Arama Sonuçları

1. Y. Hocaoğlu

Fizik Yasaları Üzerine Yazar: Richard P. Feynman

1964 A. Einstein Ödülü ve 1965 Nobel Fizik Ödülü sahibi Profesör R. Feynman sadece fizik yasalarının kavranışına yaptığı katkılarla değil, fiziği fizikçi olmayanlar için de çekici kılma yeteneğiyle tanınır. "Olağanüstü ... bu kitapta büyük bir fizikçinin düşünme biçimini görüyorsunuz." Times...
  2. Y. Hocaoğlu

Fahrenheit 451 ( Kitap Tavsiyesi )

Yazar: Ray Bradbury “Yazılmış en iyi bilimkurgu romanı. İlk okuduğumda, yarattığı dünyayla kâbuslar görmeme sebep olmuştu.” -Margaret Atwood “Öyle bir eser ki, hakkında ne söylesem eksik kalır.” -Neil Gaiman Hugo En İyi Roman Ödülü Prometheus Şeref Kürsüsü Ödülü Ray Bradbury sadece...
  3. Y. Hocaoğlu

Holografik Evren - Popüler Bilim Kitap Tavsiyesi.

Yazar: Michael Talbot Tanıtım Bülteni; Evrenin hem madde hem de şuuru tek bir alan halinde içeren dev bir hologram olduğu kavramı; 'Gerçeklik nedir?' sorusunu soran herkesi heyecanlandıracaktır. Bu kitap, bu soruyu bir daha sorulmamak üzere cevaplıyor. Evrene bakışın yepyeni bir biçimi olan bu...
  4. Y. Hocaoğlu

Önce TOYOTA yalın üretim sistemini öğrenmelisin olmazsa olmaz.En başta YAMAZIMI hat...

Önce TOYOTA yalın üretim sistemini öğrenmelisin olmazsa olmaz.En başta YAMAZIMI hat dengeleme,5S,Kaizen,Değer akış haritası,Jidoka,Gemabda,Genchi genbutsu,Poka Yoke,Problem çözme teknikleri,Anormal durum yönetimi,Polivalans vs gibi.Ben eğer senin gibi ihtiyacı olan arkadaşlardan kurulu bir ekip...
  5. Y. Hocaoğlu

Kuantum Bilmecesi Bilimci Olmayanlar İçin Yeni Fizik ( Kitap Önerisi -Bilim- )

Fred Alan Wolf OMEGA YAYINLARI 20. yüzyılın başlarında fizikçilerin farkına vardığı bir gerçek, bilimde büyük bir sarsıntıya neden oldu: Gözlemci, gözlemlediği şeyin davranışlarını etkiliyordu! Demek ki, gözlemin sonucu gözlemcinin varlığından bağımsız değildi! Sarsılmaz olarak görülen Newton...
  6. Y. Hocaoğlu

Makine Mühendisi Kendini Nasıl Geliştirir

Üretim sahalarında olacaksan önce yalın üretimi öğrenmeni şiddetle tavsiye ederim.
  7. Y. Hocaoğlu

Özel Sektör vs Kamu

Toyota fabrikasına giremyi hedefleyin derim.Hayal edemeyeceğiniz teknoloji ve bilgi kazanırsınız kariyer cabası.Araştırın derim toyotayı.
  8. Y. Hocaoğlu

Mobil Uygulama Geliştirme

Gerek yok internet sitelerinde online olarak yapabilirsiniz.https://www.mobiroller.com/tr/ bu link sadece örnektir çok kolay şekilde yapabilirsiniz daha gelişmiş yabancı sitelerde mevcut
  9. Y. Hocaoğlu

Otomotiv Sektöründe Çalışmak İstiyorum

Rica ederim.Hedefinizde başarılar dilerim...
  10. Y. Hocaoğlu

Ortam sıcaklığı enerji kaynagi ola bilirmi?

Selam sizlerin gibi tecrübeli mühendisleri aramızda görmek bize mutluluk veriyor.👏👏👏👏
  11. Y. Hocaoğlu

0.9 sn'de bitmeli süre azalmazsa gelişme yok demektir.örnek verecek olursam Toyota fabrikasında...

0.9 sn'de bitmeli süre azalmazsa gelişme yok demektir.örnek verecek olursam Toyota fabrikasında banttan 59 sn bir araba çıkar seneye bu hedef 58 ve altıdır.Bu sürelere 840 saniyelerden gelindi.👍
  12. Y. Hocaoğlu

Eğitimde Finlandiya Modeli ( Herkes Okumalı Kitap Önerisi )

Pasi Sahlberg METROPOLİS YAYINCILIK “Finlandiya’nın göz kamaştırıcı eğitim sistemini dünyaya tanıtan Pasi Sahlberg, hangi ülkeden olduğu fark etmeksizin tüm eğitim liderlerinin faydalanabileceği dört dersi ortaya koyuyor. Sahlberg’in açık, ikna edici ve sohbet havası taşıyan bu etkili...
  13. Y. Hocaoğlu

Tanrı'nın Kapısını Çalan Bilim ( Kitap Önerisi -Bilim-)

Carl Sagan ALTIN KİTAPLAR Tanrı’nın Kapısını Çalan Bilim adlı eser, Carl Sagan’ın 1985 yılında ünlü Gifford Konferansları’nın yüzüncü yıldönümü nedeniyle aldığı davet üzerine İskoçya’da verdiği konferansın metinlerinden oluşmaktadır. Sagan konferanslarda; diğer gezegenlerde akla dayalı yaşam...
  14. Y. Hocaoğlu

Hız ( Mühendisler İçin Kitap Önerisi )

Jeff Cox , Dee Jacob , Suzan Bergland OPTİMİST YAYINLARI Yalın Düşünce, Altı Sigma ve Kısıtlar Teorisini Birleştirerek Performansı İyileştirmek Dünyanın en çok okunan iş romanı Amaç’ın yaratıcılarından… Yalın Düşünce, Altı Sigma ve Kısıtlar Teorisi tam olarak ne anlama geliyor? Bu...
  15. Y. Hocaoğlu

Amaç ( Şiddetle Tavsiye ederim Kitap Önerisi )

Jeff Cox , Eliyahu M. Goldratt OPTİMİST YAYINLARI 200’ün üzerinde üniversite ve işletme fakültesinde ders kitabı olarak okutulan ve yöneticilerin elinden düşmeyen iş ve aşk romanı. Yönetim danışmanı ve imalat yönetimi uzmanı Dr. Eliyahu M. Goldratt'ın Kısıtlar Teorisi'ni ortaya attığı...
  16. Y. Hocaoğlu

Yalın Düşünce ( Mühendislere Kitap Önerisi )

James P. Womack , Daniel T. Jones OPTİMİST YAYINLARI Operasyon mükemmelliğini değere dayalı stratejilerle birleştiren Yalın Model çok çeşitli ekonomik koşullarda ve bütün sektörlerde sürekli büyüme sağlar. Bugün açık arayla dünyanın en büyük otomobil imalatçısı haline gelmiş olan Toyota’nın...
  17. Y. Hocaoğlu

En Çok İş İmkanı Olan Mühendislik

elektrik elektronik,mekatronik bana sorarsan bunların en başında OTOMOTİV geliyor.
  18. Y. Hocaoğlu

Otomotiv Sektöründe Çalışmak İstiyorum

Dil olarak C# veya java dili öğrenmeni tavsiye ederim.Ek olarak otomotivde çalışmak istiyorsan dilden önce yalın üretimi sular seller gibi bilmelisin yoksa işin çok zor.Yalın üretim olmazsa olmazlardan TOYOTA yalın üretim sistemini öğrenmeye çalış.
  19. Y. Hocaoğlu

Bugün bir iş 10 saniyede bitiyorsa yarın 9 saniyede bitmelidir... ( Kaizen Felsefesi )

Bugün bir iş 10 saniyede bitiyorsa yarın 9 saniyede bitmelidir... ( Kaizen Felsefesi )
  20. Y. Hocaoğlu

Tanrı Yanılgısı (MUTLAKA OKUYUN) ( Yazar Richard Dawkins )

ŞİDDETLE TAVSİYE: Konuya birde bu kitap üzerinden bakın derim Ön yargılı davranmayın araştırmaya çok ihtiyacımız var...Mutlaka okuyun... KUZEY YAYINLARI Yayınlandığı ilk günden itibaren Amerika, Kanada ve İngiltere listelerinden inmeyen, çok tartışma yaratan bu eser üzerinden çok kısa bir...
Yukarı Alt