FATİH HAYAL
MB Üyesi
- Tepkiler
- 2
- Üniv
- erzincan ünüversitesi
Biyogaz ın üretilmesi için ne şartlar oluşturulması gerekiyor bu konuda bilgisi olan varmı? ??
mrb hakan bey, bende ilk önce deneme sonra küçük ve basit ocaklarda kullanmak için basit bir sistem yapmak istiyorum. sizden gerekli bilgi ve şemaları tarafıma göndermenizi rica etsem gönderebilir misiniz.Merhaba kardeşim, bu konuyla ilgili sana National Geographics - Gezegen Mühendisleri belgeselini önerebilirim, bir çiftlikte yakma motoru için harcanan yakıttan tasarruf etmek için, biyogaz sistemi yapmışlardı. Amatör olarak bir şeyler yapmak istiyorsan -ki bu tehlikeli, sana özelden gerekli bilgileri, şemaları atabilirim. Zaten toprak altı bir şişme sistem yapabilirsin düşük bütçe ile ancak. Bazı hesaplamalar var tabi, ama zorlayacak bir sistem değil bu bahsettiğim şişme sistem. Biyogazın ilk bekleme süresini hesaplaman yeterli olacaktır. Zaten plastik balon kapaklı reaktör yaparsın, belirli bir seviyede şişme olduğunda yeterli biyogaz seviyesine ulaştın demektir. Ya da ters yüzen kapaklı yaparsın, basınçsız olur, böylece biyogaz biriktikçe gaz basıncı kapağı yukarı itecektir, belirli bir seviyesi olur bu kapağın, o seviyeye geldiğinde örneğin 5 metreküp olduğunda kullanıma başlarsın. Ancak yanıcı bir gaz olduğundan kesinlikle güvenlik önlemi almadan yapmanızı tavsiye etmiyoruz.
Merhabalar, bir üst mesajda draydix isimli üyemiz tarafından en basit şekilde çok güzel anlatımlar içeren linkler verilmiş. Bunların size yeterli olacağını düşünüyorum. Deneme sırasında yaşayacağınız problemlerde size buradan yardımcı olabilirim. Ancak yukarıdaki mesajlarımda da söylediğim gibi, biyogaz tesis kurulumu yapan firmalar var, onlar ile irtibata geçip belirli bir ücret vererek işi onlara yaptırmanız sizin için daha güvenli ve verimli olacaktır. Amatör şekilde denemelere karşı değilim ancak sürekli kullanım için güvenliğiniz açısından işi profesyonellere bırakmanızı tavsiye ediyorum.mrb hakan bey, bende ilk önce deneme sonra küçük ve basit ocaklarda kullanmak için basit bir sistem yapmak istiyorum. sizden gerekli bilgi ve şemaları tarafıma göndermenizi rica etsem gönderebilir misiniz.