Merhaba, maalesef araştırdığınız seviyede Türkiye de olduğunu düşünmüyorum. Şöyle bir düşündüm de, Fizik bilim ile ilgili bir bölüm olunca aklıma istediğiniz düzeyde bir üniversite gelmedi. Mühendislik dersin Teknik üniversiteler gelir. Öğretmen felan dersiniz aklınıza yine gelir, aynı şekilde hukuk ve sağlıkta aynı ama maalesef yok be hocam Fizik.
Bu durumdan ötürü şöyle bir koşul arayabiliriz, ders konusunda çalışma prensibi ve sana öğretme olanağı bakımından zorlayan bir üniversitelere bakmak lazım. İlk aklıma gelen KTÜ. Zorluk çerçevesinden iyidir. Çünkü KTÜ biraz öğrenmeye iter. Tabi Lab. konusu da önemli olduğundan. KTÜ köklü olduğu için lab. konusunda da sıkıntısı yok. Aynı şeyleri İTÜ içinde söyleye bilirim. Uzay mühendisliği de orada mevcut, fizik konusuna ağırlık veriyorlardır diye düşünüyorum.
Tabi Ankara için yorum istemişsiniz. Ankara ile ilgili değil yorum ama yinede yazmak istedim. Tabi iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Sadece fikrimi beyan ettim. Bölümde okuyanlar yorum yaparlarsa daha doğru olacaktır.
He tabi daha güzel bir şey söylemek isterim. İmkanınız var ise yurt dışı daha iyi bir çözüm.
Başarılar.