Arama Sonuçları

1. Furkan Gümüş

Makine Mühendisliği - Dişli Çark Mekanizmaları

Dişli çarklar hakkında özet ve derleme ders notlarına buradan ulaşabilirsiniz: Dişli Çark Mekanizmaları Şifre: forum.muhendisbeyinler.net
  2. Furkan Gümüş

Makine Mühendisliği - Isıtma, İklimlendirme ve Havalandırma

Isıtma, iklimlendirme ve havalandırma dersi için yararlı olacağını umduğum notları paylaşmak istiyorum. İçerisinde çıkmış soru ve çözümlerini içeren örnek sınav soruları bulunmaktadır. Ayrıca ders kapsamında kullanabileceğiniz yazılımları ve programları da ekliyorum. Buradan indirebilirsiniz...
  3. Furkan Gümüş

Piccolo CNC Nasıl Yapılır

Blog sayfamızda daha önce yayınladığımız Piccolo CNC nasıl yapılır anlatmıştık. Burada sizler için solidworks ve Autocad formatların da yeniden derledik. Sorularınız ve görüşlerinizi bu sayfa üzerinden yapabilirsiniz. Zamanım oldukça tüm sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. Piccolo CNC...
  4. Furkan Gümüş

Makine Mühendisliginde Programlama Dersi

Türkiye'de makina mühendisligi bölümü için yaygin olarak C++ veya Fortran gösteriliyor...
  5. Furkan Gümüş

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Geleceği

Teşekkür ederim :)
  6. Furkan Gümüş

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Geleceği

Yenilenebilir enerji kaynakları ve gelecekte yer alması muhtemel yeni tasarım ve teknolojileri derledik. Yazımızda örnek teşkil etmesi amacıyla bazı enerji türleri pilot bölge olarak Edremit Körfezi için ele alındı. Yazımızın sonlarına doğru düşünce aşamasında olan futuristik fikirleri, sizlerin...
  7. Furkan Gümüş

Hall Effect Sensörü

Merhabalar, İletken bir telden akım verildiğinde manyetik alan oluşur. Hall sensörü ile bu manyetik alana yaklaştığında bir uyarı verir. Kullanım alanı geçiş sensörlerdendir. Encoderli motorların konum tespitlerinden yakınlık değiştirme, konumlandırma gibi uygulamalar için kullanılır. Buradan...
  8. Furkan Gümüş

Elektrik-Elektronik Bölümü Dersleri Forumunda Neler Paylaşılabilir

Yanlis anlasilmasin C dili baslamak icin yanlistir veya artisi yoktur diye birsey demiyorum, söz konusu olamaz zaten ama bence c++ a gore cok buyuk avantaji yok diye dusunuyorum. Her seyden once yapacaginiz uygulamalara gore dil seciyorsunuz. Her dilin kendine gore avantajlari var. Baslangic...
  9. Furkan Gümüş

Solidworks Simülasyon ve Analiz

Frekansin kullanimda genis bir anlami var. Elektrik, manyetik, mekanik veya fizikte ses titresimi gib gibi... Solidworkste yapmak istediginiz icin en kolay ornegi verdim size. Digerleri icin ansys gibi ileri programlar gerekebiliyor.
  10. Furkan Gümüş

Solidworks Simülasyon ve Analiz

Solidworks simülasyon ile frekans olayını tam bağlayamadım birbirine ama sorunu örnek olarak millerde oluşan titreşim ve rezonans durumu için ele alırsak frekans ve cisim arasında bir ilişkiden söz edilebilir. Her cismin kendine özgü bir doğal frekansı yani salınımı vardır. Dışarıdan bir etki...
  11. Furkan Gümüş

C dili ile c++ benzerdir. C daha eski bir dildir o yüzden önceden çoğu kişi kullanmış, program yazmıştır. Linux gibi işletim sistemlerinde de kullanıldığından daha yaygın olmuştur. Ancak genel geçer olması demek daha iyidir denemez "bence" sonuçta programlamanın karmaşıklaşması ve...
  12. Furkan Gümüş

MB Yayınları - Sistem Dinamiği ve Kontrol Özeti

Merhaba arkadaşlar, sizler için sistem dinamiği ve kontrol dersinde faydalanmanız için özet notlar hazırlamaya çalışıyoruz. Notların dışında deste ihtiyacınız olacak bir de Laplace Dönüşüm tablosu ekledim. Buradan tamamını ve daha fazlasını indirebilirsiniz: Otomatik Kontrol...
  13. Furkan Gümüş

Başlangıç olarak C++ öğrenmeniz diğer dillere geçiş yapmanızda kolaylık sağlayabilir. C++ ile daha kolay algoritma geliştirme mantığını anlıyorsunuz, daha yalın ve daha az kod bulunuyor. Konsol ekranında çalıştığınızdan fazla kalabalık olmuyor. Hataları bulmanız daha kolay, düzeltme adımları...
  14. Furkan Gümüş

Ücretsiz Belge & E-Kitap İndirme Programı

Değerli Paylaşımınız için Teşekkür ederim
  15. Furkan Gümüş

Gemi inşaatı ve Gemi makineleri Mühendisi Çalısma Alanları nedir?

Gemi mühendisliği çalışma alanı için çok bir bilgim yok ancak derslerin hemen hemen benzer olduklarını biliyorum. Makina müh. bölümünden bazı hocaların gemi müh. gidip ders verdiğini gördüm. Makina bölümünde otomotiv dizel - benzin motorları anlatılırken, gemi müh bölümünde büyük dizel motorları...
  16. Furkan Gümüş

Solidworks Çizim Yardım Bölümü

Merhabalar, Solidworks öğrenmek için youtube kanallarında birçok eğitim videosu ve uygulamalar bulunmaktadır. Ayrıca yeni başlayanlar için temel düzeyde çok iyi anlatan ücretsiz eğitim dvd'leri bulunmaktadır. Size önerebileceğim siteler; tekyaz.com ve yenasoft.com bu sitelerden eğitim dvd...
  17. Furkan Gümüş

Makine Müh. okurken çift anadal da Gemi Muh.

Merhabalar, Makina mühendisliği için çift anadal cidden çok yorucu olabiliyor. Sınıf uzatmayı göze alıyorsanız ve fazladan kendinizi yormak istiyorsanız almanızı tavsiye ederim. Çoğu zaman ders saatleri çakıştığından ikinci öğretim derslerine katılıyorsunuz veya ek sınıflar, alttan ders alanlar...
  18. Furkan Gümüş

Neden uçakların kanadının altının motor,bombafüze gibi birsürü şeyle dolu olabildiğini düşündüz mü?

Ağırlık merkezi orada, eğer başka bir noktaya taşınmış olsaydı açısal momentum yaratırdı. Yüksek G kuvvetleri ağırlık merkezi kaçık bir cisim için fazladan malzemeye yük bindirir. Uçağın denge kaybı, savrulma ve malzeme yorulmasına neden açar. Kanatlar, ağırlık merkezini hassas korumak için...
  19. Furkan Gümüş

MB Yayınları - Akışkanlar Mekaniği

Merhaba arkadaşlar, sizler için akışkanlar mekaniği özet ve formül kitapçığı hazırladım. Kitapçığın bir bölümünü aşağıda paylaştım. Kitapçığın tamamını buradan indirebilirsiniz. Akışkanlar Mekaniği Ders Notları İndir. İçerik Akışkanlar Mekaniği, durgun ve hareket halindeki akışkanların...
  20. Furkan Gümüş

Termodinamik Forumunda Neler Paylaşılabilir

Termodinamik bazı üniversitelerde termodinamik 1 ve 2 olarak mevcut. Termodinamik 1 ile Enerji dönüşümleri, Enerji yasaları, saf madde özellikleri gibi kavramlara giriş yapıyorsunuz. Fizik derslerinde gördüğünüz ısı alışverişi konusuna benzer gibi başlasa da dersler ilerlemeye başladığında çok...
Yukarı Alt