Merhabalar, 4.sınıf Makine Mühendisliği okuyup çift anadal programından İmalat Mühendisliği yapmaktayım. Naçizane imalat mühendisliğine dair yaptığım çıkarımlar;
- İş hayatında üretim ya da kalite kontrol alanında uzmanlaşabilirsiniz.
1- Katı Modelleme ( Solid Modelling )
2- NC Programlama dili öğrenebilirsiniz. Bu size, Makine Tezgahını(CNC, vs.) programlayarak istediğiniz parçayı imal etmenizi sağlar. Başlangıç olarak, "APT Code" ,"NC Code" gibi temel dillerden başlayabilirsiniz.
3- Önemli bilgisayar destekli üretim sistemleri ( AS/RS , İmalat Makineleri, İmalat Robotları,vs. ) hakkında bilgi sahibi olmanız. En azından her birinin temel çalışma prensibini bilmeniz yararınızadır.
4- Toplam Kalite Yönetiminin esaslarını ve mükemmelliği yakalamak için geliştirilen yöntemleri bilmeniz, "örnekleme" , "kaizen ", "6sigma","5s","Takt Time", "Muda-Mura-Muri", "Yalın Üretim","Pull System", "Push System" , " KANBAN", "Benchmarking", "Outsourcing", "Esnek Üretim Sistemleri","Just-in Time", "Poke - Yoke" ve sair yöntemleri, uygulamalarıyla birlikte çözümlenmesi , eğer mümkünse sertifikalarla taçlandırılması.
5- Quality Function Deployment (QFD) , FMEA ( Failure Mode Effect & Analysisi "Hata Türleri Etkileri ve Analizi ) gibi önemli yöntemleri uygulamakta yetkin olmak her zaman size avantaj sağlayacaktır.
Şahsi bilgilerim bu yönde, umarım işinize yarar.
Başarılar