Merhaba
@Eray b
Arkadaşlarıma katılıyorum öncelik olarak önündeki üniversite sınavlarına ağırlık vermelisin ama boş vakitlerimi de program öğrenerek geçirmek istiyordum diyorsan çizim programı olarak
SolidWorks öğrenmek çok işine yarayacaktır. En basitinden bu seni ileride mezun olduğunda tasarım mühendisliğine yönlendirebilir ki bu şu aralar en çok aranan özelliklerden birisidir. Mekatronik anlamda kendini geliştirmek istersen
Arduino ile başlayarak elektronik kompanentleri tanıma ve c dilinin basitleştirilmiş versiyonunu öğrenebilirsin. Şunuda söylemeliyim arduino hiçbir firmada kullanılmaz bunu sadece eğitim amaçlı öneriyorum ilerde
pyton (bende bilmiyorum bu dili) gibi dilleri öğrenerek pic (kodlanabilir entegreler) kodlayarak gömülü sistem tasarımı yapabilirsin. Gömülü sistem çimini benimde kullandığım
Proteus programından yapabilirsin. Bende şuanda solidwork üzerine çalışıyorum kendimi daha çok elektronik anlamda geliştirdim. Mekatronik mühendisi olarak söyleyeceklerim bunlar farklı alanlar için farklı programlar öğrenmen gerekecektir. Ancak Solid ortak bir program sayılabilir.
Önündeki büyük sınav ve eğitimlerinde başarılar dilerim senin gibi mühendis adaylarına ihtiyaç var bu ülkede. Ancak şunu unutma en önemli şey ingilizce üniversite hayatında yurtdışına çıkabiliyorsan kesin çık unutma bu dediğimide