Arama Sonuçları

1. Emir Kalyoncuoğlu

Mühendis olmak sadece kız isterken mi yeterli ?

Bu neden böyle sorusunun cevabı bence, bizde araştırma ve geliştirmeye yönelik bir kültür yok, biz üretmeyi de sevmiyoruz. Geçtiğimiz günlerde internette denk geldiğim bir video da gördüm, NASA her gün kuzey kutubu üzerinde uçak dolaştırıyormuş, sebebi ise küresel ısınmanın buzullara etkisi...
  2. Emir Kalyoncuoğlu

CERN Hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar

Bunu talep eden kişilerle hep beraber bir buluşma yapılabilir belki?
  3. Emir Kalyoncuoğlu

CERN Hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar

Peki madalyonun arkasında ne var o zaman?
  4. Emir Kalyoncuoğlu

Statik Sorusu

Gerçekten katılıyorum, ağzına sağlık. :)
  5. Emir Kalyoncuoğlu

Diferansiyel Denklemler Nasıl Çalışılır

Öncelikle türev ve integral bilgini geliştirmeni öneririm. Çünkü bir diferansiyel denklemi belli bir aşamaya kadar doğru çözebilsen bile türev ve integrale ihtiyacın olacak. Ardından da diferansiyel denklemlerle ilgili yazılmış bir kitaptan çalışabilirsin. Bunun yanında derste hocanız öyle yada...
  6. Emir Kalyoncuoğlu

İş Arama Sorunsalı

O zaman farklı şehirlerdeki iş ilanlarını bence değerlendirmeye alabilirsin. İstanbul, Kocaeli, Sakarya gibi. Birde şöyle bir şey var, şu an bir krizin içerisindeyiz ve firmalar birini almaya çok sıcak bakmıyor ne yazık ki.
  7. Emir Kalyoncuoğlu

ege üniversitesi mi marmara mı

Makine konusunda Marmara Ege'den iyi diye duymuştum. İyiliğinin dışında İstanbul da sanayi oldukça gelişmiş durumda, bu nedenle burada iş bulmak daha kolay olur diye düşünüyorum. (İzmir sanayisi hakkında hiç bilgim yok) Ben olsam geçerdim.
  8. Emir Kalyoncuoğlu

Gıda Mühendisi'nin Bilmesi Gereken Programlar

Merağımı mazur görün, Gıda Mühendisleri Matlab programını nasıl kullanıyorlar. Çok merak ettim. Eğer açıklayabilecek biri olursa sevinirim :)
  9. Emir Kalyoncuoğlu

Marble Machine 03

Bu mesajın altında çizilen yapıları takip ediyorum. Özellikle yeni mühendis arkadaşlar için çok faydalı :) Emeğinize sağlık.
  10. Emir Kalyoncuoğlu

ege üniversitesi mi marmara mı

Hangi bölümden hangi bölüme geçmeyi düşünüyorsun?
  11. Emir Kalyoncuoğlu

İş Arama Sorunsalı

Asgari ücretle çalışmama kararını destekliyorum. Sonuç olarak emek veriyoruz 4 sene mühendislik okuyoruz bunun karşılığı asgari ücret değil. Benim sana iki adet önerim olacak, 1) Kariyer.net teki öz geçmişini her gün güncelle. Öz geçmişini güncelleden kasıt her gün yeni bir şey ekle değil. Öz...
  12. Emir Kalyoncuoğlu

Çizim Programları Hakkında

Eğer 3 boyutlu modelleme üzerine ilerleyeceksen AutoCAD hiç bir işine yaramaz, tabiki de Caita derim ben. Kendimi nasıl geliştirebilirim diye sormuşsun, bunun bir çok yolu var. En güzeli ise bir kumpas satın alıp, evde okulda günlük hayatta gördüğün parçaları ölçümlerini yaparak 3 boyutlu...
  13. Emir Kalyoncuoğlu

Motor hakkında detaylı bilgi

Herhangi bir kanal bilmiyorum ancak İngilizce olarak aratırsan kesin bulursun.
  14. Emir Kalyoncuoğlu

CAD-CAM için Laptop

İngilizcem iyi diyorsan bir yandan çalışıp bir yandan okuman tabiki de sana çok fazla şey katar.
  15. Emir Kalyoncuoğlu

CAD-CAM için Laptop

Bence 4 sene okuyacağını düşünürsek (kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama), günde sadece 1 saatini İngilizceye ayırsan İngilizceni geliştrebilirsin. İngilizce inan çok fazla önemli ama kendini geliştirmek istemen çok güzel bir şey, bu sebeple İngilizce geliştirme konusunda arkadaşımıza katılıyorum...
  16. Emir Kalyoncuoğlu

CAD-CAM için Laptop

Söylediklerinde çok fazla haklı olduğun noktalar var, ama desteklemeden de bir yerlere gelemeyeceğimizi düşünüyorum. Ve evet haklısın malesef ki Türkiye de Ar-Ge ye verilen değer çok az. Ancak ben destek verip, bu durumun değişmesini ummaktan başka bir şey göremiyorum ne yazık ki. Bence...
  17. Emir Kalyoncuoğlu

CAD-CAM için Laptop

Amerika da böyle bir şey dendiğini duymadım çünkü zaten bilinç oturmuş ve insanlar apple telefonu tercih ediyor. Bu işler bir günde olacak işler değil, sen telefonu alırsın desteklersin, işin sahibi telefonu geliştirmeye devam etmiyorsa o zaman dersin ki, biz aldık destekledik ama senin...
  18. Emir Kalyoncuoğlu

CAD-CAM için Laptop

Bu ülke ekonomisine katkıda bulundukça bazı şeyler değişmeye başlayacak, ancak karar senin tabiki de.
  19. Emir Kalyoncuoğlu

CAD-CAM için Laptop

Casper ve monster gene Türk malı markalar (Parçaları Türk değil ama karı gene bir Türk firması yapıyor düşünebilirsin)
Yukarı Alt