Mücahit Arslan

Profil mesajları Son aktiviteler Gönderiler Kazanılan Madalyalar Hakkında

  • Bir de araştırma imkanınız olsa da drone motorlarının çalıştırılabilmesi konusunda yardımcı olabilseniz çok memnun olurum. Şu anda tek istediğim; drone motorlarını herhangi bir elektronik beyin benzeri bir parça kullanmaksızın direkt pile nasıl bağlayabiliriz?
    Mücahit bey, yardımınız için teşekkür ederim. Ben bu konuda şu anda tüm insanlıktan önde ispatları başardım, tek sorun doğru tasarımı bulabilmekte. Çalışmalarım sürüyor ve en geç iki yıla kadar sonuçlandırabileceğime inanıyorum.
    Ben şu anda yer çekimini yenme projesi üzerine çalışıyorum. Geleceğin uzay araçları elektrik motorları ve nükleer enerji ile hareket edecek. Bu konuda biraz yol aldım fakat kesin sonuçlara ne zaman ulaşabilirim bilmiyorum. Günümüzdeki fizik bilgilerine göre imkansız görünen bir hayalle uğraşıyorum. Bu projede elektromanyetizma çok önemli bir konu.
    Mücahit Arslan
    Mücahit Arslan
    Öncelikle uzay araştırmalarında kullanılan sistemlerde neden güneş pilinin kullanıldığına, bu güneş pillerindeki hangi problemlerin çözülmeye/geliştirilmeye çalışıldığına bir göz atın. Daha sonra bu çözümlere elektromanyetizma yaklaşımını da dahil edip kendiniz nasıl alternatifler üretebilirsiniz bunların üzerinde durun bence. Bu şekilde amaca yönelik çalışmalarınızı şekillendirebilirsiniz.
    Hocam merhaba,ben jeoloji mühendisliğinden mezunum, Yeditepe üniversitesinde makine mühendisliğinden yüksek lisans yapacağım, ama aklımda hala cevaplanmamış 1-2 soru var, bana 1 sene bilimsel hazırlık dersleri verecekler,sonra yüksek lisans derslerini verecekler,acaba mezun olduktan sonra doktorayıda makine den yaparsam,hayatıma makine mühendisi olarak devam edebilir miyim
    Mücahit Arslan
    Mücahit Arslan
    Eğitimde yetkinlik kıdem esaslıdır. Sen bilimsel hazırlık alıp yüksek lisansını lisanstan farklı bir tamamladığında lisansta öğrendiklerin genel itibari ile senin için genel kültür bilgileri oluyor. Farklı bir alanda doktoranı yaptığında da yüksek lisansın üzerine çıkmış olduğundan artık yüksek lisansta yaptıkların senin için bir genel kültür çalışması oluyor.
    Mücahit Arslan
    Mücahit Arslan
    Yani genel itibari ile sana kıdemi getiren bölüm hangisi ise o bölümün mühendisi oluyorsun.
    Abi ismini tekno festte vermiştin biz proje yapmayı planlıyoruz senin yardımına ihtiyacımız var destek olursan sevinirim
    Mücahit Arslan
    Mücahit Arslan
    Merhaba Mustafa, m.mucahitarslan@gmail.com mail adresim. Proje neymiş ? Ben nasıl yardım edebilirim bir anlat bakalım.
    Merhaba hocam ben elektrik-elektronik müh ögrencısıyım otomaston hakkında bilgi almak istiyorum elektrik alanı kısmında nasıl ögrenebilirim neler yapmam lazım bir bilginiz var mı?
    Hocam merhabalar telekomunikasyon alanında kendimi geliştirmek için ne yapmalıyım?
    Mücahit Arslan
    Mücahit Arslan
    Bunun yanı sıra, bu jenerasyonlarda kullanılan teknolojiler nelerdir? Neden bazıları yalnızca text'ti desteklerken diğerleri aramayı, görüntülü aramayı ve multimedia veri aktarımını destekler? bu konular hakkında bilgi sahibi olmak gerekmekte. Bunları bitirdikten sonra kendini zaten 5.nesil iletişim ağının içerisinde bulacaksın.
    A
    Ali Turan
    teşekkür ederim peki bu alanda gelişirsem türkiyede iş bulabilir miyim
    A
    Ali Turan
    Bu alanda faaliyet gösteren firmalarda staj yapmak iatiyorum. Hangi özelliklere sahip olmam gerekir staj için?
    hocam merhabalar profilinizi inceledim farkındayım alanınız da değil ama ben makine mühendisliği öğrencisiyim staj için İstanbul da önerebileceğiniz staj yerleri var mı yada konuşmamı önerebileceğiniz başka kimseler var mı acaba saygılarımla...
    Mücahit Arslan
    Mücahit Arslan
    Merhabalar. Hangi alanlara daha çok eğiliminiz var? Ne tür uygulamalar ilginizi çekiyor? Ona göre bir öneri sunalım
    mechanic96
    mechanic96
    Benim mekaniğe karşı eğilimlerim daha fazla ama sizin geleceğinin parlak olacağını düşündüğünüz alanlar varsa onları da sizden öğrenmek isterim.
    uygulama olarak da Solidworks ve Autocad kullanmayı ve tercih ediyorum
    saygılarımla...
    hocam ben elektrik ve elektronik müh. 2.sınıf okuyorum kendimi geliştirmek istiyorum bunun için neler önerebilirsiniz birde
    proje yapmak istiyorum ama aklımda bir şey yok bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz ??? :)
    Mücahit Arslan
    Mücahit Arslan
    Merhabalar. Ne gibi bir proje isteniyor sizden? Hangi alan/konu ile alakalı? Detay verirseniz yardımcı olabiliriz.
  • Yüklüyor…
  • Yüklüyor…
  • Yüklüyor…
  • Yüklüyor…
Yukarı Alt