Arama Sonuçları

1. Mücahit Arslan

Üniversite Kulüpleri ve MB Dergisi

Bence gayet mantıklı. Kulüp olayı da dergi olayı da güzel fikirler. Dergi için sitede hali hazırda yazılan yazılardan tercihler yapılabilir. Bu durum ayrıca yazı paylaşmayı düşünen arkadaşların motivasyonuna da katkı sağlayacaktır. Öte yandan kulüp olayı ile de sitenin sesini daha geniş...
  2. Mücahit Arslan

Önemli Mühendis Beyinler Forumu İçin Öneri Ve Şikayetleriniz

Teşekkür ederim cevabınız için:)
  3. Mücahit Arslan

Önemli Mühendis Beyinler Forumu İçin Öneri Ve Şikayetleriniz

@Oğuzhan Mallı Bey, Instagram sosyal paylaşım sitesinde Mühendis Beyinler'de yazılan bazı yazıların yazarın adı kullanılmadan yazıldığını farkettim. Bu konu ile alakalı neler yapılabilir? Yani ismi yazmamanın özel bir sebebi mi var yoksa Instagram ile ilgilienen yönetici arkadaşın dalgınlığına...
  4. Mücahit Arslan

EMS-100 Fluxgate Magnetometer Sensor,

Eyvallah, kolay gelsin.
  5. Mücahit Arslan

Benim bahsettiğim amaç için kullanacaksanız kullanmanıza gerek yok. O hızdaki bir motora, motorun kendisinden kaynaklanan manyetik alan kaydadeğer bir değerde etki yapamaz.
  6. Mücahit Arslan

Motorun rpm değeri kaç kardeşim?
  7. Mücahit Arslan

Kardeşim yapacağın uygulamayı bilmemekle beraber benim aklıma gelen ilk şey magnetometer sensörün motorun dönüş esnasında meydana gelen elektromanyetiğin dinamik etkilerinin ölçümünde kullanılabilmesi. Yani motor dönerken rotasyon ve akımdan kaynaklı bir elektromanyetik alan oluşacak...
  8. Mücahit Arslan

Duyuru Kullanıcı Adı Değişiklikleri ( Önemli ! )

Mücahit Arslan yaparsanız sevinirim.
  9. Mücahit Arslan

EHM

Eyvalalh. Görüşürüz tabi ki kişisel mail adresim m.mucahitarslan@gmail.com. Buradan yazışabiliriz kardeşim
  10. Mücahit Arslan

EHM

@BluEyes kardeşim ben Elektronik ve Haberleşme Mühendisiyim. Konum ile alakalı yazıları sitede sürekli paylaşıyorum. Fakat, bunların dışında merak ettiğin konular olursa buradan iletebilirsiniz. Onlar üzerine de yazılar paylaşabilirim.
  11. Mücahit Arslan

if ve for komutu

If komutu genel bir şart koşma komutudur. Yani "Eğer" şu şart sağlanıyorsa şu işlemi yap gibi. For komutunu ise daha spesifik tanımlamalarda kullanırız. Örneğin, "Şu şart için (for)" şu işlemi yap gibi direkt olarak nokta atışına yönelik bir komuttur.
  12. Mücahit Arslan

Makine Mühendisliği Ve Yazılım

Eğer gömülü sistemler üzerine yoğunlaşırsan hem makine hem de yazılımı aynı anda elektroniğe çok bulaşmadan götürebilirsin. Fakat arkadaşların da dediği gibi Elektroniğe mecburen biryerlerde denk geliceksin. Eğer endüstri alanında yazılımla uğraşmak istiyorsan Elektrik, Elektronik ve Haberleşme...
  13. Mücahit Arslan

Proje Fikri Olan Bana Yardımcı Olabilecek Varmi

@DARKKING011 kardeşimin fikrini biraz daha bilimselleştirelim. Bildiğimiz üzere Dünya marketinde yer almış çoğu firma günümüzde "Red Point" olarak değerlendirilen bir teknoloji kullanmakta. Bu teknoloji de eğer yemeğiniz hazırsa tecerenin ortasındaki Turuncu alan Kırmızı renge dönüyor. Siz de...
  14. Mücahit Arslan

Silgiyi yüksekten atma

İlginç bir şekilde benim aklıma da direk Potansiyel enerjiden Kinetiğe enerji dönüşümüne vurgu yapmak istiyormuş gibi geldi. He yalnızca artistik bir hareket yapıp "Biz buraya çıktık da çıkmadık mı dedik?" der gibi bir durum da olabilir.
  15. Mücahit Arslan

LabVIEW programına gereken önem veriliyor mu?

Eyvallah, yine ihtiyaç halinde yardımcı olabilirim.
  16. Mücahit Arslan

LabVIEW programı GUI (Graphical User Interface) bazlı bir programlamadır. Hemen her alanda mutlaka kullanılan çok geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir. İTÜ'de kontrol mühendisliği okuyan birkaç arkadaşıma sormuştum ama onlar da üniversitelerde çok üstünkörü anlatıldığından bahsetmişlerdi...
  17. Mücahit Arslan

Sayın @Kemal Okur doğru söylüyor kardeşim. Ne kadar detay okadar verimli sonuç. Zaten kullanacağın simülasyon programında herbir gereç için (kapı/pencere/perde/ışık vb.) aynı sub_programı farklı görseller için kullanacaksın. Yani mesela elinde pencereyi açmak için kullanacağın bir program...
  18. Mücahit Arslan

Ben 4.sınıfta Arduino (veya DAQ) ve LabVIEW programı kullanarak, sürekli pencere/kapı açık mı diye düşünen ve sürekli tedirgin yaşayan OKB (Obsesif kompulsif bozukluk) hastaları için bir evin bütün kapı ve pencerelerini tek bir panel ile kontrol edebilecekleri bir proje geliştirmiştim. Siz de...
  19. Mücahit Arslan

Arkadaşlar Merhaba, Türkiyedeki üniversitelerde LabVIEW programına gereken önem veriliyor mu? Veriliyorsa sizler ne kadar faydalanabildiniz? Özellikle henüz üniversite eğitimleri süren arkadaşlara tavsiyem bu programı gözardı etmesinler zira hem CV'nizin kıymetini artıracak hem de birçok farklı...
  20. Mücahit Arslan

Add 273 on whatever Celcius said. -KELVIN

Add 273 on whatever Celcius said. -KELVIN
Yukarı Alt