benim sana ilk ve en önemli önerim yabancı dil olur. Speaking'in mükemmel olmayabilir ama Reading'te kendini mutlaka geliştir. Derslere çalışırken kütüphanedeki yabancı kaynaklara mutlaka bak. Türkçe kaynaklarda bulamadığın bilgileri orda buluyorsun. hatta daha iyi anlıyorsun konuyu. bu hem şu anki derslerine katkı sağlayacak, hem de piyasaya çıkınca mesleki literatürleri anlayabilecek seviyede teknik ingilizceni geliştirecek. Alanın ile alakalı yabancı forum sitelerini takib et.
*Bunların dışında tavsiyelerim; kendini geliştirmek adına gerekli programları öğren. Hangisinden başlasam acaba diye düşünüyorsan, kariyer.net, linkedin vb yerlerde iş ilanlarındaki aranan niteliklerine bak derim. ben öyle yapıştım. 15-20 tane ilana bakıp istenen özelliklere göre liste çıkarıp kendime kariyer hedefleri koymuştum. öğrenirken de Udemy' den çok yararlanıyorum. sana da tavsiye ederim. dışarıda kurslara yüzlerce binlerce lira vermektense 40-50 liraya kendi kendine öğrenebileceğin kurslar var. (youtube'da da ücretsiz olan bir çok ders var).
*yine aklıma gelen; düzenli not tut
ben çok faydasını gördüm. çalışma hayatına girince bile hala başvurduğum okul notlarım var.(mesleki dersler için diyorum) bazen hocanın ders arasında bahsettiği ufak bir bilgiyi bile not ettiğim olmuş, faydasını şimdi görüyorum.
aklıma gelenler bunlar