Arama Sonuçları

1. Furkan Gümüş

Bir mühendisin kendi işini kurması?

1. Bilgisayar mühendisi kendi işini yapabilir elbetteki ama bu kendini ne kadar yetiştirdiğine ve sektöre hakim olmasına da bağlıdır. Şimdi diyelim bir ofis açtın ama mesele açmak değil! Nereye iş yapacaksın, süreklilik arz edecek mi, şartlar sürekli değişken sen bu trendi yakalamaya uygun musun...
  2. Furkan Gümüş

Neden AC Pillerde Depolanamaz?

Cevap: Biz alternatif akımı, piilerde depolayamıyoruz çünkü saniyede 50 veya 60 kere kutup değiştirmektedir. Sürekli bir şekilde pozitif (Ve+), negatifin (Ve-) yerini alıyor ve tersi gerçekleşiyor. Bu yüzden dolayı ortalama voltaj damima sıfır olarak kalmaktadır. Ayrıca bir pili AC kaynağı ile...
  3. Furkan Gümüş

Minitab da Random Sayı üretmek

Güzel program, alternatifleri bilmek yararlı oluyor
  4. Furkan Gümüş

Bilgisayarla Bütünleşik İmalat Projesi

Makine İmalat ve Otomasyon Sektöründeki yenilikçi Ar-Ge çalışmaları geliştirilmeye başlayan Mühendis Beyinler’in ekibinde yer alan arkadaşlarımızın TUBİTAK’a sunduğu projelerinde, - Konuya teknik açıdan hakim kişilerden projeye olan bakış açısını ve eleştirilerini, - Sektörel olarak konuya...
  5. Furkan Gümüş

Piccolo CNC Nasıl Yapılır

Onları seçince olmuştu bizde de ancak belli örnekleri açıyordu. Geçenlerde arduino yeni güncelleme yayınladı denemek lazım belki çözülmüştür.
  6. Furkan Gümüş

Makina Mühendisliği ve Geleceği

Makina müh zor bir alan ancak deneyim ve zamanla bazı şeyleri daha iyi kavramaya başlıyorsunuz. Şu anda devlet çok sayıda öğrenci alıyor ve gittikçe kalabalıklaşan bir sınıf yapısı oluştu. Zaman geçtikce rakipleriniz artacak bu kesin ancak bu yalnızca makina için değil elektrik, elektronik müh...
  7. Furkan Gümüş

Kombi Parçaları Çizip Dosyama Ekleyecegim Ama Yazı Olarak Ne Yazabilirim

Bölümünüz teknik resim ve montaj çizimleri ağırlıkta olduğu için konu hakkında detaylı bir anlatım beklendiğini sanmıyorum. Türkiye'de çoğu firma zaten ordan burdan toplayıp montajlıyor bunu da arge yapıyoruz diye anlatıyorlar. Boyutları değiştirip uyarlamayı arge işi sananlar var hala, bu...
  8. Furkan Gümüş

kimya mühendisligi hakkında - Kararsızım

Kimya mühendisliği gayet iyi bir alandır, Tubitaktan yayınlarında ben çok sayıda makale görmüştüm gayet başarılı işler yapıyorlar.
  9. Furkan Gümüş

Çelik konstrüksiyonlu yapıların tasarımı

Ansys bakabilirsiniz, internetteki örnekleri direk uygulama dönük ve eğitseldir
  10. Furkan Gümüş

Processing ile Delta Robot yapımı

Daha önceden çalıştırıyordum artık olmuyor, siz deneyince çalıştı mı? Daha önceden çalıştırıyordum artık olmuyor, siz deneyince çalıştı mı?
  11. Furkan Gümüş

Makine Dinamiği Örnek Soru ve Çözümleri

Merhaba arkadaşlar, Eminim birçoğunuz bu dersi anlamsız ve karmaşık buluyorsunuz, bu yüzden birçoğunuza faydalı olacağını düşündüğüm notları derleyip paylaşmak istedim Buradan tamamını indirebilirsiniz: https://yadi.sk/i/Qdqa2SDzjgTnA
  12. Furkan Gümüş

Processing ile Delta Robot yapımı

Yok en son güncelleme ile denedim olmuyor nedense
  13. Furkan Gümüş

İTÜ - Meteoroloji Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Kontenjanı belli sayıda olması ve alanında fazla rekabet edecek kişinin olmaması avantaj olabilir. Ancak çalışma alanı bakımından devlet kurumlarına girmen gerekiyor gibi duruyor. Özel kurum olarak çok fazla yer olacağını sanmıyorum. Yine de İTÜ de öğretim görevlisi olarak kalmak ve size özel...
  14. Furkan Gümüş

Atmospheric Engine

Gezerken denk geldim elinizde kaynak olsun diye güzel bir site paylaşıyorum: tek-think.com/2015/06/19/a-3d-printed-atmospheric-energy-motor-experiment/
  15. Furkan Gümüş

Eski Tip Asansör Kapı Kontrolü

Merhabalar Coşkun Bey, Konu hakkında çok fazla bilgim yok ancak sizi yönlendirme bakımından Makine Mühendisler Odasının Asansör yönetmelik ve uygulamalar için hazırladığı kitaplarına bir göz atmanızı önerebilirim. Ne kadar eskidir bilmiyorum ama benim gördüğüm eski tip asansörlerde acil durum...
  16. Furkan Gümüş

Endüstri Mühendisliği Hakkında yorumlar

Güzel yorumlamışsınız, teşekkürler
  17. Furkan Gümüş

Bülent Ecevit Üniversitesi Hazırlık Sınıfı

En iyi cevabı size ilgili bölüm ve üniversite verecektir. Bence Üniversitenin öğrenci işlerine bir mesaj yazın, durumu sorun derim
  18. Furkan Gümüş

Üniversite Tercihinde Dikkat Edilecek Hususlar

Merhaba Arkadaşlar, Hepinizin uzun bir maraton sonunda nihayet heyecanla beklediğiniz o Üniversite hayalinize yaklaşmanıza çok az kaldığının farkındayım. Ancak bir çoğunuzda halen Üniversite ve Bölümleri hakkında kararsızlıklar mevcut. Ben burada mühendislikler hakkında en çok merak ettiğiniz...
  19. Furkan Gümüş

Sakarya Üniversitesi - Makine Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Sakarya üniversitesin Mühendislik fakülteleri gayet başarılıdır. İlk onları tercih etmeye çalışın
  20. Furkan Gümüş

Marmara Üniversitesi - Makine Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Teknoloji Fakültesi ile Mühendislik Fakültelerindeki en bariz fark aldığı dersler ve iş yeri eğitimidir. Teknoloji fakülteleri uygulamalı eğitimine daha ağırlık vermektedir. Bu yüzden laboratuvar + derslik daha ön planda tutulmaya çalışılıyor. İleriye dönük olarak bakarsak iş yerleri için müthiş...
Yukarı Alt