Öncelikle ben mühendis olmak istiyorum dan ziyade eğer karar verdiysen ben elektrik-elektronik mühendisi olmak istiyorum diye başlamanı tavsiye ederim zira bir X mühendisi kararlı ve özgüvenli olmalıdır(Bende henüz adayım fakat X mühendisi büyüklerimle bol bol muhabbet eder bu tarz sorular sorarım buna binaen söylüyorum).Bu düzeltmeden sonra; benim şahsi fikrim Teknik üniversitelere giremiyorsan diğer üniversiteler arasında aşırı bir fark olmaz,illa ayırt edici bir nokta istiyorsan değerli kardeşim öğrenebilme imkanın varsa laboratuvar imkanlarını gözönünde bulundurmanı tavsiye ederim ve dolayısıyla uygulama dersleri olan üniversiteleri,onun haricinde günümüzde kişinin iyi bir X mühendisi olarak yetişmesi büyük oranla kendi bireysel çabası ve alakası ile alakalı bir durum haline geldi.İngilizce hazırlık sınıfını ben gereksiz buluyorum zaman kaybı zira ingilizce hazırlıkta çoğu üniversite teknik ingilizce vermiyor,veremiyor cümle yapılarını anlatıp anlatıp duruyorlar,görmediğin yada göremeyeceğin bir ingilizce verilmiyor hazırlıklarda,mesleki olarak bir arpa boyu yol katedemezsin.Herhangi bir mühendislik bölümü uygunluğu sorusu da biraz absürd olmuş(En başta yaptığım açıklama).Sana tavsiye dışarıdan kimseye ne mühendisi olayım diye sorma(aile içi hariç) bu konuda mühendislik bölümlerini,çalışma alanlarını,kendi kabiliyet ve yeteneklerini göz önünde bulundur ve gözünü kırpmadan aklında yatan tercihi yap.Zira o seçim ileride senin hayatın olacak seçimi kendin yap ve asla keşke deme! edit:Eğer bir gün Keşke demek istemiyorsan ; 3 Şeyi doğru seç ! EŞİNİ.İŞİNİ,ve ARKADAŞINI... Yunus Emre