Merhaba kardeşim ben erciyes üniversitesi harita mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. İş imkanları şimdilik iyi çünkü mezun sayısı az. Altyapı işleri, yol, köprü, tünel, mülk sahiplerine mulkiyetlerinin sınırlarını gösterme (mm hassasiyetinde), gayrimenkul değerleme (lisansını almak almak için sınavına girip geçmek gerekiyor ve başarı oranı %4 biraz zor yani), uyduları kullanarak bölgeler hakkında bilgi toplama ve yerleşim yeri tespiti (belediyede çalışırsan yaparsın), yazılım programlarını da kullanarak ekmek yiyebilirsin. Daha çok iş var ama gittikçe harita mühendisliği bölümü açılan üniversite sayısı artıyor. Benim tahminimce 4 sene içerisinde bu bölüm de yeteri kadar mezuna ve çalışan sayısına ulaşacak. Şu anda devlete en çok inşaat mühendisi sonra da harita mühendisi alınıyor. Dersleri konusuna da gelince okuması çok da zor değil. Ben 3. sınıfım ama üstten alıyorum ve muhtemelen bu sene bitireceğim. Erken bitirmek yerine inşaat mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği ile çift anadal yapan arkadaşlarım da var. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.Harita mühendisliği hakkında sitede pek bilgi bulamadım daha doğrusu yazı pek tatmin edici olmadı harita mühendisi olan varmı tam olarak işi nedir iş imkanı nedir
Anladım bilgi için teşekkür ederimMerhaba kardeşim ben erciyes üniversitesi harita mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. İş imkanları şimdilik iyi çünkü mezun sayısı az. Altyapı işleri, yol, köprü, tünel, mülk sahiplerine mulkiyetlerinin sınırlarını gösterme (mm hassasiyetinde), gayrimenkul değerleme (lisansını almak almak için sınavına girip geçmek gerekiyor ve başarı oranı %4 biraz zor yani), uyduları kullanarak bölgeler hakkında bilgi toplama ve yerleşim yeri tespiti (belediyede çalışırsan yaparsın), yazılım programlarını da kullanarak ekmek yiyebilirsin. Daha çok iş var ama gittikçe harita mühendisliği bölümü açılan üniversite sayısı artıyor. Benim tahminimce 4 sene içerisinde bu bölüm de yeteri kadar mezuna ve çalışan sayısına ulaşacak. Şu anda devlete en çok inşaat mühendisi sonra da harita mühendisi alınıyor. Dersleri konusuna da gelince okuması çok da zor değil. Ben 3. sınıfım ama üstten alıyorum ve muhtemelen bu sene bitireceğim. Erken bitirmek yerine inşaat mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği ile çift anadal yapan arkadaşlarım da var. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
Ayrıca kendi iş yerini açabilirsin ve tabi ki yeterli başarıya sahipsen üniversitede kalıp mesleğini akademik olarak icra edersin
Rica ederimAnladım bilgi için teşekkür ederim