@sezermehmet Merhaba,
Kararsız kalmış arkadaşlarımızın iyi bir araştırma yaptıklarını düşünmüyorum. Neyi sevdikleri konusunda da kendilerini bilmediklerini düşünüyorum. Umarım güzel bir araştırma yapmışsındır.
Benim gönlüm tabi ki de YTÜ den yana. Sebebi teknik üniversite olması. Tabi başlıkta yazan bölümler konusunda senin sevdiğin alana bağlı.
Ben olsam gider yeni bir defter alırdım ve bütün mühendislikleri yazardım. Zamanın bol zaten. Hepsi için belli sayfalar ayırırdım. Başlardım araştırmaya bu ne iş yapar, iş imkanı ne, genelde gelecekleri nasıl, nerde çalışmayı planlıyorsun, orada ne iş yaparlar, mühendis olarak mı çalışırlar, alanları neler, ben ne yapabilirim.
Üniversiteler için, hangi üniversite teknik ve normal arasında ki fark. Mühendislik ve teknoloji arasında ki fark. Hangi dersler veriliyor. Üniversitenin yorumları nasıl. Mezunları nerelerde çalışıyor. İş imkanları. Hocaları. Kampüsü yorucu mu? Hava şartları, yol, yemek, barınak.
Bunlar hep tecrübe ile sabit. Okuyan adamın derdi olmayacak. Tek derdi eğitim olmalı. Gezmeye gitmiyor. Bunların hep araştırılması gerekiyor. Gideceği yerin insanları nasıl. Sen ne tür insanları seviyorsun. Bunlar önemli.
Kardeşim umarım güzel bir karar verirsin. Çok önemli bir karar aşamasındasın araştırmaktan kaçınma. Önemli olan üniversite değil senin sevdiğin, mutlu olduğun ve gelişeceğin bir iş ortamı.
Eğitim kadar eğlence de önemli. Ama eğitim çok önemli.
Başarılar umarım güzel yerlerde olursun. Bol bol oku.
Dikkat: Ne olursa olsun, karar sizindir. Hiç bir şekilde hayatınıza müdahale etmiş gibi olmak istemiyorum. Sadece tavsiyedir.