Lys sonuçları açıklandığından beri evde fırtınalar kopuyor... Çünkü ailem akrabalarım akrabalarımın tanıdıkları herkes bana kız olduğum için tıp yazdırmaya çalışıyor...
Şimdi herkes böyle der ve onlara hak veriyorum(Yanlış yaptıkları tabi) ama aslında ne kadar yanlış yapıyor olsalar da seni düşünüyor. Hak vermemin yanı bu, yanlış olsa da seni sevdikleri için müdahale etme ihtiyacı hissediyorlar. Tabi ki böyle tavsiye de bulunmak yerine seninle oturup bu konuyu tartışmaları daha doğru olur. Sen hiç saygında kusur etme ve al karşına derdini anlat. Onlara da neden böyle istediklerini sor. Senin istediğin bölümü neden istemediklerini sor. Ama istediğin bölümü araştır ve karşılarına öyle çık. Unutma onlar seni sevdiklerinden böyle yapıyorlar
Hepsi sanki bu ülkeden doktorlardan başka herkes karın tokluğuna yaşıyor sanıyor.
Bu konuda ikna edemezsin, ülkemizde daha mühendislik kavramı tam oturmadı. Oturmadı derken, iyi mühendislerimiz var ama hani halk bu konuda daha bilinçlendirilmeli.
Kendim çok araştırmış olmama rağmen ben artık kendimden şüphe etmeye başladım ve bu forumu buldum.
Sakın bu hataları yapma şuan geleceğine karar veriyorsun. Sadece yapman gereken araştırmalarına sadık kalman ve bu konuyu onlarla konuşman. Ortak karar verin. Bu hatalar seni iş hayatında da etkiler. Şimdiden alıştırma kendini. Otur ailenle konuş karar verin, seçtiğin bölümde kendini ispatlar isen seni kabullenecekler aksi takdirde onların dediğini yapmadığın için sürekli böyle gider.
boğaziçine itüye odtüye girip üniversiteyi adam akıllı bitirdikten sonra gerçekten asgari ücrete mi tabi olacağım? ömür boyu görebileceğim en büyük miktar 4-5 bin mi olacak?
Ben Nişantaşı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim, bak okulum daha bitmemiş. Son 1 ay kaldı ama 1,5 yıldır çalışıyorum. Şuan öğrenci olmama rağmen bahsettiğin paradan fazla alıyorum. Aramızda kalsın kimse bilmesin
Bu konuda arkadaşlara defalarca yazdım rahat olun. Maaşınızı bilginiz belirler siz değil. İşini ne kadar iyi yaparsan o kadar iyi kazanırsın.
kadın bir mühendis olarak hor mu görüleceğim, beni işe almayacaklar mı, çalıştığım yerde sadece bir avuç kadın olup çok mu sıkılacağız yoksa biz de mi erkeğe dönüşeceğiz? Bu yazdıklarım size komik gelebilir ama insanlar bana bunları söyleyip duruyor tabi bu insanlarin hiçbiri mühendis değil... Ben de konuşacak kimseyi bulamadım ve buraya yazmaya karar verdim.
Bence bunları düşünerek zaman kaybetmişsin. Rahat ol.
Zaman en değerli kavram. Düşünme böyle şeyleri. İyi yapmışsın yazarak.
Bana hangi üniversiteyi tercih etmem gerektiğini, okurken kendimi geliştirmek adına ne gibi şeyler yapabileceğimi, eğer çabalarsam bir kadın olarak da mühendislikte tutunabileceğimi söyleyebilir misiniz?
Eğer mühendis olmak istiyorsan teknik bir üniversite en doğrusu olur ama net bir üniversite konusunda sen kararını vereceksin. Ben bir yazılımcıyım ve ilk algoritmayı bir kadın başardı. Olur neden olmasın.
Bence 3 bin lira bile kötü değil ama herkesin gözünü para bürümüş sanki her doktor 10bin lira üzeri maaş alıyor ki alan alsın ben her gün mutsuz mutsuz hastaneye giderken napayım parayı... Buraya oldukça içimi döktüm okuduğunuz için teşekkürler şimdiden
Ben teşekkür ederim, bu konuda bizlere yazdığın için. Umarım yardımcı olmuşuzdur.
Unutma aile=herşey hiçbirini kırmadan bir yolunu bul.
Başarılar.