Teknoloji Fakülteleri uygulama ağırlıklı oluyor, "şuna baksana mühendis olmuş daha bi kontrol kalemi tutmayı bilmiyor" diyenlere tepki olarak açıldı.
4. sınıfta 14 hafta boyunca (1 dönem) hiçbir ders yok sadece iş yeri eğitimi yapıyorsun (tabi alttan dersin yok ise, alttan dersin varsa sadece sınavlara gidiyorsun).
İş yeri eğitiminin dışında 4 adet staj var, her biri 3 er haftadan toplamda 12 hafta. 2 tanesini ikinci sınıftan üçüncü sınıfa geçerken, iki tanesini de üçüncü sınıftan dördüncü sınıfa geçerken yapıyorsun.
İş yeri eğitimini yapacağın şirketi iyi seçer ve kendini kanıtlarsan iş teklifini kesin alırsın. Hele ki son stajlarını bu iş yeri eğitimi ile birleştirirsen 20 hafta ediyor ve müthiş deneyim kazandırıyor, stajyerlikten çıkıyor mühendis gibi çalışıyorsun, bunu yapıp da hala iş teklifi alamadıysan bence mühendisliği bırakıp başka işler bakmalısın.
Mtok da meslek liselerinden gelenlerin tercih ettiği kısım, normal liseden mezun olanlardan hiçbir farkı yok sadece 1 yıl boyunca hazırlık görüyorsun, bölümden mezun olunca yine lisans mezunu oluyorsun.
Tamamen kendini geliştirmenle alakalı evet ama bu bölümde istemesen de kendini geliştirebilirsin sadece staj ve işyeri eğitimini yapacağın yerleri doğru seçmen lazım.
Kötü yanları var mı diye sormuşsun, Elektrik elektrik mühendisliğinde yoktur çünkü kendinize ait odanız var mezun olduktan sonra buraya kaydolur imza yetkisini alabilirsin (Bu konuyu birde elektrik mühendisleri odasına gidip sormanı tavsiye ederim). Enerji sistemlerini düşünüyorsan seçmeni tavsiye etmem çünkü imza yetkisi çözülebilmiş değil.