Arama Sonuçları

1. Abdüssamet Karış

Bu resimde kaç nokta görüyorsunuz?

Bilim adamı Jacues Ninio'nun oluşturduğu optik illüzyon sosyal medyada tartışma konusu oldu.Bu resimde bulunan 12 siyah noktayı aynı anda görmek neredeyse imkansız. Bbc Türkçe'nin haberine göre Japon psikoloji profesörü Akiyoshi Kitoaka tarafından Facebook'ta paylaşılan resim bir günde 7 bin...
  2. Abdüssamet Karış

Konya'da Bu Cafe'de Robot Garsonlar Servis Yapıyor

Herkese merhaba ve iyi bayramlar:)Teknoloji geliştikçe robotların kullanım alanları da genişliyor. İlgi alanım olan robotlar hakkında araştırma yaparken Konya'da robot garsonlarin servis yaptığı Meram Cafe haberi ile karşılaştım. İlk duyduğumda tabi ki cok şaşırdım. Türkiye'nin ilk robot...
  3. Abdüssamet Karış

Bir mühendisin takip etmesi gereken siteler

Gerçekten uzun bir listeymis[emoji3] GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  4. Abdüssamet Karış

Tamamen Güneş Enerjisiyle Çalışan Drone Üretilecek

Solar İmpulse 2 uçağının mucit ve aynı zamanda pilotu olan Borschberg iki yıl süre içerisinde tamamıyla güneş enerjisi ile çalışan drone üretmek istediklerini açıkladı. Borschberg yaptığı açıklamada ekibiyle birlikte güneş enerjisi ile çalışacak drone u yaklaşık iki yılda üretebileceklerini...
  5. Abdüssamet Karış

Solidworks'de 4 Adımda Render Alma

Rica ederim:)
  6. Abdüssamet Karış

Bir mühendisin takip etmesi gereken siteler

1 numara tabi ki: Bilim, Teknoloji ve Mühendislik - Mühendis Beyinler 2- Makine mühendisleri için; muhendislikbilgileri.com/ 3- fizikist.com/ yine güzel bir site. 4- Örnek çizimler için; grabcad.com
  7. Abdüssamet Karış

Solidworks Animasyon Render Nasıl Alınır? Solidworksde parçaların renderı 4 adımda nasıl alınır sorusuna cevap vermeye çalıştım.Şimdi sırada solidworksde animasyon render nasıl alınır var.Önceki yazılarımda explode-collapse animasyonunun nasıl yapıldığını anlatmıştım.O yüzden bu yazımda...
  8. Abdüssamet Karış

ansys yardım

Takildiginiz yeri yazarsaniz yardim eden çıkacaktır.
  9. Abdüssamet Karış

Paris'te Drone Yarışı Düzenlendi

Fransa'nın başkenti Paris'in en çok ziyaret edilen caddelerden biri olan Champs Elysees'te ilk kez bir Drone festivali düzenlendi. Her ayın ilk pazar günü trafiğe kapatılan Champs Elysees Caddesin'de Paris Belediyesi tarafından düzenlenen Drone festivali izleyenlerden büyük ilgi gördü...
  10. Abdüssamet Karış

Diğer renderlarım;
  11. Abdüssamet Karış

Mühendislere Roman Önerileri

Beğendiğim diğer romanlar ise: Franz Kafka'dan Dönüşüm, Dava, Tolstoy-İnsan Ne İle Yaşar, Sherlock Holmes Kızıl Dosya, Dostoyevski-Kumarbaz, Stefan Zweig-Satranç, Anthony Burgess- Otomatik Portakal, Küçük Prens, Açlık Oyunları- Suzanne Collins, Kürk Mantolu Madonna- Sabahattin Ali ... liste...
  12. Abdüssamet Karış

Çin'in İçinden Araba Geçen Otobüsü - TEB

Bence çok fazla sorun olmaz alttan geçen araçlar için sonuçta araçlar iki farklı şeritten hareket edecekler.Bu dev otobüs 22 metre genişliğinde bir tünel gibi düşünülebilir GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  13. Abdüssamet Karış

Mühendislere Roman Önerileri

Kitap okumak bilgilerimizi arttırmanın önemli yollarından bir tanesidir. Ancak vakit ayırmamaktan veya ertelemekten olsa gerek çoğumuz kitap okumuyoruz. Kitap okumanın faydaları saymakla bitmez. Bu amaçla bu yazımda sizlere roman önerileri vermeyi düşünüyorum. 1-Kitab-ül Hiyel/İhsan Oktay...
  14. Abdüssamet Karış

Çin'in İçinden Araba Geçen Otobüsü - TEB

Yıllar önce ilk olarak Japonlar otobüsü tasarlamislar ama üreten Çin oldu. GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  15. Abdüssamet Karış

autocad 2013

Autodesk öğrencilere ücretsiz program imkanı sunuyor. http://www.autodesk.com.tr/education/free-software/all sitesindeki Autocad'in de dahil olduğu bu yazılımları ücretsiz olarak,yanlış bilmiyorsam öğrenciler 3 yıl lisanslı kullanabiliyor.Faydalanmanızı tavsiye ederim
  16. Abdüssamet Karış

Solidworks montaj

Merhabalar bu yazımda solidworksde montaj nasıl yapılır? sorusuna açıklık getireceğim.Ve montajını yaptığım iki adet çalışmayı sizlerle paylaşacağım. Makina mühendisleri olarak çok fazla parçası olan makinaları tasarlayacağimizi düşünürsek az parçaları olan bu uygulamalar sizler için güzel bir...
  17. Abdüssamet Karış

Solidworks İle Ağırlık Merkezi, Kütle Hesabı

Merhabalar, bu yazımda Solidworks programı ile yapabileceğimiz çeşitli işlemlerden biri olan ağırlık merkezi, kütle hesabını anlatacağım.Parçaların teknik özellikleri Cad ile tasarımcılarını için önemlidir.Bu değerleri programsız hesaplamak daha çok zamanınızı alabilir.Bu nedenle Solidworks...
  18. Abdüssamet Karış

Render almak bir nevi çiziminizin görüntü kalitesini arttırarak resim olarak kaydetmektir.Mühendisler, mimarlar, sinemacılar tasarımlarına, videolarına gerçeklik kazandırmak için çeşitli yazılımları kullanarak render almaktadırlar.Günümüzde müşterilerin ilgisini çekmek ve güzel bir sunum yapmak...
  19. Abdüssamet Karış

Yazı yazan, imza atan, resim çizen robot Axidraw

Merhabalar bugün sizlerle yazı yazan, imza atan, resim çizibilen Axidraw adlı robotu paylaşacağım.Gün geçtikçe robotların kullanım alanları artmakta.Axudraw isimli kisisel yazi robotu bunun orneklerinden bir tanesi.İnternet uzerinde rastladığımı videosu çok hoşuma gitti ve bu robot hakkında...
Yukarı Alt