Yeni profil mesajları

Ben şu anda yer çekimini yenme projesi üzerine çalışıyorum. Geleceğin uzay araçları elektrik motorları ve nükleer enerji ile hareket edecek. Bu konuda biraz yol aldım fakat kesin sonuçlara ne zaman ulaşabilirim bilmiyorum. Günümüzdeki fizik bilgilerine göre imkansız görünen bir hayalle uğraşıyorum. Bu projede elektromanyetizma çok önemli bir konu.
Mücahit Arslan
Mücahit Arslan
Öncelikle uzay araştırmalarında kullanılan sistemlerde neden güneş pilinin kullanıldığına, bu güneş pillerindeki hangi problemlerin çözülmeye/geliştirilmeye çalışıldığına bir göz atın. Daha sonra bu çözümlere elektromanyetizma yaklaşımını da dahil edip kendiniz nasıl alternatifler üretebilirsiniz bunların üzerinde durun bence. Bu şekilde amaca yönelik çalışmalarınızı şekillendirebilirsiniz.
Evet benim yapmak istediğimi anlamışsınız. Günümüzdeki kullanılan materyaller yerine daha hafif materyaller kullanıp, güçlü elektromıknatıs oluşturabilsek daha büyük iş kapasitesi elde edebiliriz. Benim sorunum bu. Bilginiz için teşekkür ederim.
  • Beğen
Tepkiler: TCP-IP
T
TCP-IP
Bu konular çok güzel ve araştırılması elzem konular. SEG sistemi duymuşsundur bununla ilgili videolar dökümanlar mevcut. Elimden geldiğince fikrimin ve imkanım el verdiğince yardımcı olmaya çalışırım. benimle irtibatı koparma başkaları için belki değilsin ama Benim için önemlisin...Bunu bil yeter..
Bakır kablo sarımı yerine kullanılarak, fiber optik kablo sarımından, çok güçlü bir lazer ışını dolaştırırsak manyetizma elde edilebilir mi?
Mücahit Arslan
Mücahit Arslan
Edilemez. Çok dar olmayan bir büküm ile fiber optik kabloyu sardığın düşünülürse, gönderdiğin tüm ışın fiber optik kablonun içerisinde hapsedilir. Yeteri kadar dar sardığında ise ışığın içerisindeki mode lar fiberin belle bölgelerini zaman içerisinde ısıtarak deforme edecek ve sonuç olarak da bu bölgeden ışın kontrolsüz bir şekilde dışarı sızacak. Sonuç olarak yine manyetizma elde edemeyeceksin.
T
TCP-IP
Edilemez Mücahit Bey'in bilgisine ek olarak ışık haline gelmiş olan enerji zaten manyetik alandan ( bir takım işlemden geçtikten sonra ) meydana gelmiştir. Soruda yer alan gizli sorunun şu olabilir mi ? Mevcudiyette yer alan zayıf akımı bakır kablo veya bobin kullanrak ve Henry sayı değerlerini kullanarak yaptığımız güçlendiriciyi daha az materyal kullanarak daha etkin ve güçlü hale şekle sokabilir miyiz ?
T
TCP-IP
Güneş ışığını enerjiye çevirebilirsin ( kimyasal olarak ta veya güneş paneli kullanarak ta enerjiye çevirebilirsin. ) Asıl amaç kapanadze jenaratörü gibi bir sistem kurmak mı ?
Jet motorlarına ilgi duyan bir şeyler yapmak isteyen arkadaslar yesillendurebilir
T
TCP-IP
Bir dönem kafa patlattım ama bazı şeyler uç noktalarda olunca geri çekildim. Nasıl bir fikir düşünüyorsun ? Suyla mı çalışacak hava basıncıyla mı manyetik motor mu kullanmak istiyorsun ? Elektrik elektronik bilgisayar tarımsal biyokütle enerji vs konularında fikir alışverişi olabilir..
Yenimuhendis34
Yenimuhendis34
Hava basıncı ile çalışacak tabi ki de
Arkadaşlar elektrik müh öğrencisiyim verilog case yapısını bilen varsa kısa bi sorum olucak yardımcı olurmusunuz?
kardeşim merhaba ben de makine müh mezunuyum sana bi sorum var : Yeni mezun oldum bi tanıdık enerji santrallerinde bana iş bulabileceğini ama oraya girmem için bu sektörde biraz tecrübe kazanmamı söyledi o tecrübe kazanacağım yer ne tür bi yer olabilir bilgi varsa paylaşırsan sevinirim
adem_dişli
adem_dişli
askerlik sorunum yok termik santral
okaliptus92
okaliptus92
Termik santral çok büyük bir isletmedir, içinde bin bir türlu uzmanlik alani var, oncelikle senin hangi alanda calismak istediğin onemli bunun dışında termik santral isini dünyada cinliler götürüyor, çince ogrenirsen bir şekilde Türkiye'de istedigin her termik santrale girersin. Tabi ingilizce de bilmelisin.
adem_dişli
adem_dişli
Teşekkürler tavsiyelerin için kardeşim
Ordu Üniversitesinde Ziraat Mühendisliği okuyorum.Bitki Koruma bölümü . Bu bölümü okuyanlar varsa bana ulaşabilir mi birkaç sorum olacak.
Hocam merhaba,ben jeoloji mühendisliğinden mezunum, Yeditepe üniversitesinde makine mühendisliğinden yüksek lisans yapacağım, ama aklımda hala cevaplanmamış 1-2 soru var, bana 1 sene bilimsel hazırlık dersleri verecekler,sonra yüksek lisans derslerini verecekler,acaba mezun olduktan sonra doktorayıda makine den yaparsam,hayatıma makine mühendisi olarak devam edebilir miyim
Mücahit Arslan
Mücahit Arslan
Eğitimde yetkinlik kıdem esaslıdır. Sen bilimsel hazırlık alıp yüksek lisansını lisanstan farklı bir tamamladığında lisansta öğrendiklerin genel itibari ile senin için genel kültür bilgileri oluyor. Farklı bir alanda doktoranı yaptığında da yüksek lisansın üzerine çıkmış olduğundan artık yüksek lisansta yaptıkların senin için bir genel kültür çalışması oluyor.
Mücahit Arslan
Mücahit Arslan
Yani genel itibari ile sana kıdemi getiren bölüm hangisi ise o bölümün mühendisi oluyorsun.
merhabalar hocam algoritma dersine nasıl çalışmalıyım taktik ve tavsiyenizi bekliyorum... Teşekkür ederim
algoritma için önerileriniz va mı? Nasıl çalışmalıyım lise gibi mi yani not tutmalı felan mı yoksa sadece izlemek faydalı olur mu ?
Abi ismini tekno festte vermiştin biz proje yapmayı planlıyoruz senin yardımına ihtiyacımız var destek olursan sevinirim
Mücahit Arslan
Mücahit Arslan
Merhaba Mustafa, m.mucahitarslan@gmail.com mail adresim. Proje neymiş ? Ben nasıl yardım edebilirim bir anlat bakalım.
Yukarı Alt