Arama Sonuçları

1. Atakan Akbulut

EEMKON 2017

Nisan ayında bu Kongre hakkında mail almıştım. Tamda yeni bitirdiğim projenini tezi hakkında çalışıyordum. Açıkçası bildiri yazıp uluslararası bir kongreye yolladım.Dün ögrendiğim kadarıyla bildirim kabul edilmiş.Bu tip kongreler insanlar üzerinde ufkumuzu geliştirecek ufak kıvılcımlara neden...
  2. Atakan Akbulut

AM verici devresi tasarımı

Genlik modülasyonu devreleri mevcut internette . Ona uygun anteni(boy olarak) hesaplamaların formülleri var. Eger devreyi yapabilirsen 10m problem degil.
  3. Atakan Akbulut

Mosfet veya Opampla Devre Tasarlama

bjt yada opamp hangisini düşünüyorsun ? BJT ile yüksek akımlar üretebilirsin Opamplı devreler daha basit ve kazanç yüksektir. Eger sinüs tarzı sinyal yükseltimi için kullanıyorsan Opamp seçebilirsin. Tekrardan göz attım kesin olarak opamp kullanmalısın. böylelikle kazancı kolaylıkla 50-100...
  4. Atakan Akbulut

Load Cell Sensör

Size üç seçenek sunabilirim. 1. shield dedigimiz olay Aslında çok gerek olmayan bir yapı. Amacı senin Kullanımını kolaylaştırmaktır. Biraz Elektronik bilginiz varsa Ağırlık Sensör Kuvvetlendiricisini internetten satın alabilirsiniz. İnternette gerekli talimatlar mevcut. 2. Yurtdışı ebay vb...
  5. Atakan Akbulut

Türk ordusunda bir ilk! Kamikaze İHA'lar geliyor

Haberi bugün okudum.Hakkında bir videoda izledim. Şahsen etki alanının büyük olmadığını düşünüyorum.
  6. Atakan Akbulut

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Aslında biraz karışık bir konu. Serbest Müşavir Mühendis olarak açılımı var. enerji sistemleri mühendisligi olarak enerjinin üretilmesi ama 1000v üstü smm belgesi alamamak biraz tuhaf. www.emo.org.tr/genel/sss.php?grubu=SMM
  7. Atakan Akbulut

Tecrübesiz mühendis nasıl iş arar

Öncelikle bende Kayseride 3 4 yıl bulundum.Gerçekten degişik bir şehir. Artık çogu firma iş ilanlarını internetten veriyor . Ayrıca bazen sosyal medyada bile iş ilanları görüyorum. Kendi bölümde kayseride iş imkanı yok denilcek kadar azdı.Gerekirse büyük şehirlere gitmelisin tecrübe için şart .
  8. Atakan Akbulut

Tecrübesiz mühendis nasıl iş arar

Bunun bir aşama olarak görüyorum .Öncelikle hangi ilde yaşıyorsun veya sadece bulundugun yerlere mi başvuruyorsun ?
  9. Atakan Akbulut

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Yeni sayılabilecek bir bölüm.Mühendislik aslında çok karışık bir meslek . Yenilebilir enerji gittikçe artan bir sektör. Fakat bu sektörde çalışan farklı mühendislik dallarında çalışanlar mevcut. imza konusuna gelince bu yetkinin çalışma sınırları vardır mesela SMM belgesi alamamaktadır.
  10. Atakan Akbulut

autocad2017 ile bütünleşik indirilen gereksiz proğramlar

Bunların hepsi gerekli ayrıca redistributable sadece ACAD e lazım olan bir yazılım degil. bunun dışında Kurulum aşamasında yapsanız daha faydalı olurdu bu işlemi.
  11. Atakan Akbulut

CPU soğutucu problemi

büyük ihtimal akım yeterli degil.yada istenilen gerilimi vermediniz. Sana özetle şunları söyleyebilirim . 3 kablodan 2 si fanı çalıştırır diger kablo bilgisayarda çalışır.büyük ihtimal yeşil bilgisayarın hız kontrolü için ayrılır.Eger güç kaynagı olarak pil kullanıyorsanız paralel baglama metodu...
  12. Atakan Akbulut

ARM Programlama Başlangıç

Merhabalar Öncelikle programlamanın bile çok farklı kullanım alanı var. Mesela benim Meslegim gereği elektrik elektronik olsa bile yazılım alanında C/C++ alanında Arm programlama ile çalıştım. C dili derleyiciden derleyiciye farkı vardır. Örnegin bir Dev c++ ile Qt farkı ARM programlama ve c...
  13. Atakan Akbulut

ANSYS kurulum

Sayfa açılıyorsa yandan sürükleyerek ayarlıyorsun . Program hiç açılmıyorsa ek programların bilgisayarda mevcut olmayabilir.
  14. Atakan Akbulut

Elektrik elektrik mühendisliği ve elektrik mühendisliği izma yetkileri

Kimse ögrenemedi şu konuyu. EEM gerekli dersleri aldıgında imza yetkisi var. OG YG AG
  15. Atakan Akbulut

ZWCAD

autocad her mühendisin bilmesi gereken bir program bence fakat 3d olarak yeterli görmüyorum . 6 7 ayda ikisini de çok rahat halledebilirsin. Daha spesifik programları kullanabilirsin.
  16. Atakan Akbulut

Bf434 transistorlu RF osilatoru

Devre simülasyon programlarını kullanarak uygun devreyi seçebilirsin. Colpits hartley osilatörleri mevcut ve şuanda kullanılan osilatör çeşitlerindendir.
  17. Atakan Akbulut

Elektrik Mühendisliği ve Gömülü Sistemler

Şimdi işi bilen adama her zaman ihtiyaç duyulur. Diploma olmadan neler yapan insanlar var. Yazılım / işlemciler / elektronik / bilgisayar tamamiyle bir bütün olmaya başladı. Elektrik mühendisi veya Elektrik elektronik Mühendisinin farkında senin elektrik üzerine avantajındır. Fakat maglum...
  18. Atakan Akbulut

cad-cam-3d modelleme için uygun laptop

Şunu söyliyebilirim Bilgisayarın çok çok iyi olması çok gerekli bir şey degildir. Suanda autocad 2007 sürümleri halen en çok kullanılan versiyonlarından biri. 3D modelleme için güzel bişey almak istiyorsan Ekran kartının onboard olmamasıyla 2gb olması , işlemci sürümünün nesil olayı ssd...
  19. Atakan Akbulut

Proglamlama dili hakkında kafama takılan bir soru

hepsinin altında elektronik yatıyor. Lojik transistörler 1 0 lar mantık üniteleri
  20. Atakan Akbulut

Motor Diferansiyeli

Büyük araç diyecektim Traktör demişiniz. 4*4 4*2 araçlarda şarfttan aldıgı kuvveti tekerlere ileten kısımdaki olur. Kilitli oldugunu şarftı döndürünce tekerlerin dönüş yönüne ve hizasına bakabilirsiniz . Differansiyelin çalışma prensibi geregine karşı bir olay. Düz yolda giderken fark yoktur...
Yukarı Alt