YLSY bursu ile yurtdışında yüksek lisans imkanı ve master dönüşü devletin çeşitli kadrolarında çalışma garantisi söz konusu. Bu programa dahil olanlar veya konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olanlar yorum yapabilirmi rica etsem.
Ben geçen sene başvurdum. mülakatta elenmiştim. güzel bir program. ilk başta ingilizceniz yeterli değilse kurs almanız için bir miktar burs ve süre de veriyorlar(1 yıl idi sanırım). Yurtdışında okuduğunuz sürenin 3 katı kadar çalışma zorunluluğunuz var. örneğin 3 yıl doktora yaptıysan 9 sene yerleştiğin kurumda çalışman gerekli. Ayrıntıları çok, ingilizceyi geçmek gerek, okuldan kabul almasıydı, kefiliydi vs. uzun hikaye. yyegm sitesinde birçok döküman var. onları tek tek oku. bir de youtubde "bitmeyen adımlar" diye bir kanal vardı. Ordan da çok şey öğrendim. Tavsiye ederim.
Ales 84, ortalama 2.75. Mülakata çağırılma tabiki puan ile de alakalı ama 79 veya 75 puan ile mülakata çağırılan arkadaşlarım da vardı. istediğiniz programı önce tercih ediyorsunuz. o programı tercih eden diğer kişiler içinden en yüksek puanlı olanlar çağırılıyor mülakata. 5 kişi alınacaksa 15 kişi çağırılıyor.