Her ürün için farklı püf noktaları olmakla beraber ilk olarak en riskli gıda grupları arasında yer alan sebze konserveleri için kutuda azda olsa ezilme veya şekil bozukluğu varsa (ki indirime giren ürünlerde sıkça rastlanıyor bu duruma) almamalıyız.
Etiketleri okuma konusunda bilinçli olmak çok önemli. Örneğin tüketiciyi kandırmaya ya da başka bir ifade ile içlerini rahatlatmaya yönelik olan bir çok ifade var. "Koruyucu katkı maddesi içermez" sadece raf ömrünü doğrudan uzatan katkıların bulunmadığını ifade etmekle beraber diğer katkıları gayette içinde bulunduruyor
"tamamen bitkisel" margarinler için kullanılıyor sıkça, zaten margarinlerin hepsi normalde bitkisel kaynaklı yağlardan hazırlanır, bu durum bitkisel olan herşeyin sağlıklı olduğunu göstermiyor.
bunun gibi birçok örnek var. En kısa zamanda liste şeklinde yollamaya çalışacağım.
Yerli malı kullanımı konusuna bende katılıyorum.
onda da ismi yerli olup kazancı dış ülkelere olan firmalar mevcut
Yanlışım varsa düzeltin , margarin plastik maddeden 1 molekül eksik bir yapıdadır yanlış mı hatırlıyorum ? Mümkünse marketten hiç bir şey almayın , kendiniz yapın ya da yapanları bulun verin parasını yaptırın güzel kardeşlerim.
Bakın ülkeninin cılkının çıkma başlangıcı ve dünya içinde geçerlidir HERŞEY AMBALAJA GİRMEYE BAŞLADIKTAN SONRA OLDU. Yıllarca sokakta süt satıldı içmedik mi içtik ÖLDÜK mü ?? Hayır , hile hurda su katma çamaşır sodası katmalar olmadı mı oldu tabi ama sen ilk gelen adamdan güğümle alırsan olur , ben kemerburgaza yakın yerde büyüdüm at arabasyla sebze meyve gelirdi nerede o tat güzellik sevgi saygı. Markete git BUZDOLABI heryer PERSONLELLER DAHİL....Kafayı kullanın be güzel kardeşlerim tanıdık bulmana gerek yok çoğumuzun arabası eşi dostu var git tarlanın yanında dur al2 ki,lo domates gir kümese al 9-10 yumurta hem o adam kazansın hem sen sağlıklı ye...
Mandıra Filozofunu izlemeyen varsa izlesin adam güzel film yapmış...