Arama Sonuçları

1. Furkan Gümüş

Marmara Üniversitesi - Makine Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Yoğunluktan dolayı biraz geç cevap yazıyorum kusuruma bakmayın. Öncelikle şunu belirteyim İstanbul'da okumak her zaman için avantaj sağlar. Bunların başında üniversite koşulları, seminer, kulüp çalışmaları ve staj olanakları gibi okurken size bir çok avantaj kazandıracak unsurlar yer alıyor...
  2. Furkan Gümüş

Gaziantep Üniversitesinde Mühendislik

Gaziantep üniversitesi evet eskiden ODTÜ'den kopmadır, birçok öğretim görevlisi çalışmış ve altyapıyı oluşturmuştur. Ancak üniversiteyi tercih ederken ODTÜ'den kopmuş olmasını düşünme çünkü gittiğin bölümü iyi yapan unsurlar sana sağladığı olanaklardır. Tercih edeceğin bölümün Akademik kadrosuna...
  3. Furkan Gümüş

Bethlehem Yıldızı

Daha önceden haberini verdiğimiz Venüs-Jupiter gezegenlerinin kavuşmasını gözlemleme şansı elde edebilmişseniz gerçekten muhteşem bir doğa olayına şahit olduğunuzu söylemek isteriz. Öncelikle şunu belirtelim ki bu sadece bir doğa olayı olmakla kalmayıp dîni değeler açısından da ilginç...
  4. Furkan Gümüş

Evren Uzaylı Tasarımı Bir Bilgisayar Simülasyonu mu?

İngiliz filozof Nick Bostrom, çevremizde algıladığımız gerçekliğin son derece gelişmiş bir bilgisayar programının ürünü olduğuna inandığını söylüyor. Matrix filminden fırlamış bu fikrine şaşırtıcı bir şekilde ona NASA'nın da katıldığını anlatıyor. Dr.Bostrom önerdiği bir yazısında insan...
  5. Furkan Gümüş

Evrim Nedir

Bahsettiğiniz olay miller deneyi gibi gozukuyor bu uzun zamandan beri bilinen bir deneydi ancak sadece amino asitlerin eldesi evrimin nasil gerceklestigini aciklayamaz. Elbetteki inorganik maddeler bir sekilde organik yapi olusturacak ancak bu olusan organik yapilarin bir araya nasil geldigi ve...
  6. Furkan Gümüş

Evrim Nedir

Bence evrimlesme denilerek tum canli yasamini aciklamak olayi sadece basitlestirme cabasidir diye dusunuyorum. Neden bir canli mikro organizma halinden makro yapiya evrimlessin ve sonrasinda karma yapilar haline gelsin. Bir mikro organizmanin bile şu anda kendisini yapay olarak yapamazken...
  7. Furkan Gümüş

Processing ile Delta Robot yapımı

Merhaba Arkadaşlar, Daha önce çalıştırdığım delta robot projesi şu anda processing'de hata vermeye başladı. 64 ve 32 bit bilgisayarlarda denedim ancak çalışmadı. Processing yeni sürümde hata olabilir diye düşünmüştüm ancak eski sürüm içinde hata verdi. İsteyen arkadaşlar kendi bilgisayarlarında...
  8. Furkan Gümüş

Piccolo CNC Nasıl Yapılır

Processing icin en guncel hali kendi icersindeki kutuphane yukleme kismindan indirin, kendisi dogru klasore yerlestiriyor. Not: Processingde hata alanlar icin controllo yaziliminin eski surumlerini yukleyip deneyin. Güncel versiyon henüz stabil değil, önceki sürümler daha kararli çalışıyor...
  9. Furkan Gümüş

Javaw hatasi icin bulabildiğim çözüm bu, bende başta hata vermemisti ancak sonra sizin hatayi bulmaya calisirken bende de ayni hata cikmisti. Internete buldugum cözumu paylasmas isterim; "Hatanın çözümü için sırasıyla aşağıdakileri uygulamak gerekir; 1.) Bilgisayarda javaw.exe‘nin yüklü olduğu...
  10. Furkan Gümüş

Arduino uzerinden birsey cagirmaniza gerek yok. Arduino icinde eklemis oldugunuz kutuphanede ornek var, onu yuklerseniz eger sadece test etmis olursunuz baglantilari. Ilk once arduino'yu aciyorsunuz birsey yapmadan processing acin, kucuk bir kutu cikacak COM baglantisini soracak. Arduino da...
  11. Furkan Gümüş

Merhabalar, problemin çözümü icin ugrastim ancak win 8 ve 64bit bilgisayarlarda bazen hata verebiliyor. Javaw.exe yolunu bulamadigindan processing sorun yaşiyor. Tüm güncellemeleri tekrar yapin, daha sonra processing icerisinde kendi library ekleme bölümü bulunmaktadir. Processing icerisine...
  12. Furkan Gümüş

Lazer Yapımı

Deneyimlerinizi paylasabilir misiniz bende merak ediyordum laser diyotlari cidden istenilen sonucu verebiliyor mu?
  13. Furkan Gümüş

Autocad 2010 kullanımını nasıl daha kolay yapabilirim?

Programin Türkçe sürümü yok ne yazikki ancak Autodesk Türkçe forum sayfasindan destek alabilirsiniz.
  14. Furkan Gümüş

Füzyon Reaktörü Nedir

Çok güzel bir çalısma olmuş emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum
  15. Furkan Gümüş

Nükleer santraller gerekli mi?

Ezgi hanım dediklerinize aynen bende katılıyorum, doğa insanın varlığını sürdürmesi için vazgeçilmez bir unsurdur. Enerji olmuş doğa kaybedilmiş olsa, bize bir yarar sağlamaz sonuçta. Dediğiniz gibi gelişmiş ülkeler doğayı hiçe sayıp paraya para katmak için her türlü işleri yapmışlar...
  16. Furkan Gümüş

Zamanda Yolculuk

Gerçek anlamda birey olarak zamanda yolculuk mümkün olur mu demek şu anda teorik olarak kalsa da geçmiş zamanı izleyebileceğimiz bence olasıdır. Bugün bırakın ışık hızı hakkindeki düşünceleri 50 yıl öncesinde ses hızının bile bir canlı tarafından geçilmesi imkansız gözü ile bakılıyordu. Bu konu...
  17. Furkan Gümüş

Makine Mühendisliğinde Son Sene

Gittiğin üniversiteye gore degisiyor. Kimisi secmeli ders olarak son 2 seneyi brans secmeye ayiriyor. Yani termodinamik-malzeme gibi farkli alanlardan da karma ders alabilirsin. Alan secmek istersen brans derslerini almaya calisirsin zor gelen olursa alan disi alirsin. Diger bazi universiteler...
  18. Furkan Gümüş

Güvenlik Dedektörleri

Konu hakkinda fazla bilgim yok ama kisa bir arastirma yaptim, bunlara bir goz atin derim ★ electronic-circuits-diagrams.com/metal-detector-circuit/ ★ talkingelectronics.com/projects/200TrCcts/MetalDetectors/MetalDetectors-1.html ★next.gr/sens-detectors/metal-detector-circuits/
  19. Furkan Gümüş

Bunu nasıl hareket ettirebilirim? (Raylı Sistem)

Ben olsam 2 zamanli motor kullanirdim. Genelde bu tur isler icin tarim motorlari yeterli oluyor. Disli kutusu sistemi ile hizi dusurup, torku arttirarak kolayca gidebilirsiniz. Tekerlek baglantisi icin soyle bir sey yapabilirsiniz...
  20. Furkan Gümüş

Öncelikle tüm anlatım bölümlerini dikkatlice okuyun, servo motorunuz ve arduino kartınız varsa yazılım bölümündeki kodlar ile biraz deneme yapın. Kontrolcü kısmını yeterince anladığınızı düşünüyorsanız malzemeleri tedarik edik, gerisi montajlama ve biraz el becerisi ile hallolur.
Yukarı Alt