Lord_Turan
MB Üyesi
- Tepkiler
- 0
- Meslek
- usta başı
- Üniv
- yok
Merhabalar , adım Cihan bir fabrikada ustabaşı olarak çalışıyorum. Kullandığımız ahşap profil çekme makinalarında 3 faz elekritikli motorlar kullanılmakda. Bende bu makinlarda neden spindl motor kullanılmadıgını merak ederek yola çıktım ve buraya kadar geldim. Ne makinanın imalatçılarından nede bu motoru satan firmalardan beni tatmin edecek bir cevap alamadım. Aradığımı bulma ümidi ilede buradayım. Neden ? spindl motorlar ile makinada kullanılan 3 faz elektirik motorları arasındaki fark ne ve neden kullanılmıyorlar. Bunu neden sorguladıgımıda açıklayayım kısaca. Bıçaklarımızın yüksek devirlerde çalışması hem ürettiğimiz ürünün yüzey kalitesini hemde hızını arttırmakda çok faydalı. 3 faz motorlarla yüksel maliyetler ile 8000 ve 12000 rpm lere ulaşmak münkün . Fakat teknik bilgilerine baktıgımda spindl motorlar ile neredeyse daha az bir enerji kullanarak çok daha yüksek devirler elde etmek mümkün , hemde aşağı yukarı aynı torkları elde ederek. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz , en azından merakımı giderebilirseniz sevirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.