heusby
MB Üyesi
- Tepkiler
- 1
- Meslek
- Makine Mühendisi
- Üniv
- Kastamonu Üniversitesi
Merhaba, ismim Furkan bu sene yeni mezun oldum fakat nereye iş başvuru yapsam CV bıraksam bir dönüş alamadım. Bunun ana nedenlerinden biri pandemi dönemine denk geldiğimden ötürü hiçbir firma ile staj için anlaşamadım. Kastamonuda yaşayıp okudum, hiçbir firma staj için dönüş yapmadı, sanayisi olmadığından stajlarımı tez yazarak yaptım. Makine Mühendisi olarak mezun olduğumda ise 0 tecrübe olarak hayata atıldım ve yaklaşık 2 3 aydır iş aramaktayım. C1 seviye sertifikalı ingilizcem bulumakta ve Solidworks programında kendimi geliştirdim fakat kendimi sadece ofis deyip kısıtlamıyor ne iş olursa yapayım mentalitesiyle firmalarla görüşürüyorum. Kastamonuda görüştüğüm kişiler Makine Mühendisi değilde beden işcisi arıyorlarmışcasına sizinle konuşuyor asgari ücreti bile kem küm edip zar zor veriyor. Bunca sene boşuna üniversite okuduğumu hissediyorum. Birşeyler yapıp kendimi geliştirmeliyim ön plana cıkmalıyım dil çizim yeterli değil, sertifika almalıyım diyorum kendime. Solidworksü biliyorum sertifikasını alayım bari diyorum CSWA belgesi için istedikleri ücret 4500 ila 5000 arasında yeni mezun biri olarak geçerliliği etkisi olan bu sertifikaları nasıl finanse edeceğimide bilmiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım aranızda benim gibi olanlar bu durumlar yaşamış birileri varsa lütfen akıl versin artık psikoloji falan kalmadı..