meraklı hanım
MB Üyesi
- Tepkiler
- 0
Simdi aklimda ki mühendislikleri soyliyeyim once otomotiv Mühendisliği endüstriyel tasarim mühendisliği ve malzeme Mühendisliği. Özellikle endüstriyel Tasarım ve otomotiv arasinda kalmis durumdayim.bu noktada size danismanin dogru olacagini düşündüm. Otomotiv muh. onu acik guzel bir meslek gibi duruyor ama bir bayan icin ne kadar doğru bir meslek bilmiyorum cunku mezun veren okullarin istatiklerine baktigimda en fazla 5 bayan ogrenci mezun olmuş.Ve bu meslek okumasi zor olmakla beraber mezun oldugunda makina muh. yaptigi iside yapabiliyormussun.ve bilen bilmeyen insanlarin konustauklari ister istemez moral bozabiliyor. Mesala biri onu okuyupta araba tamircisi mi olacaksın dedi. Halbuki ben bu meslege sicak bakiyordum.sizce bu meslek oyle mi mezun olduktan sonra nasıl hangi kosullarda calisicaz. Diger muh. Ise endüstriyel Tasarım mühendisliği bu bolumde sanirim mezun olduktan sonra hayal gucun yoksa ekmek uok.Bu iki mühendislikle ilgili bilgilendirirseniz cok mutlu olurum. Sizce hangisini okumak bir bayan olarak daha avantajli ve mezun olduktan sonra is imkani daha iyi unutmadan birde isletme muhendisigi vardi. Lütfen bilgisi olan arkadaslar bilgilendirsinler. Ozellikle karabuk uni. Cumhuriyet uni. De otomotiv Mühendisliği okiyan arkadaslar bolumde kiz ogrencilere karsi nasil davranıyorlar sectiginize pismanmisiniz lutfen cevaplayin arladaslar yarin son tercihi yapiam kararlariniz bdnim icin cok cok onemli