arkadaşlar hareketten elektrik üreten basit bir sistemi nasıl yapabilirim???
sciencest MB Üyesi Kayıt 8 Kasım 2015 Mesajlar 6 Tepkiler 2 Yaş 26 Meslek bilim adamı 8 Kasım 2015 #1 arkadaşlar hareketten elektrik üreten basit bir sistemi nasıl yapabilirim???
Gookhan MB Üyesi Kayıt 8 Kasım 2015 Mesajlar 15 Tepkiler 1 Yaş 36 Üniv Atatürk Üniversitesi 8 Kasım 2015 #2 Merhaba, Projenin ne ölçeklidir tahmin edemiyorum. Biraz daha detaylandırsanız iyi olur. Aklıma ilk gelen basit düzenek dinamolu el feneri. Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
Merhaba, Projenin ne ölçeklidir tahmin edemiyorum. Biraz daha detaylandırsanız iyi olur. Aklıma ilk gelen basit düzenek dinamolu el feneri. Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
Konu sahibi Konu sahibi sciencest MB Üyesi Kayıt 8 Kasım 2015 Mesajlar 6 Tepkiler 2 Yaş 26 Meslek bilim adamı 10 Kasım 2015 #3 ya demek istediğim şey şu bir nesneyi çevirerek elektrik üretmek istiyorum buna nasıl basit bir sistem yapabilirim
ya demek istediğim şey şu bir nesneyi çevirerek elektrik üretmek istiyorum buna nasıl basit bir sistem yapabilirim
Gookhan MB Üyesi Kayıt 8 Kasım 2015 Mesajlar 15 Tepkiler 1 Yaş 36 Üniv Atatürk Üniversitesi 10 Kasım 2015 #4 Dinamo kullanarak yapabilirsiniz.
Konu sahibi Konu sahibi sciencest MB Üyesi Kayıt 8 Kasım 2015 Mesajlar 6 Tepkiler 2 Yaş 26 Meslek bilim adamı 10 Kasım 2015 #5 peki akımı nasıl arttırabilirim yani 3v lik bir enerjiyi ne kullanarak 6 v yapabilirim
T tmsh MB Üyesi Kayıt 18 Şubat 2015 Mesajlar 12 Tepkiler 5 Yaş 34 12 Kasım 2015 #6 O dediğin Akım değil volt. Değişik dinamo kullanarak arttırabilirsin. Ama sen tam ne istediğini bilmiyorsun yada anlatmak istemiyorsun.
O dediğin Akım değil volt. Değişik dinamo kullanarak arttırabilirsin. Ama sen tam ne istediğini bilmiyorsun yada anlatmak istemiyorsun.
Oğuzhan Mallı Yetkili Kişi Genel Yönetici Kayıt 6 Şubat 2015 Mesajlar 549 Tepkiler 436 Meslek Nükleer ve Atom Mühendisi Üniv MEPhI, KTÜ 12 Kasım 2015 #7 sciencest demiş ki: peki akımı nasıl arttırabilirim yani 3v lik bir enerjiyi ne kullanarak 6 v yapabilirim Hepsini görüntüle... Potansiyel enerjiyi artırırsanız akım düşecektir. Transformatör kullanarak potansiyel enerjiyi artırabilirsiniz.
sciencest demiş ki: peki akımı nasıl arttırabilirim yani 3v lik bir enerjiyi ne kullanarak 6 v yapabilirim Hepsini görüntüle... Potansiyel enerjiyi artırırsanız akım düşecektir. Transformatör kullanarak potansiyel enerjiyi artırabilirsiniz.
Konu sahibi Konu sahibi sciencest MB Üyesi Kayıt 8 Kasım 2015 Mesajlar 6 Tepkiler 2 Yaş 26 Meslek bilim adamı 12 Kasım 2015 #8 peki transformatörü basit devrelerde kullanabilirmiyim??