Arama Sonuçları

1. Kemal Okur

Elektrik elektronik mühendisinin bilmesi gereken programlar

illa birini öğrenmek istiyorsan kesinlikle matlab öğrenmelisin matlab simulink elektrik elektronik projelerinin hesaplanmasında çok işine yarayacaktır. Bunun yanında elektronik devre tasarımı için PROTEUS programını da öğrenmenizi öneririm.
  2. Kemal Okur

Yurtdışı Dil Eğitimi

İlginiz için teşekkür ederim araştırmalarımı devam ettireceğim.
  3. Kemal Okur

Mekatronik Mühendisi Nasıl Olunur

Merhaba @Lider Tayfa Ben geçtiğimiz yıl mekatronik mühendisliğinden mezun oldum. Sana şunları diyebilirim üniversiteyi kazanması kolay okuması zordur şimdi sana önündeki sınav engeline baktığında bu söylediğim çok saçma geliyor olabilir ama beni kazanıp vize ve finallere çalışmaya başladığında...
  4. Kemal Okur

Mekanik enerjiyi nasıl depolarız detaylı anlatım...

Merhaba @Dienti Nasıl bir mekanik enerji mevcut dönel mi? basınç mı? Buna bağlı olarak farklı materyaller ile mekanik enerji elektrik enerjisine çevrilip bir akü yardımı ile depolanabilir.
  5. Kemal Okur

Teknoloji Fakültesi vs Mühendislik Fakültesi

Merhana @Muhittin60 Ben Mekaltronik Mühendisliğini geçtiğimiz yıl bitirdim ve şuanda iş arama aşamasındayım elektrik elektronik mühendisliği kadar piyasa yermiş bir bölüm olduğunu söyleyemem ancak yine iş imkanı elbette var şuan benimde takıldığım ve seninde eğer üzerine düşmezsen kesinlikle...
  6. Kemal Okur

Yurtdışı Dil Eğitimi

Merhaba @denizgezmiş Bende aynı şekilde yurt dışında dil eğitimi almak istiyorum. Ancak bu aracı firmaların neredeyse hepsi farklı fiyatlar ile karşıma geliyorlar. Siz hangi ülke ve hangi firma ile gittiniz bir de fiyat olarak kaç paraya gitmiştiniz. Şuan döviz kuru yüksek olduğundan euro...
  7. Kemal Okur

Yurtdışı Dil Eğitimi

Merhaba arkadaşlar, Dil eksikliğimden dolayı yurtdışı dil eğitimi almak istiyorum. Daha önceden bu şekilde dil eğitimi almış yada bu sektörde çalışan arkadaşlarımdan yardım almak isterim. Saygılarımla.
  8. Kemal Okur

baskı devremi almak istiyorsunuz? ben delikli plakete kurmuştum hiç isis te denememiştim devreyi.

baskı devremi almak istiyorsunuz? ben delikli plakete kurmuştum hiç isis te denememiştim devreyi.
  9. Kemal Okur

Merhaba buradan benimle irtibata geçebilirsiniz herhangi bir sorunda.

Merhaba buradan benimle irtibata geçebilirsiniz herhangi bir sorunda.
  10. Kemal Okur

Elektromanyetik Fırlatıcı Yapımı

direkt benimle irtibata geçin elimden gelen yardımı yaparım.
  11. Kemal Okur

Elektrik Elektronik Mühendisliği mi Endüstri Mühendisliği mi?

İkisinide yaptığı işlere göre inceleyin hangisi sizin için gelecekte sıkıntı çıkartmayacaksa o alanda kendi hazırlıklarınızı yapın derim.
  12. Kemal Okur

Tesla Bobini, Yardım Gerekli

Tesla bobini dediğimiz icat düşük gerilim (20bin volt) çok yüksek gerilim ve frekans (1-5 milyon volt) üreterek yüksek bir elektromanyetik alan oluşturarak çevresinde bulunan elektronik cihazların çalışmasına yada lambaların yanmasına neden oluyor aynı zamanda yüksek gerilim ürettiğinden hava...
  13. Kemal Okur

Elektromanyetik fırlatıcı çalışma mantığı

Akım geçirdiğiniz kablonun oluşturacağı manyetik kuvvet sanırım. Sanırım diyorum çünkü benim bu ile ilgili kullandığım formüller Elektromanyetik Fırlatıcı Yapımı adresinde mevcut. Zaten aynı soruyu oradan da sormuştunuz yeni konu açtığınız için buradan cevap yazdım.
  14. Kemal Okur

Elektromanyetik fırlatıcı çalışma mantığı

Sarım yapılan bobinlere gerilim uygulanıyor ve üzerine sarılan tüpün içerisinde elektromanyetik bir kuvvet oluşturuyor bu kuvvet kanalın içinde bulunan ferromanyetik* malzemenin fırlatılmasına neden oluyor. Ferromanyetik malzeme*= manyetik alandan etkilenen malzemelerdir (demir ve nikel gibi)
  15. Kemal Okur

Lojik kapılar

Diğer konudaki gibi bu sorunuzun cevabını bulabildiniz mi?
  16. Kemal Okur

İnşaat mühendisi olmayın. Pişman olursunuz.

Bu sizin kendinizi nekadar geliştirdiğiniz ile alakalı bir konu bence elbette piyasa kan sıkıntılı bende farkındayım ancak yüksek maaşlarla işe girenle bu işi nasıl yapıyorlar. Yada bölümü sırf parası için okuysanız en büyük yanılgıya düşmüş olabilirsiniz. Birde işe başlar başlamaz size yüklü...
  17. Kemal Okur

Elektronik ve haberleşme mühendisliği bırakılır mı?

Yolun yarısına gelmişsiniz pek mantıklı bir hareket olmaz ama bu yolda yürümek istemediğinize gerçekten kararlıysanız ve daha iyisini yapacağınızı düşünüyorsanız tabi ki de bırakmakta özgürsünüz. Doktorluğu bırakmayı düşünen arkadaşım var yani insan işini sevmedikten sonra yapmasının bir anlamı...
  18. Kemal Okur

Diyot Sorusu

Anladığım kadarıyla sorunuz çözülmüş lakin diyot analizini yeni öğrenen bir öğrenci için söylediklerini bence fazla evet değerler tam anlamıyla doğru olmaya bilir hoca muhtemelen hesaplama ve devre analizini kavramaları için bu şekilde bir ödev sunmuştur öğrencilerine burada mükemmel değerler...
  19. Kemal Okur

Devre

Elimizde bir devre sistemi var ve bu devreyi şebekeden besliyoruz devrenin herhangi bir yerine 2 cihaz ekliyoruz devrenin çıkışını toprağa bağlıyoruz. Nasıl bir sorunlar karşılarız? Soru bu mudur?
  20. Kemal Okur

Tesla Bobini ile Yakup Merdiveni

Jacob's Merdiveni EHT trafosu ile yapılmış eski tüplü televizyonlarda yüksek gerilim üreten bir cihazdır kendisi 30bin volt gibi bir gerilime kadar üretim sağlıyor diyebiliyorum. Jacob's Merdiveni yapmak için bunu kullanabilirsiniz aynı zamanda tesla bobini içinde aynısını yapabilirsiniz. Önemli...
Yukarı Alt