Arama Sonuçları

1. John Ahmet

Babamın Projesi Benim Hayallerim

Siz bu enerjiye sonsuz diyerek bunu imkansızlaştırıyorsunuz. Çünkü bilinçaltınızın derinliklerinde sonsuzluğun mümkün olamayacağını bir şekilde hissediyorsunuz. Ben ise bu enerjiye sonsuz enerji demek yerine özgür enerji diyorum. Elin oğlu ne güzel diyor "free energy" onlarda sonsuz demiyor bu...
  2. John Ahmet

Evet o meşhur yazı ben 12 yaşımdan beri bilim ve teknik dergisi abonesiyim. Linkini verdiğiniz yazıyı elbette okudum. Canlarım benim hala oralarda mısınız siz? :) O linkin orjinali budur; http://www.biltek.tubitak.gov.tr/pdf/devridaim.pdf tıklayın bakalım açılacak mı? Yada...
  3. John Ahmet

Arkadaş bu konuda çok kesin konuşmayın hayat sizin bildiğiniz kadar değil buna emin olun. Bu konularda sürekli yazılar yazıyorum. Devridaim konusunda daha fazla bilgilenmek isteyen mühendis arkadaşlarıma yazılarımı okumalarını tavsiye ediyorum. Bu konuda yapılmış gerçek dünya örneklerinin...
  4. John Ahmet

Hareket Enerjisini Depolamak ve Dönüştürmek

Söz konusu yarışma için zamanın kaldı mı bilmiyorum sana yardımcı olmak için geç kalmış olabilirim. Hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren bir alet denildiğinde insanın aklına ilk olarak alternatörler ve elektromanyetizma geliyor ancak bu konuda çok daha değişik yöntemler var. İlk...
  5. John Ahmet

Keşfetmek; bir şeye diğerlerinin baktığı gibi bakmak ve onlardan farklı düşünmektir.

Keşfetmek; bir şeye diğerlerinin baktığı gibi bakmak ve onlardan farklı düşünmektir.
  6. John Ahmet

Magneto calorific efekt ve Gadolinium (Bitmeyen Pil Yapımı)

Sizlere çok ilginç bir metalden bahsetmek istiyorum. Gadolinium. Periyodik tablonun III-B grubunda bulunan nadir toprak metallerinden biridir. Gd sembolü ile gösterilir. Gümüş parlaklığında, ferromanyetik bir metaldir. Gadolinyum’un atom numarası 64, atom ağırlığı ise 157, 25’tir. Erime noktası...
  7. John Ahmet

Çok ilginç motorlar (Lütfen okumadan ve düşünmeden yazmayalım)

Siz her konuda uzman olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Yoksa itirazınızın başka nedenleri mi var? Bir yığın cümleden ve izlemeye doyamayacağınız bu kadar videodan sonra yukarıdaki cümle sizi rahatsız mı etti? Peki anlıyorum. Belki de bu konuda gerçekten cahil olmadığınızı üstü kapalı olarak ifade...
  8. John Ahmet

Çok ilginç motorlar (Lütfen okumadan ve düşünmeden yazmayalım)

Şimdiye kadar kaç çeşit motor olduğunu öğrendiniz. Birazdan size şimdiye kadar hiç duymadığınıza emin olduğum motorlardan bahsedeyim. Genel olarak motorları iki ana kategoride toplayabiliriz. 1. Elektrik motorları 2. Isı motorları Elektrik motorlarını zaten çoğunuz biliyorsunuz burada...
  9. John Ahmet

Devridaim Makinaları

Termodinamik yasalarını ispatlayalım yoksa Allah muhafaza birileri devridaim makinesi yapar. Hepimizin bildiği gibi 4 temel termodinamik yasası vardır. Bunlar; 0. Yasa: Eğer A ve B cisimleri termal olarak dengedeyse (aralarında ısı alışverişi yoksa, yani sıcaklıkları eşitse) ve eğer...
  10. John Ahmet

Devridaim Makinaları

Bu sistemleri satanlar bu buluşlarını patentleği için belki bir kısmının formüllerine denklemlerine ulaşamıyorsunuz. Ancak ulaşabildiklerinizde var. Bu denklemleri belki bir hafta sonunuzda incelersiniz. Belki yazımda o kısımlar dikkatinizden kaçmıştır. Burada tekrar paylaşıyorum. Eğer yeterli...
  11. John Ahmet

Devridaim Makinaları

Devir-daim (Özdevinim) makinalarına bu kadar ön yargılı bakmayın. Zira birazdan anlatacaklarım sizde şok etkisi yaratabilir. Sizinle Termodinamik yasalarına muhalefet eden bazı videolar paylaşacağım. Öncelikle şu videoya bir göz atın. (V1 Bashkara Wheel) Peki nasıl çalışabiliyor. Aslında...
Yukarı Alt