1. lLouie

Yeni Bilgisayar

Öncelikle zamanınızı ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Marka modeli örnek olarak verdim ama haklısınız performans daha önemli. Performansı max. seviyede tutmaya çalışmak da biraz sıkıntı bütçem açısından. Kullandığınız bilgisayarı ne kadara aldınız bilmiyorum ama 8-9K bandındaysa ona...
  2. lLouie

Yeni Bilgisayar

Değerli Mühendis Beyinler üyeleri, umarım hepiniz iyisinizdir, iyi haftalar dilerim. Yeni bir laptop almak istiyorum, MONSTER notebookların AbraV5 serilerinin yeterli olabileceğini düşündüm fakat ne alsam karar veremedim. 8-9K kadar bir bütçem var. Kullandığım programlar; CATIA V5 - MatLAB -...
  3. lLouie

Eklemeli İmalat Analiz

Teşekkür ederim, deneyeceğim 1622538067 Sağ olun hocam son çare onu indireceğim :)
  4. lLouie

Eklemeli İmalat Analiz

Teşekkür ederim, baya oldu demoyu talep edeli fakat herhangi bir dönüş olmadı ne yazık ki
  5. lLouie

Eklemeli İmalat Analiz

Zamanınızı ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. CATIA kullanıyorum fakat denk gelmedim, normalde ben de ANSYS'te birçok analizi yapıyorum ama bu eklemeli imalat sürecindeki programı açamıyorum. Ansys'in additive manufacturing programı var, fakat indirme linki vs. hiç bulamadım.
  6. lLouie

Eklemeli İmalat Analiz

Merhabalar, Üretilecek olan parçanın üretim aşamasındaki analizini yapmak istiyorum fakat, internette araştırmalarım sonucunda programlara erişme şansım olmadı. Tek bulabildiğim Ansys'in kendi programı fakat ona da mail atmama rağmen geri dönüş alamadım. Bu programa benzer hangi programlarda...
  7. lLouie

Dalma Erozyon

Merhabalar, Telefon kalıbı üretimi için bazı yerlerde dalma erozyon kullanılmaktadır. Bu üretimde dalma erozyon için gerekli olan katotları modelleyiniz şeklinde soruyla karşılaştım. Araştırmama rağmen herhangi bir cevap bulamadım, tam olarak ne modellemem lazım? Yardımcı olabilir misiniz...
  8. lLouie

Hangi Analizleri Yapmalıyım?

Çok teşekkür ederim
  9. lLouie

Öncelikle zamanınızı ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Benim sormak istediğim, kesici takımlar ile ilgili hangi analizleri yapmalıyım? Dün explicit analizini yaptım ama acaba kesici takımın işleme sonrasındaki ya da işleme sürecindeki durumu için başka hangi analizleri yapmak lazım...
  10. lLouie

Resimde gördüğünüz kesici takımı kullanarak Ansys üzerinde analiz yapacağım, fakat hangi analizleri yapacağıma karar veremedim. Parça üretimi sürecinde parçanın şekil değiştirmesi (preslerde kesme ve bükme analizleri gibi), parçanın bir hacim kalıbı içinde akması ve ısı değişimi gibi (döküm...
  11. lLouie

PALE PARÇASI

Resimde görülen pale üretim için bir takım sorulara cevap aramaktayım. Bu parça toz yatağında füzyon esaslı eklemeli imalat ile üretilmesi planlanmaktadır. İnşa yönüne bağlı olarak, toz yatağı füzyon sonrasın hangi işlemler gerekmektedir ve bu işlemlerde amaçlanan nedir?(Araştırmalarım sonucunda...
  12. lLouie

Geleceğe Dönük Tavsiyeler

Teşekkür ederim yorumunuz ve görüşleriniz için. :)
  13. lLouie

Öncelikle zamanınızı ayırıp konuma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Parça tasarımı ile ilgili bilgilere bakacağım hatta bu dönem yaptığım staj yerinde de parça tasarımı ile ilgili bilgiler edinip, teknik resim okuma hakkında da çalışmalarım sürüyor. İngilizcem B2 seviyesinde ama...
  14. lLouie

Değerli hocalarım ve arkadaşlarım merhabalar, Öncelikle görüşlerinizi önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Daha önce de bu konuya benzer sorularım olmuştu fakat emin değildim kendimden. Ben makine mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Bu döneme kadar birçok programda kendimi...
  15. lLouie

Alüminyum 7000 ve 6000 SERİ KONDİSYON

Teşekkür ederim cevabınız için 1613471989 Yorumunuz için teşekkür ederim
  16. lLouie

Alüminyum 7000 ve 6000 SERİ KONDİSYON

Merhabalar, Al 6000 ve Al 7000 serilerinin -0, -T6, -T651 ve –T6511 kondisyonunu nereden bulabilirim? Ayrıca bunlar demir-karbon diyagramında nereye denk gelmektedir? Araştırmamı yaptım ama tam bir sonuç elde edemedim, hele ki demir-karbon diyagramında nereye denk geliyor, yardımcı olabilir...
  17. lLouie

Soru

49600 lb/h akış hızında bir yağ 2-4 kabuk-tüp ısı değiştiricisinin boru tarafında 358 ˚F’dan 100 ˚F’a soğutulmaktadır. Soğutma amaçlı kullanılan 233000 lb/h akış hızında su kabuk tarafına 90 ˚F’da girip 120 ˚F’da çıkmaktadır. Kullanılan ısı değiştiricisinin iç çapı 35 in’tir ve içerisinde...
  18. lLouie

Ansys CFX Analizi

Merhabalar, Ben 3. sınıf makine mühendisi öğrencisiyim. Resimlerde görüldüğü üzere Savonius-Darrieus Hybrid Turbine çalışması yaptım, fakat Ansys'e yeni başladığım için daha CFX analiz kısmına gelemedim, amacım buradaki rüzgar hızına göre oluşan basınç, sıcaklık, hız vs. sonuçları bulmak. Bu...
  19. lLouie

Hocam merhabalar, bayramınız kutlu olsun. Size mesajla nasıl ulaşabilirim? Size bir konu...

Hocam merhabalar, bayramınız kutlu olsun. Size mesajla nasıl ulaşabilirim? Size bir konu hakkında danışmak istiyorum da tabii siz de uygun görürseniz.
  20. lLouie

Catia'da Neleri Çizmeyi Bilmeliyim?

Teşekkür ederim yorumlarınız için
Yukarı Alt