Bir kaç şey daha ekleyeyim sonradan gelenler içinde daha bilgilendirici bir yorum olsun!
Eğer;
- Risk almayı severim illa iş garantisi olmasına gerek yok, sevdiğim işi yapayım diyorsanız
- Deney yapmayı, ar-ge yapmayı, laboratuvarda çalışmayı, keşifler yapmayı, ilaçlar, aşılar, biyosensörler insan vücuduna uygulamayı, tıpla mühendisliği birleştirmeyi severim diyorsanız
- Kendimi geliştirmeyi severim ve yapabilirim diyorsanız
- Benim büyük hedeflerim, hayallerim var diyorsanız
- Benim zaten Türkiye'de iş yapmayı pek düşünmüyorum yurt dışı benim için daha ağırlıklı diyorsanız seçin bu bölümü rahatlıkla soru işareti olmadan.
Gelelim Türkiye konusuna şimdi bu konu da elbetteki bir bilgisayar ya da makine gibi rahat değil ama biyomühendislik ve benzeri alanlarda ciddi çalışmalar. Bizim okul yani YTÜ yeni bir üst düzey laboratuvar açacak. Zaten halihazırda da 10 tane var. Tübitak gibi bölümler bir kaç yıldır alıyordu son yıllarda arttırdılar. Ülkemizde tıbbın ne kadar iyi olduğundan bahsetmeye gerek yok ee mühendislikte yeteri kadar iyi. Tıpkı dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bu iki alanın birleştirilmesi ihtiyacı doğuyor işte tam burada Biyomühendislik devreye giriyor.
Son olarak ekleyeceğim bir şey var o da maddiyat. Bu meslekte evet sabit maaşla çalışırsanız şu an için ücret biraz düşük kalıyor. Ama bizim bir hoca yanlış hatırlamıyorsam biyosensörler üzerine yaptığı bir ar-ge sonucu 5 milyon dolar kazanmış. Yorum sizin... Bir de şimdi girseniz 5 yıl sonra mezun oluyorsunuz şu an bile bu kadar çalışma varken 5 yıl sonra olacaklar ve imkanlar kat be kat artacaktır!
Her türlü sorunuzu bana sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olacağım.