mtok ve Diğer Mühendislikler Arasındaki Farklar Nelerdir

coymax0

MB Üyesi
Kayıt
3 Mart 2015
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
27
Merhaba arkadaşlar,
Bu sene YGS'ye hazırlanıyorum aklımda Ankara Gazi bilgisayar mühendisliği var, olmadı Marmara elektrik elektronik var. İkisi de mtok

Mtok sisteminin yani teknoloji fakültesinin kötü yanları var mı ? İnternet'te baya bir araştırdım pek bir fark bulamadım sizden yardım bekliyorum.
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
30
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Bende Teknoloji Fakültesi öğrencisiyim mtok olmasının tek nedeni hazırlık oluyor ama bilimsel hazırlı yani en azından bizim okulda bu şekildeydi bazı okullar ingilizce hazırlıkta verebiliyor. Bilimsel hazırlık matematik fizik kimya derslerini sıfırdan anlatılarak sizi sınavlara tabi tutuyorlar, başarı gösterdiğiniz taktirde seçtiğiniz bölümün lisans programına geçmeye hak kazanıyorsunuz. Ders konularına gelecek olursak teori bazında mühendislik fakültesi konuları bizden biraz daha ağır işlediğini söylemek zorundayım ancak iş uygulamaya gelince teknoloji fakültesinin %50 gibi bir oranı meslek lisesi çıkışlı olduğu için uygula kısmında mühendislikten ileri olabiliyor. Tamamen kendinizi geliştirmeniz ile alakalı
 

m.k

MB Üyesi
Kayıt
5 Mart 2015
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
27
ingilizce hazırlık sınıfından daha fazla ders saatlerine sahip oluyorsun
 

Murat Karakurt

MB Üyesi
Kayıt
25 Şubat 2015
Mesajlar
12
Tepkiler
6
Teknoloji Fakülteleri uygulama ağırlıklı oluyor, "şuna baksana mühendis olmuş daha bi kontrol kalemi tutmayı bilmiyor" diyenlere tepki olarak açıldı.
4. sınıfta 14 hafta boyunca (1 dönem) hiçbir ders yok sadece iş yeri eğitimi yapıyorsun (tabi alttan dersin yok ise, alttan dersin varsa sadece sınavlara gidiyorsun).
İş yeri eğitiminin dışında 4 adet staj var, her biri 3 er haftadan toplamda 12 hafta. 2 tanesini ikinci sınıftan üçüncü sınıfa geçerken, iki tanesini de üçüncü sınıftan dördüncü sınıfa geçerken yapıyorsun.
İş yeri eğitimini yapacağın şirketi iyi seçer ve kendini kanıtlarsan iş teklifini kesin alırsın. Hele ki son stajlarını bu iş yeri eğitimi ile birleştirirsen 20 hafta ediyor ve müthiş deneyim kazandırıyor, stajyerlikten çıkıyor mühendis gibi çalışıyorsun, bunu yapıp da hala iş teklifi alamadıysan bence mühendisliği bırakıp başka işler bakmalısın.
Mtok da meslek liselerinden gelenlerin tercih ettiği kısım, normal liseden mezun olanlardan hiçbir farkı yok sadece 1 yıl boyunca hazırlık görüyorsun, bölümden mezun olunca yine lisans mezunu oluyorsun.
Tamamen kendini geliştirmenle alakalı evet ama bu bölümde istemesen de kendini geliştirebilirsin sadece staj ve işyeri eğitimini yapacağın yerleri doğru seçmen lazım.
Kötü yanları var mı diye sormuşsun, Elektrik elektrik mühendisliğinde yoktur çünkü kendinize ait odanız var mezun olduktan sonra buraya kaydolur imza yetkisini alabilirsin (Bu konuyu birde elektrik mühendisleri odasına gidip sormanı tavsiye ederim). Enerji sistemlerini düşünüyorsan seçmeni tavsiye etmem çünkü imza yetkisi çözülebilmiş değil.
 

Mahsun

Enerji benim hayat felsefem...
MB Üyesi
Kayıt
16 Şubat 2015
Mesajlar
2
Tepkiler
2
Yaş
30
Meslek
Enerji Sistemleri Mühendisliği(Öğrenci)
Teknoloji Fakültesiyle Mühendislik Fakültesi arasındaki tek fark Teknoloji fakültesinde daha fazla uygulama dersi olmasıdır. Yani Mühendislik Fakültesi öğrencileri genel anlamda dersleri amfilerde dersliklerde işlerken Teknoloji Fakültesi öğrencileri Amfi ve derslik dışında derslerin büyük bir kısmını atölyelerde uygulamalı olarak görüyorlar...
 
Kayıt
19 Ağustos 2015
Mesajlar
6
Tepkiler
1
Yaş
29
Üniv
Düzce Üniversitesi
dostum eğer LYS konularında iyi isen hiç MTOK yazma derim (bilimsel hazırlıkta göreceğin dersler tamamen dershanelerde anlatılan LYS konuları ile aynı olacak). Genelde teknoloji fakültelerinde bulunan bölümlerin bir MTOK'lu bir de normal bölüm tercihleri olur(yani bilimsel hazırlıksız). Aynı fakülte aynı bölüm sadece bilimsel hazırlık yok. Ben de buraları yazdım bilimsel hazırlıkta bir sene kaybetmeden direk bölümümde derslerimi almaya başladım.
NOT: Bazı üniversiteler bilimsel hazırlık muafiyet sınavıda yapar. Bu sınav LYS konularından olur eğer başarılı olursan bilimsel hazırlık okumadan direk bölümünde derslerine başlayabilirsin.
 

Oğuz Han Altıntaş

Aerospace Engineer
Özel Üye
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesajlar
22
Tepkiler
32
Meslek
Havacılık ve Uzay Mühendisliği
Üniv
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Sektörde çalışma kısmında bir kayıp yaşatacağını düşünmüyorum ancak mezun olduktan sonra mühendislik fakültelerinde y. lisans - doktora yeterlilik gibi konularda tekrar/sıfırdan alman gereken lisans dersleri çıkabilir. Zira bir tanıdığım doktora yeterlilik için tek dönemde 13 farklı derse birden çalışmak zorunda kaldı.
 

casperacer96

MB Üyesi
Kayıt
14 Eylül 2015
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
28
Üniv
Fırat üniversitesi
Mtok ve mühendislik fakültesi arasındaki fark ? mezun olunca iş bulmada sıkıntı yaşarmı mtok ? yetkiler birebirmi ? bursada yaşıyorum mezun olunca iyi bir şekilde geliştirirsem kendimi iyi firmalar staj v.s iş bulmakta sıkıntı yaşarmı mtok.

teşekkürler
 

Rojhatt

MB Üyesi
Kayıt
2 Temmuz 2017
Mesajlar
24
Tepkiler
5
Yaş
25
Teknoloji fakültesi ve mühendislik fakültesi arasındaki temel fark teknoloji fakülteleri daha çok pratiğe önem verir ve son dönemde iş yeri stajı vardır.Bunun dışında mtok kontenjanından yerleşen öğrencileri 1 yıl zorunlu bilimsel hazırlık görürler.Bilimsel hazırlık genellikle Lys müfredatını kapsar.
 
Yukarı Alt