Arama Sonuçları

1. M

Bilgisayar Ekranı Açılmıyor

Merhaba arkadaşlar 2 gün önce bilgisayarı yeniden başlattım, ve ekran görüntüsü siyah oldu ve 2 gündür ekran görüntüsü gelmedi. Bilgisayar açılıyor fakat ekran gelmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardım ederseniz çok sevinirim.
  2. M

Staj Yapabilecek miyim?

Merhaba arkadaşlar bildiğiniz üzere covid-19 salgını bulunmakta. Ben bu yaz staj yapmak istiyorum. Sizce yapabilir miyim? Ya da yazın yapamasam diğer dönemde yapabilir miyim? (15 günlük organizasyon stajı yapacağım.) Bu stajı yapmadan mezun olabilir miyim?
  3. M

BİTİRME ÖDEVİ MALZEMESİ

Merhaba arkadaşlar ben bitirme ödevinde çift gözlü ceviz kırma mekanizması tasarladım. Bunun prototipini yapacağım. Bu mekanizma için St 50-2 malzemesini kullandım. St 50-2 malzemesini piyasada nerden bulabilirim? Ya da nereden sipariş edebilirim?
  4. M

MAKİNE ELEMANLARI

Merhaba arkadaşlar makine elemanları dersinden başarılı olabilmek için ne yapmam gerekli? Yardım ederseniz sevinirim.
  5. M

Ceviz Kırma Mekanizması Tasarımı

Merhaba arkadaşlar. Ben ceviz kırma mekanizması tasarlıyorum. Bu mekanizmada kuvvet koluna uyguladığım kuvvet; gövdedeki çubuğa nasıl aktarılır? (x ve y bileşeni olarak moment almam mı gerekli?) Her cıvata için farklı sıkma momentlerini mi kullanacağım? Kuvvet x kuvvet kolu çarpımının sonucu Nmm...
  6. M

BİTİRME ÖDEVİ KONUSU

Peki şöyle bir mekanizma tasarlarsam bitirme ödevi için basit mi olur? Nasıl tasarlayabilirim? 1570565415 Ya da bu basit olur mu?
  7. M

BİTİRME ÖDEVİ KONUSU

Şöyle bir ceviz kırma mekanizması tasarlasam bitirme ödevi için basit mi olur? Bu mekanizmayı tasarlamak için neler yapmam gerekir?
  8. M

BİTİRME ÖDEVİ KONUSU

Merhaba arkadaşlar; Ben makine mühendisliği 4.sınıf öğrencisiyim. Malzeme-Konstrüksiyon alanları hakkında bitirme ödevi yapacağım. İmalat ya da prototip yapmak zorunlu. Nasıl bir prototip ya da imalat yapabilirim? Ne tasarlayabilirim? (Maliyeti düşük olacak şekilde)
  9. M

ARANAN ELEMAN OLMAK

Merhaba arkadaşlar Makine Mühendisliği'nde okulu 4 senede bitirmenin bir önemi var mıdır? Okulu bitirme not ortalaması önemli midir? Aranan eleman olmak için sadece mezun olmak yeterli mi? ''Aranan bir makine mühendisi'' olmam için hangi niteliklerimin olması gerekir? Hangi konularda kendimi...
  10. M

Makine Mühendisliği Ders Seçimi

Merhaba Arkadaşlar, ben makine mühendisliği 4.sınıf öğrencisiyim. Bu dönem seçmeli dersler arasından ders seçmemiz gerekiyor. 5 tane seçmeli ders seçme hakkımız var. Fakat derslerin kontenjanları dolduğu için ben 3 tanesini seçebildim. Bu durumda ne yapmalıyım? Ekle-sil haftasında alamadığım...
  11. M

PROJE ÖDEVİ

Merhaba arkadaşlar ben proje yapacağım.Projemin konusu: ''Güneş ve Rüzgar enerjisine göre çalışan hibrit sistemle elektrik üretimi ve aküde depolama'' Projeye ilk olarak nasıl başlamalıyım? Daha sonra izleyeceğim adımlar nasıl olmalıdır? Bu projeye...
  12. M

Seçmeli Ders Seçimi

Robotlar dersinin içeriği şöyle: Robot Tanımı ve Çeşitleri, Robotların Mekanik Elemanları, Tahrik Mekanizmaları, Robot Sensörleri, Robot Kolu hareketinin Kinematik ve Kinetik Analizi, Robotların Programlanması. Ben kendimi robotik alanında geliştirmek istiyorum.Neler yapmamı tavsiye edersiniz?
  13. M

Seçmeli Ders Seçimi

Ben bu derslerden Malzeme bilgisi-2 ve Robotlar'ı seçtim.Gelecekte bu alanda kendimi nasıl geliştirebilirim?
  14. M

Merhaba Emir Bey, ben makine mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim.Bahar döneminde 2 adet seçmeli...

Merhaba Emir Bey, ben makine mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim.Bahar döneminde 2 adet seçmeli ders seçmem gerekiyor. -Malzeme Bilgisi 2 -Sistematik konstrüksiyon -Bilgisayar Tümleşik Üretim -Deneysel Sistemlerin Tasarımı -Yapısal Deformasyon Ve Gerilme Analizi -Sonlu Elemanlar Metoduna Giriş...
  15. M

Seçmeli Ders Seçimi

Merhaba arkadaşlar ben makine mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim.Bahar döneminde 2 adet seçmeli ders seçmem gerekiyor. -Malzeme Bilgisi 2 -Sistematik konstrüksiyon -Bilgisayar Tümleşik Üretim -Deneysel Sistemlerin Tasarımı -Yapısal Deformasyon Ve Gerilme Analizi -Sonlu Elemanlar Metoduna Giriş...
  16. M

Isıl Tasarım mı Mekanik Tasarım mı?

Merhaba arkadaşlar ben makine mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim.İkinci dönemde dal seçimi yapmam gerekiyor.''ISI'' ve ''MEKANİK'' olmak üzere iki dal var.Benim daha çok mantıkla yapılan derslerden ziyade formüllerle yapılan derslerle aram iyi.Hangi dalı seçmem daha iyi olur? Vereceğiniz...
  17. M

Makine Mühendisliği Dal Seçimi

Arkadaşlar ben makine mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim.Isı ve mekanik olmak üzere iki dala ayrılmaktayız.Hangi dalı tercih edersem beni daha iyi bir gelecek bekliyor? Bu iki dalın avantajları,dezavantajları,çalışma koşulları nelerdir? Beni bilgilendirirseniz sevinirim, Saygılarımla...
Yukarı Alt