Sevgili mühendis abla ve abilerim,
Çok değil, 2 sene sonra üniversite sınavına gireceğim ve mühendis olmak istiyorum. Lakin ne mühendisi olacağımı seçebilmiş değilim. Zamanında, bu konuda araştırma yapmış ve tüm alanlarla bağlantısı olması sebebiyle endüstri mühendisi olmaya karar vermiştim. Ancak seçimim peşimi bırakmadı bırakmıyor. Gerçekten severek yapacağım, vicdanımın rahat olacağı mesleği yapmak istiyorum.
Meraklı, araştırmacı, çalışmayı seven, çözüm odaklı, analitik düşünebilen ve yaratıcı olmam sebebiyle genel anlamda bana en uygun mesleğin mühendislik olduğundan şüphem yok. Bunun dışında, masa başı bir meslekte çalışmak istediğimden dolayı yazılım gayet cazip geliyor fakat kodlama hakkında hiçbir bilgim yok -sevecekmişim gibi geliyor, yakında öğrenmeye başlamayı düşünüyorum. Burda da şöyle bir ikilemle karşılaşıyorum zaten: Yazılımı kendim öğrenip gelişebilirim, bunu için 4 sene okumaya değer mi? Geriye kalan makine, kimya, bilgisayar, elektrik ve elektronik mühendisliklerinin her biri birbirinden eğlenceli gözüküyor 🙂
Bunun dışında sanırım sadece inşaat biraz ilgi alanım dışında kalıyor.
Bunları düşünmekten delirmenin sınırına geldim sanırım, siz hangi mühendisliği önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler ☺