Şu ana kadar dediklerin sınırsız enerji demek. Buda hayal urunu demek
Orta okulda iken düşünmüştüm bunu. Hocamın dediği cevap şu üretilen enerji harcanan enerji kadar olmaz dedi asla. Bir motorun verimi %100 olur mu hiç? Olmaz.
Termodinamik de bu durumu açıklıyor zaten.
Böyle bir şey gerçek olsa üzerine gidilmez mi sence kardeşim ? Bu tip haberler sürekli çıkan haberlerdir zaten.
Powerbank ın telefona girecek ucunu powerbank in kendine tak...
şarj göstergesi yanar. Ama bir müddet sonra powerbankın şarjı biter... Bir bardaktan diğer bardağa su aktarırken bile zamanla su azalırken enerjide de olmaması imkansız. Kayıplar mutlaka olur... Kimse verdiğinden fazlasını üretemez kısaca...
Arkadaş bu konuda çok kesin konuşmayın hayat sizin bildiğiniz kadar değil buna emin olun. Bu konularda sürekli yazılar yazıyorum. Devridaim konusunda daha fazla bilgilenmek isteyen mühendis arkadaşlarıma yazılarımı okumalarını tavsiye ediyorum. Bu konuda yapılmış gerçek dünya örneklerinin yanında zaman zaman kendi projelerimden de bahsediyorum. Aslında devridaim genel kanının aksine termodinamik yasalarına aykırı değildir. En azından çoğu öyle bazıları insanı fazlasıyla şüpheye sürükleyebiliyor.
Ayrıca free energy ye bir isim ve tanım getiriyorum. Bu tanıma nasıl ulaştığımı kontrolkalemi forumlarında açtığım bir konuya verdiğim cevaplardan birinde açıklıyorum. En son link bu konuya gidiyor.
"Türkiye'de free energy ye isim ve tanım getiren oldu mu bilmiyorum ancak bundan böyle bu enerjiye bedava enerji, sonsuz enerji yada yoktan enerji demek yerine özgür enerji diyelim.
Özgür Enerji (Tanım): Bir enerji olduğu ispatlanamamış ancak bir sistemi çalıştırabilen ve/veya fizik yasaları gereğince denklemlerle ifade edilemeyen her türlü enerjiye özgür enerji denir."
Ayrıca bu konunun neden hala yaygınlaşmadığıyla ilgili çok doyurucu açıklamalar getiriyorum. İnsanlar bu tip konulara hep ezberleriyle yaklaşıyorlar. Eline ölçü aletini alıp input output ölçümü yapan neredeyse yok. Bu tip projelere bankalar kredi vermiyorlar. Nedeni ise fiziğin yada termodinamiğin ilgili yasaları açıklarken devridaimin yapılamayacağını beyan etmiş olmasıdır. Ancak bu da devridaim makinalarının yapılmasına engel olamıyor. Mühendislerimiz bu konularda ezberlerindekileri söylemeyi entellektülite sanıyor. Bir başka deyişle devridaim projelerini entellektüelleştirerek değersizleştirme çabasındalar. Şu an hala elektriğe para ödemenizin nedeni konuda uzman arkadaşların bu tip gereksiz çabalarıdır. Aslında güç üretebilen ilk devridaim makinesi 1717 yılında John Bessler (Nam-ı diğer Orffyreus) tarafından yapılmıştır. Yine kendisi insanların inanmamasına çok sinirlenip en son yaptığı özdevinim tekerleğini de parçalamıştır.
Konu hakkındaki hikayeye buradan ulaşabilirsiniz.
Petrol ve enerji devlerinin 70 trilyon değerindeki servetini bu konularda yapılmış ciddi çalışmalara para ödeyerek, yaygınlaşmasını önleyerek yada direkt bu insanları öldürerek elde etmiştir. Tüm bunları insanoğlunun hafızasından ve tarihten silme çabasındadırlar. Siz konu hakkında bilgilendikçe bu küresel çetelerin fizik kitaplarımıza olan etkilerini daha detaylı konuşabiliriz. Şu an yakıt kullanarak %100 'e (belki daha bile fazla sorarsanız açıklarım) çok yakın verimlerle çalışan motorlar yapmak varken hala %20 verimle çalışan araçlara biniyor olmanız beni bu konuda düşünmeye sevk etti. Bu konuda artık kesinlikle mühendislere güvenmiyorum. Yakıttan elde edilecek verimi strirling motorları ve stirling engine ile %100' e çok yakın bir hale getirmek 1816 yılından beri mümkünken ısrarla %20 verimle çalışan ısı motorlarının çok daha yaygın olmasını siz nasıl açıklıyorsunuz?
Bu forumdaki konuyla ilgili paylaşımlarım.
Devirdaim makinaları gerçekmiş dikkatlerinize sunarım.
Çok ilginç motorlar (Lütfen okumadan ve düşünmeden yazmayalım)
Magneto calorific efekt ve Gadolinium (Bitmeyen Pil Yapımı)
Bu konuyu yüksek hitli başka forumlarda da tartışıyorum.
Başlık tam olarak şöyleydi sonra forum yönetimi değiştirdi.
"Termodinamik yasalarını ispatlayalım yoksa Allah muhafaza birileri devridaim makinesi yapar"
Bu forumda da yazılarımın hemen hepsi diğer konulara verdiğim cevaplar da dahil devridaim ve enerji verimliliği hakkındadır. Konuya ilgili ve konuda bilgili arkadaşları davet ederim.