Öncelikle Merhaba , ben bu yıl Erciyes Üniversitesi / Makine Mühendisliği'ni kazandım bölüm %30 İngilizce okuyacağım ama makine muh'nin iş alanları hakkında yardımcı olabilecek birileri arıyorum ( örneğin insaat sektörü daha iyi ) şimdiden teşekkürler
Öncelikle tebrik ederim
Alan gerçekten çok geniş ve konuları da çeşitli. Sana şimdi inşaat yada üretim yada enerji alanları daha iyi dersek yanlış olur. Senin aradığın önceliğe göre seveceğin türe göre değişir .
Para mı, az çalışayım çarkı döndüreyim mi, ülke çapında az bilinen emek verilen ve sonucunda çok değer gören bir şey mi, yurt dışı ağırlıklı mı, yöneticilik üzerine mi, yoksa mekanik yağ ile iç içe mi.... yani alan bu konuda zengin
Şahsen şu 4 yılın daha başındasın hangi alandan ziyade hangi derslere yoğunluk vereceğini söyleyeyim daha efektif olur.
Mekatronik ile alakalı derslere katıl gerekirse ek ders falan, plc ve yazılım derslerine özellikle autocad e önem ver.
Başta kesinlikle ingilizce şart. Hem iyi kazanç için hemde gelişme için kesinlikle bunu yap. 2-3-4. sınıflarda pek zamanın olmaz ne kadar erken bitirsen o kadar iyidir
Umarım yararlı olur