Amerika da böyle bir şey dendiğini duymadım çünkü zaten bilinç oturmuş ve insanlar apple telefonu tercih ediyor.
Bu işler bir günde olacak işler değil, sen telefonu alırsın desteklersin, işin sahibi telefonu geliştirmeye devam etmiyorsa o zaman dersin ki, biz aldık destekledik ama senin ürettiğin telefonda gelişme yok. O zaman isyan edersin.
Biz ne yapıyoruz telefon çıkaran firmaları eleştiriyoruz iyi telefon değil, parçaları yerli değil diye.
Telefon sektöründe zaten bazı parçaları sadece bazı firmalar üretiyor. %100 yerli olmasına gerek yok.
Ama alım miktarı arttıkça yerlileşme oranı artar. Bu işle uğraşan kişiler derki evet bizim halkımız arkamızda bizim, biz bu teknoloji üzerine kendimizi geliştirelim.
Araba araba diye yanıyoruz, bugün yerli otomobil çıksa gene çok ağır eleştirenler olacaktır. İnsanlar bu işleri çok kolay sanıyor.
Bir anda yapmaya başlayalım ve en iyisinden bile iyi olsun istiyor.
Senin apple dediğin ürün kaç yılda buralara geldi biliyor musun sen? Eleştiriyoruz ama arkasına bakmadan.
Bugün Türk firmaları tarafından üretilen hiç bir telefon apple ile kıyaslanamaz, bunu kabul etmeyen yok. Ama sen al o telefonu, herkes alsın geliştirilmezse telefon o zaman arkasında durmayız. Hiçbir şey yapmadan firmaları suçlamaktan başka bir şey yapmıyoruz, benim üzüldüğüm nokta bu.
almadığımı nerden biliyorsun ilk sıfır telefonum vestel di sırf türk malı diye aldım aynı fiyata lg nin iyi bir telefonunu da alabiliyordum
performans olarak fena değildi o dönem için ama sonra kasmaya başladı falan tabi hiçbir marka kulaklık uymuyor nerdeyse kulaklık sıkıntısı yaşadım birçok özellik eksik di telefonda ne kamerası iyiydi ne ekranı falan filan
sonra parçası bulunmuyor uymuyor telefoncular yapamıyor illa kendi servisleri bakacak bi ton para istiyorlar
satamıyoruz telefonu elden çıkmıyor da
bak ben çoğunuzdan fazla düşünüyorum ülkeyi fakat bu markaların patronları pek de düşünmüyor
milli duygulardan pirim yapıp para kazanıyorlar
ayrıca vestelin yeni telefonlarında toz ve su dayanıklılğı yok kusura bakmayın günümüzde saçma sapan telefonlarda bile var bu özellik
casper bilgisayar var arkadaşımda cayır cayır yanıyor bir süre sonra ısınıp performansı çok düşüyor
hadi vesteli geç yeni telefon üretmeye başladılar casper yaklaşık 20 yıldır bilgisayar üretiyor yav bi 20 yıl geriye git zaten bildiğimiz anlamdaki bilgisayar yeni icad oldu
apple ın tek başına arge bütcesi 14 milyar dolar bir amerikan şirketi sadece
tüm türkiyede arge ye ayrılan toplam para ise 10.7 milyar dolar
az çalışıp kalitesiz iş yapıp çok para kazanmak istiyorlar sonra vay efendim yerli mal almıyorsunuz ondan dolar yükseliyor
ülkemi kötülemiyorum fakat bu şirketlerde iş bilen adamlar değil çıkarcı torpille gelmiş adamlar çoğunlukta
ayrıca amerikada herkesin apple aldığı falan yok dış ülkelere ihracat fazla ondan dolayı amerika para kazanıyor dışarıya satmadıkca para kazanamazsın amerikadaki
ithal marka araba sayısı bir hayli fazla mesela
bu şirketler hayır kurumu değil bağışla değil kendilerini geliştirerek büyürler
adam fakir mesela zar zor bir bilgisayar alacak aynı paraya 8 yıl kullanacağı bilgisayar yerine 4 yıl kullanacağı bilgisayarı aldırtmak sömürüdür
acımasızlıktır
ben yerli üretimin hep arkasındayım ama şuanki şirketlerin bu milli duyguları kullandığını hissediyorum şöyle bişey yok
yerli markalar=TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ
bu doğru değildir o şirketlerin patronları ne kadar milli düşünüyor bize yerli mal gelişsin diye sattıkları telefonlardan gelen paralarla gidip kendilerine son model jeep alıp veya o paraları gidip yurt dışında çatır çutur yemeyeceklerini nerden biliyorsun
bu adamlar para kazanmak için girdi bu işe ülkeyi kalkındırmak için değil
aynı şekil apple da milli bir şirket değil adamların tek derdi kendilerini zengin etmek ve başarılı olmakdı sen sanıyormusun amerika devleti steve jobsun umrundaydı
amerikada oldukları için amerika ya doviz kazandırdılar hepsi bu
vestel televizyonda müthiş bir marka yılların tecrübesi çok eskiden beri tv üretiyor
madem tv de dünya markası olup lg sony yi geride bıraksaydı ihrac etseydi ülkeye döviz kazandırsalardı da telefonu ithal etseydik böylece denge sağlansaydı paramız değer kaybetmeseydi
üç beş yıllık tv şirketleri vestelin önüne neden geçti dünyada
neden yapmadılar ? anlatayım
dediğim gibi bu adamlar ülkeyi kalkındırmak için değil para kazanmak için bu işe başladılar
ve türkiyede lider marka oldular sonra zaten zenginiz zaten lideriz riske gerek yok dediler
çünkü büyük markalarla yarışmak için argeye para yatırmak yeni fabrikalar açmak lazım dı ve bu da riskti
bizim bu riske ihtiyacımız yok türkiyede zaten satıyoruz dediler
ama dünya bugün küreselleştir çindeki ufacık şirkette üretilen bir tv bile hemen türkiyeye gelebiliyor o yüzden rakipler çoğaldı ve geri kaldılar
ayrıca apple nerelerden gelmiş buraya ? apple hep zirvedeydi ilk bilgisayar ürettiler oturdular zirveye sonra telefonla başarıyı sürdürdüler
ürünün aynısını kullandık
dışarıda sunum için kullanıldı,büyük montajlar çok rahat açılıyordu ,bir yere kadar masaüstü gibi keyif veriyordu,ekran çözünürlüğüde yüksektir,bir çok makinede bulamazsın .bir öğrenci için çok fazla iyi ! Monitör küçük kalıyor bu çözünürlüğe : Fakat 6-7 yıl öncesinin bir modeli. Yeni bir makine almanı öneririm,iş yapılmayacaksa gereksiz ve elektronik olarak belki üzebilir. Ben tercih etmezdim,yeni ve garantisi olsun.. İkinci eli çokçok uygun fiyat olmadığı müddetçe tavsiye etmem,ekran boyutundan dolayı zaten istediğin verimi alamayacaksın,kimse kabul etmek istemiyor ama dizüstü ile tasarım yapılmaz.
abi sen ekran bu çözünürlüğe küçük demişsin ama şey diyorlar 15.6" ve üstünde 1366x768 olursa tasarım yapamazsın hem ekran küçük kalır hem pikseller sayılır diyorlar 1920x1080 olmalı diyorlar