kafayı yiyeceğim 5-6 gündür araştırıyorum(sabah akşam).eksi sözlükte falan kötü diyenler var gerçekten kötü mu?
Kötü diyorlarda kime göre veya neden kötü? Bilgisayar Mühendisliğinin bence önü çok açık. Bilişim sektörü son hızla ilerliyor. Bazen ben bile ayak uyduramıyorum. Yazılımcıların sevdiğim bir yönü kendi kendilerinin patronu olabilmeleri, veya tek başlarına bir şirket olabilmeleri.
Bilişim sektörü gerçekten çok geniş. Örneğin bir web yazılım uzmanı olsanız, bir wp tema yapsanız, bunu envato gibi platformlarda pazarlayıp ciddi gelirler yakalayabilirsiniz. Bizim kullandığımız tema biz aldığımızda bin kişi civarında indirme olmuştu. Şimdi 40 binlerde. 60$ dan hesaplayın
Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Bildiğim en çok gelir sağlayan sektör ise sistem güvenlik uzmanı. Şirketlerin serverlarının güvenliğini, geliştirmesini vs sağlıyorsunuz.
İstanbul üniversitesine gelecek olur isek Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biridir. Eğitiminden kuşkunuz olmasın. Üniversite zaten size sadece yol gösterir. Yolu tamamlayan sizler olmalısınız. Negatif kısımları sadece istanbulda olması olacaktır. Ben şahsen büyük şehirleri sevmem. Tabi sizi bilemem.
Bloğumuzdan diğer mühendislik bölümleri hakkında bilgileri buradan
https://www.muhendisbeyinler.net/muhendislikler/ alabilirsiniz.