FB sayfamızdan beğendiğim bir kaç yorum:
Muhammed Fatih Karayel Hadi size torpil geçeyim. Cevap olarak sayı veren veya vermeye çalışan herkesinki yanlış. Cevabı istenen şey yaklaşım. Örneğin karşılaştırma yaklaşımı yapılabilir ve şöyle bir cevap verilebilir:
-Tuvalet sayısından çok daha fazla...
Bu üç noktalı yerde ise yaratıcı bir bağlantı kurup konuyu mülakatta yaklaşımınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Mesela
-Tuvalet sayısından çok daha fazla. Bugün sokakta acıksak da tuvaletmiz de gelse muhtemelen bir restorana gidiyoruz.
Ve bu sadece karşılaştırmalı "bir yaklaşım". Emin olun mülakatta karşınızdaki ile kapışmaktansa ona birşey katabilirsiniz. Çünkü muhtemelen görüştüğünüz kişi cidden aranılan pozisyonun hakkını ülkede en iyi kim verecek bunu bulamayacak birisi olacak.
Burak Seferoğlu Nüfus oranına göre derdim. bulunduğum küçük bir yerin nüfusunu öğrenir o küçük yerde bulabildiğim tüm restoranları sayarım ve nüfus yoğunluğuna göre bölge bölge bir sayı üretirdim en sonunda toplarım sanırım.
Yani sonuçta insan olmayan yere restoran açmanın gereği var mıdır ki? Belli bir talep oluşmalı ki o bölgede restoran olsun. İşte orada k sabiti devreye girer. Artık nasıl üretirsiniz orası size kalmış.
Gökhan Altınolu
İstanbul'da yaşayan evsiz, yardıma muhtaç insanların karnını artan yemeklerle doyurabilecek kadar çok. Mantıklı olmayabilir ama vicdanlı her bireyin verebileceği cevap olduğunu düşünüyorum. Mantık çerçevesinde düşündüğümüzde ise sorunun cevabı değil cevabı bulmak için gidilen yol ve sorulara veya sorunlara karşı göstermiş olduğunuz tutum sizi doğruya ulaştırır. Ayrıca her birey kendince doğruyu bulmaya çalışır buda doğrunun birden fazla olduğu anlamına gelir ki bu da yanlıştır. Doğru tektir. Öyleyse uzmanlık alanınızda değilse doğruya ulaşmanız zordur. Karşınızdaki zat-ı muhteremin cevabı doğru yada yanlış olarak bildiğini unutun ve tüm doneleriniz ile söylediğiniz rakamın doğruluğuna ikna edin.
Yusuf Oyar Aynı sorunun fırın ve aydın versiyonuyla karşılaştım bir mülakatta.nüfus ve kişi başı tüketilen ekmek varsayımıyla günlük üretilmesi gereken ekmek sayısını bulup bir fırının ortalama üretim kapasitesine böldüm.ik müdürü bir fırının üretim kapasitesine baktı google'dan.benim cevabım:"Önemli olan rakam mı yoksa gidiş yolu mu?" şeklindeydi.Meslektaşım olan kardeşime de aynı şirket berber sayısını sormuştu.
Burak Yardımcı Tahminim istanbul nüfüsünü ilçe sayısına bölerim böylece bölgedeki ortalama insan sayısını bulurum yuvarlak 15.000.000/39=384615 kişi ardından bu sayıyı mahalle sayısına bölelim 384615/782=491kişi yapar bir restoran kapasitesini max 30 kişi yapılsa 491/30=16 restoran yapar bu restoran sayısını mahalle sayyısı ile çarparsak 782*16=12512 restoran yapar . bana mantıklı geldi.