Arama Sonuçları

1. Mücahit Arslan

Abaküs Kitap’tan 4 set Mühendis Beyinler Takipçilerine Hediye

İstediğim set : Temel Mühendislik Seti Bölüm : Staffordshire University-Telekomünikasyon Mühendisliği
  2. Mücahit Arslan

Mühendislik

Öncelikle bu yaşta gerçekci projeler üzerine kafa yormak takdire şayan bir durum, seni tebrik ederim kardeşim. Öte yandan benim şahsi kanaatim kafandaki projelere paralel projeleri çeşitli kaynaklardan araştır ve analizini yap geliştirmek istediğin proje en çok hangi alanın içerisine giriyor...
  3. Mücahit Arslan

Bilgisayar Mühendisi Olmak İstiyorum

Öncelikle koşmaya başlamadan sağlam bir şekilde emeklemek çok önemlidir bunu hatırlatmak da fayda var. Oyüzden benim kanaatimce programlama dillerini öğrenmeye çok fazla vakit ayırıp derslerinden geri kalma. Aksine eğer sınavda yeteri puanı alacağını düşünüyorsan ve mevcut netlerin de bunu...
  4. Mücahit Arslan

İsim önerisi

Ne demek. Beğendiğine sevindim :)
  5. Mücahit Arslan

İsim önerisi

@Oğuzhan Mallı hocamın önerisine paralel olarak ben de Mac&Pro (Machine and Production) veya MacMan (Machine & Manufacturing) seçeneklerini öneriyorum. MacMan iyi gibi duruyor :)
  6. Mücahit Arslan

Elektrik fizik ya da uçak mühendisliği

Öncelikle yukarıda bahsettiğin üç mühendislik bölümü de birbirinden çok uzak bunu belirtmekte fayda var. İkinci olarak ise henüz sınava zaman var. Mevcut netlerini çok daha yukarıya taşıyabilmek senin elinde. O yüzden önce hangi bölümün sana daha yakın geldiğini veya hangisine daha yatkın...
  7. Mücahit Arslan

Makine mi EHM mi

Ben lisansımı Telekomünikasyon Müh. üzerine tamamladım. Çok eğlenceli ve bir okadar da ilginç bilgilerin yer aldığı bir bölüm. İçerisinde fazlaca ezber ve fazlaca yüksek matematik var. Bilgisayara fazlası ile ilgili isen yani bilgisayar eğlencen oyun ile sınırlı değilse her gün yeni bir bilgi...
  8. Mücahit Arslan

Uzay mühendisliği hakkında yorumlar

Çok güzel bir bölüm. Geleceği de parlak geçmişi de. Bana göre mühendislik bölümleri arasındaki en zor ve en prestijli olanıdır. Eğitim sürecinde fazlası ile zorlanacaksın yurt dışında bir süre bu bölümde eğitim görmüştüm ordan tecrübe edindim. Ama hepsinin üstesinden gelip mezun olunca da ne...
  9. Mücahit Arslan

DC-DC Gerilim Katlama Devresi

Umarım faydalı olmuştur. Şimdiden kolay gelsin.
  10. Mücahit Arslan

Tamamdır. Sormamın sebebi PC üzerindeki güç çıkışının 6V'un üzerine çıkartılması bilgisayarda kısa devre oluşumuna sebep olmasıdır ki bu da tehlikeli bir durum. Benim sana önerebileceğim en verimli yöntem bir tane DC-DC Double Booster alıp amfinin girişine yerleştirmen. Hem kolay bir şekilde...
  11. Mücahit Arslan

Yazilim dilleri onerileri

İngilizce çok önemli mutlaka üstüne titizlikle dur. hocama tamamı ile katılıyorum.
  12. Mücahit Arslan

Makine mi EHM mi

ikisine de yatkınım derken mesela makine mühendisliğine yatkın olan yönün ne? Öte yandan EHM'e yatkın olan yönün ne? bunlardan kısaca bahsedersen yardımcı olabilirim.
  13. Mücahit Arslan

Öncelikle şunu öğrenmemiz lazım, USB'nin çıkışındaki 5V'u bilgisayar üzerinden mi yükseltmek istiyorsun yoksa ekstra bir düzeneğe mi ihtiyacın var?
  14. Mücahit Arslan

Yazilim dilleri onerileri

Öncelikle iş imkanı durumunu düşünmeden önce gereken şey hangi alanda/sektörde çalışmayı planladığın kardeşim. Örneğin, mobil yazılım geliştirme mi? Robotics mi? Komünikasyon yazılımları geliştirmek mi? vs. Çünkü bu alanların birçoğunun kendine has yazılımları mevcut. Ama temelde text based...
  15. Mücahit Arslan

Kablosuz Elektrik Aktarımı

Bahsettiğiniz mevzu çok çetin ve bir okadar da muazzam bir mevzu. Kablosuz olarak elektriği iletmek hemen her mühendisin aklından bir kere geçmiştir. Projenizi bireysel olarak ben de sonuna kadar destekliyorum. Madem geniş çaplı bir proje olacak potansiyel olarak karşılaşabileceğiniz 1-2...
  16. Mücahit Arslan

Elektronik ve haberleşme (Telekominasyon) mühendisliği

Ben lisansımı bu bölüm üzerine yaptım. Henüz okulumun bitmesine 6 ay varken iş teklifi aldım ve biter bitmez işe başladım. Okumaya değer bir bölüm mü? bu ifade bana göre çok da doğru bir kullanım değil. Her mühendislik bölümü okumaya değerdir. Her birinden alacağın çok farklı ve değerli bilgiler...
  17. Mücahit Arslan

Kaliteli araçların 0dan 100e çıkma süreleri.

Yer çekimi dediğimiz kuvvet yukarıdan aşağıya doğru uzanan vektörel bir kuvvettir. Yani bir maddenin her bir noktasına belli miktarlarda bir kuvvet etki etse de bu kuvvet her yerde aynı doğrultudadır, maddeyi farklı noktalardan farklı yönlere doğru çekiştirmez. Fakat bahsettiğin arabalarda...
  18. Mücahit Arslan

Güçlü Elektromıknatıs yapabilmek için ne gerekli?

Teli üst üste sarmak size hemen hemen hiç birşey kazandırmaz. Üst tarafa saracağınız tel alttaki tele göre çok daha zayıf bir manyetik alan oluşturacaktır. Bu yeni oluşturduğun manyetik alan ile ilk telden elde edeceğin manyetik alan kısmi olarak girişim oluşturur. İkinci bir teli birincinin...
  19. Mücahit Arslan

elektromıknatıs

Biraz daha açıklık getirebilirsen yardımcı olabilirim. Üst üste derken bir telin üstüne başka bir tel şeklinde mi yoksa yön olarak yukarıya bakacak şekilde bir sarmal yapıdan mı bahsediyoruz?
  20. Mücahit Arslan

datasheet'in harcadığı enerji?

Sorduğun sorunun cevabı dizayn edeceğin devreye göre değişiklik gösterecektir. Kurduğun devre paralel ise direnç değeri farklı, seri ise daha farklı olacağından birim zamandaki elektron akışı değişecektir. Bu kadar az bir bilgi ile sana yardımcı olmamız pek mümkün değil kardeşim. Biraz daha...
Yukarı Alt