Arkadaslar elektronık teknolojısı okuyorum nasıpse dgs ile endustrı mühendisliğine geçiş yapmayı düşünüyorum marmara bolgesınde ozel yada devlet önerebileceginiz dersleri ağır olmayan okulu uzatmadan bıtırebılecegım bır üniversite varmıdır ?
Ben geçen sene DGS ile geçiş yaptım. DGS lilerin şöyle bir sıkıntısı var, maalesef devlet üniversitesinde pek iç açıcı değil. Ben özel yazdım peki neden; Çünkü geldim, konuştum, araştırdım ve bana şuan gittiğim üniversite üçten başlayacaksın dedi. Bende iki yılda bitiriyorum yani dedim aynen evet iki yılda bitiriyorsunuz dedi. Bende bana uygun olduğu için seçtim.
Marmara bölgesinde devlet gelmiyordu ama gelseydi de seçmezdim. Ben biraz daha uygun biçimde açıklayayım. Bu ne yapacağın ile ilgili, ben pek üniversite önemsemiyorum kurslarıma İstanbul da devam ediyorum ve özel sektörde yazılımcı olarak çalışıyorum. Haliyle üniversitenin o kadar da ön planda olmadığını gördüm, bundan dolayı özel üniversite ve iki yılda bitmesi bana cazip geldi. Zaten iş görüşmesine gittiğimde üniversite soran yerlere ben aynen şöyle diyorum; "eğitim ve eğitimcileri yanlış olan bu sistemde üniversite mi soruyorsunuz? Bilgimin yanında daha mı değerli? Ben burada çalışamam, burası geri kalmışların biriktiği bir nokta." diyerek sonlandırıyorum.
Çok uzattığım kusura bakma, kısacası ben bilgime güvendiğim ve kendimi geliştirdiğim için üniversiteyi pek önemsemiyorum sadece diploma için gidiyorum, yalnız mühendislik adına çalışıyorum sadece diploma değil mesele, emin olun ki özelin ders açısından pek bir farkı yok. Şahsen neredeyse bütün hocalarımız İstanbul Üniversitesi Mühe. Fak. doçentleri. Ben den bu kadar kardeşim başını şişirdim kusura bakma
Ben bilgim ile hareket ederim diyorsan kendini geliştirirsen vakit kaybetmemek için özele git. Yok benim diplomam konuşsun uğraşamam felan diyorsan devlete git. Dediklerim doğru kardeşim. Hatta ben sana resim atıcam, tam burslu arkadaşımın dediği şu devlete gitseydim çok zaman kaybedecektim. Yanında ki üniversitelere bak
Şunu not olarak söylim ben fikrimi söyledim bana göre hareket etme kendin düşün karar ver. Gerçekleri yazdım ben. Devlet ile özel okumak arasında ki farkı anlattım buna sen karar vericeksin. Başarılar. Hakkında hayırlısı olsun kardeşim.