Furkan.donmezz7
MB Üyesi
- Tepkiler
- 1
Sevgili abiler ablalar ben 12. Sınıf öğrencisiyim ve bildiğiniz üzere 38 gün sonra da üniversite sınavının ilk adımı olan Ygs'ye gireceğim. Baştan beri kafamı kurcalayan bir mesele var. Ben senenin başında Mimarlık seçmek istiyordum fakat daha sonra mühendislik bölümlerinin de bana uygun olduğunu düşündüm. Fakat hangi mühendislik dalı benim için en uygunu buna bir türlü karar veremiyorum. Makine Mühendisliği 'ni çok beğendim fakat bilgisayar mühendisliği de bana çok uygun.Elektrik elektronik de öyle. Bir türlü karar veremiyorum. Ben size gelecekten beklentilerimi anlatayım. Ben lise hayatım boyunca 3D çizim, photoshop ve Adobe 'un neredeyse tüm programları, Autocad gibi programlara çok merakım olduğundan dolayı ilgi duydum ve kısmen öğrendim. Çizim yeteneğim de fena değil. Programlama üzerine de birkaç bir şey biliyorum. Üniversiteden sonra da firmaların AR-GE birimlerinde çalışmak istiyorum. Ya da her mühendis gibi benim de gönlümde bir savunma sanayii yatıyor. Sizlere sorum şu:
Mesela ben bir silah yapacağım veye bir İha. Bunun için makine mi daha uygun mekatronik mi yoksa elektronik mi? Otomasyon üzerine kurulu alanlar daha çok hoşuma gidiyor. Ama otomotiv sektörüne de hayır diyemiyorum. Programlama yazılım benim işim aslında yapabiliyorum da ama bu alanlar sanırım makine mühendisliği kadar teknik değil. Açıkçası benim kafamda sürekli kurguladığı birkaç projem var ve de deli fikirlerim. Otomobil yapmak gibi motor fabrikası açmak gibi mesela. Kendimi her alanda bilgili yani yazılım, elektronik ve mekanikten en az birinde usta ama diğerlerinde de bilgi sahibi alışılmışın dışında bir bilim insanı olarak yetiştirmek istiyorum. Şu an için bilgi birikimim sınırlı fakat hayallerimi gerçekleştirebilmek için bir gün gazetelerde "Türk mühendislerden bir ilk" yazısını geçirebilmek için hedeflerime, hayallerime ulaşabilmek için en kısa yoldan hangi mesleği seçmeliyim? Lütfen beni aydınlatın!
Sağlıcakla kalın...
Mesela ben bir silah yapacağım veye bir İha. Bunun için makine mi daha uygun mekatronik mi yoksa elektronik mi? Otomasyon üzerine kurulu alanlar daha çok hoşuma gidiyor. Ama otomotiv sektörüne de hayır diyemiyorum. Programlama yazılım benim işim aslında yapabiliyorum da ama bu alanlar sanırım makine mühendisliği kadar teknik değil. Açıkçası benim kafamda sürekli kurguladığı birkaç projem var ve de deli fikirlerim. Otomobil yapmak gibi motor fabrikası açmak gibi mesela. Kendimi her alanda bilgili yani yazılım, elektronik ve mekanikten en az birinde usta ama diğerlerinde de bilgi sahibi alışılmışın dışında bir bilim insanı olarak yetiştirmek istiyorum. Şu an için bilgi birikimim sınırlı fakat hayallerimi gerçekleştirebilmek için bir gün gazetelerde "Türk mühendislerden bir ilk" yazısını geçirebilmek için hedeflerime, hayallerime ulaşabilmek için en kısa yoldan hangi mesleği seçmeliyim? Lütfen beni aydınlatın!
Sağlıcakla kalın...