Arama Sonuçları

1. Kemal Okur

Malzeme Mühendisliği 1.sınıf yardım edin

krom kaplama, Sanayide kullanılan metal çeşitleri ve kullanım alanları vs. Karbon fiber malzeme hakkında bilgi, Acaba olur mu?
  2. Kemal Okur

Mezun

Merhaba benin şuan piyasada gördüğüm tek şey İngilizce. Vaillant Group Demirdöküm firmasında şuanda iş yeri eğitimimi yapıyorum yani 14 haftalık bir staj süresi gördüğüm tek şey ingilizcenin önemi bende orta düzey var ancak yeterli değil.
  3. Kemal Okur

mühendislik okumak istiyorum

Kitapla alakalı aynı sorun bende de var başladığımda bırakmak istemiyorum ama ertesi gün okumak içinden gelmiyor sürekliliği yakalayamıyorum cevabını bulursan bana da haber ver :D @muhendisbeyni İnternette çözdüğün iq testlerine inanma bunu uzman yardımı ile yapman çok daha iyi olur bende...
  4. Kemal Okur

Makine ve mekatronik dolaylı yoldan birbirlerine yakın diye bilirim ancak inşaat mühendisliği çok daha farklı bir kulvar. İnşaat mühendisliği istiyorsanız bilgisayarda çizim programları ile uğraşmayı sevmeniz ve matematik ve fiziğinize gerçekten güvenmeniz gerekmekte. Makine ve mekatronikte...
  5. Kemal Okur

Jeoloji Mühendisliği

Paylaşımları konusunda uzman yada bu alanda ilgisi ve merakı olan arkadaşlarımız açmakta. Eğer konu ile alakanız ve merakınız varsa sizlerde bu alanda konu açarak yeni kaynaklar oluşturabilirsiniz.
  6. Kemal Okur

Laptop toplama

Elbette yapabilirsiniz ancak öncesinde çok fazla araştırma yapmanız gerekmekte. Öncelikle kendinize bir kasa seçmeniz lazım hangi markanın kasasını kullanacaksınız. Firmaların kendine ait kart tasarımları var. Buna bağlı olarak sizin aldığınız kasaya uygun bir anakart bulmanız gerekiyor. Dizüstü...
  7. Kemal Okur

Merakınızın ve ilginizin olması yeterli çokta bir şey yapmanız gerekmiyor açıkçası tek sorun hangi mühendislik dalına yöneleceğiniz? Eğer buna karar verirseniz daha kolay yol haritası çıkarabilirsiniz.
  8. Kemal Okur

Elektronik Kitap önerisi

Temel elektroniği en güzel devre kurarak öğrenirsin bana sorarsan öncelikle devrelerde kullanacağın kompanentlerin bir çoğunu edin zamanla ve devre kura kura hangi eleman ne işe yarıyor çok iyi kavrayacaksın. Ben endüstri meslek lisesinden elektronik bölümü mezunuyum oradan aldığım temele...
  9. Kemal Okur

PLC ve otomasyona başlarken

aslında tabiki de somut şekilde plc ve kompanentleri kullanarak öğrenmeniz daha kolay olacaktır. Ancak böyle bir imkanınız yoksa simülasyon üzerinden öğrenmeye çalışın yada maddiyat açısından sıkıntım yok diyorsanız plc eğitim setleri kompanentlerle birlikte sanırım 2000 3000 lira arası...
  10. Kemal Okur

Endüstri mühendisliği okul önerisi

Bildiğim kadarıyla ders içerikleri çoğu üniversitenin aynıdır ancak hocaların işleyişine göre de dersin kolaylığı ve zorluğu değişmekte. Ama bence o şekilde düşünmeyin bence yani hangi üni daha kolay şeklinde o topa girerseniz uzun süre çıkamayabilirsiniz. Siz hayalinizde bir üni düşünün ve onu...
  11. Kemal Okur

Analog electronics dersi

Yapmak istediğiniz proje neler içermeli hangi şartları sağlamalı yada bu özelliğin kesinlikle projemde olması lazım gibi değişkenleri bizimle paylaşırsanız elimizden gelen yardımı yapmaya çalışırız.
  12. Kemal Okur

Makine Mühendisliği Hazırlık Sınıfı

İngilizce hazırlıktan gözünüz korkmasın kolay seviyede ingilizce eğitimi veriliyor. Birde ingilizce hazılrığı geçmen için okullar muafiyet sınavları yapıyorlar yani zaten bu yetkinliğe sahipsen okumuyorsun diyebiliyorum onuda bir araştırmanızda fayda var. Okumak istiyorum ingilizce seviyen...
  13. Kemal Okur

Hazırlık bölümündeki bos vakitler nasıl değerlendirilebilir

Merhabalar bende hazırlık okudum ve evet çok boş vaktin olacağını söyleyenler haklı günde belki 2 saat okula gideceksiniz ve dersler olabildiğine kolay olacak. Kolay diyede çalışmayı ihmal etmeyin tabi. Bir sene boş olacaksınız benim size tavsiyem bu zamanınızı bir uğraş ile geçirmeniz bir...
  14. Kemal Okur

Snapchat Video Kaydı Yapan Gözlük Üretti

Snapchat'in senelerdir üzerinde çalıştığı gözlük projesi sonunda tamamlandı. "Spectacles" isimli bu gözlükler, Snapchat kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda üretilmişler ve kısa süreli videolar çekebiliyorlar. Snapchat'in geliştirdiği yeni gözlüklerin videosu paylaşıldı. Gözlükler, kısa...
  15. Kemal Okur

Yapay Zekadan Korkmaya Gerek Yok, Çünkü...

Yapay Zekadan Korkmaya Gerek Yok, Çünkü Hepimiz Yapay Zeka Olacağız! Dünyanın ve insanlığın geleceğini değiştirmeyi kafaya koyan dahi girişimci Elon Musk yapılan bir röportajda yapay zeka ile ilgili son görüşlerini açıkladı. 1 Eylül tarihinde SpaceX'in uzaya göndermek istediği mekiğin kaza...
  16. Kemal Okur

Dh71 ws Dh74

Ben alacak olsam kesinlikle DH4 ü alırdım. Beni buna çeken özellik ise SSD bulunması benim şuanda kullanmakta olduğum pc 5 yılını devirdi. Harddisk yandıktan sonra 4. yılında ssd taktım şuan pc bi 5 yıl daha gider donanım düzeltilirse :D SSD haricinde dh74 te 4 gb ekran kartı bulunurken dh71...
  17. Kemal Okur

Bir mühendisin takip etmesi gereken siteler

facebooktan takip etmeyi tercih ediyorum ben genelde Facebook'ta bu alanda çalışan bizde dahil pek çok sayfa bulunmakta benim kişisel olarak takip ettiğim kanallar LOG Dergisi, Bilim Türkiye, Evrim Ağacı ve onedio teknoloji platformunu. Özellikle Onedio favorimdir. :)
  18. Kemal Okur

Manyetik Levitasyon hakkında fikri olan?

Ağırlıktan kastınız kaldırılacak nesnenin ağırlığı mı? Eğer öyleyse sabit mıknatıs yerine elektro mıknatıs kullanabilrsiniz ozaman manyetik gücü dilediğiniz gibi ayarlamanız mümkün olur.
  19. Kemal Okur

Manyetik Levitasyon hakkında fikri olan?

Linkini vermiş olduğum videoda çok iyi şekilde anlatılıyor hesaplamalarının nasıl yapıldığı hakkında maalesef benimde bilgim yok ancak ürünü yapmak istiyorsanız videoyu izleyebilirsiniz. youtube.com/watch?v=_aMFpENJhK4&ab_channel=TechRehber
  20. Kemal Okur

visual studio (c#) da kendimi nasıl geliştirebilirim önerdiğiniz kaynaklar va mı ?

Murat Yücedağ adında yazılımcı bir arkadaşımız youtube üzerinden ders vermekte dilerseniz inceleyebilirsiniz bir zamanlar bende bakmıştım kanalına anlatımı gayet iyi. Kanal Linki: youtube.com/user/YazilimHerYerde/videos?&ab_channel=MuratY%C3%BCceda%C4%9F
Yukarı Alt